התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • אקסטזה טוטאלית - נורמן אולר

אקסטזה טוטאלית - נורמן אולר

מק"ט מוצר: 009900022747

כשגרמניה תקפה את צרפת בשנת 1940, פעלו חיילי הוורמאכט בהשפעת 35 מיליון כדורים של פרוויטין, כדור שהחומר הפעיל בו ידוע היום כסם הקשה והממכר קריסטל מת'. הכדור הזה הוא שאִפשר את מלחמת הבזק (בליצקריג) חסרת המעצורים, והפך לסם עממי במדינה הנאצית.

על סמים ברייך השלישי ידוע עד כה מעט ונורמן אולר חודר בספרו מתחת לעורם של הפושעים הגרמנים שפעלו באותם ימים. היכן שלא היה די באידיאולוגיה ובקנאות כדי להשיג את "הניצחון הסופי", פנו במנגנון הנאצי ללא כל עכבות לעזרת הסמים. בעוד שבאופן רשמי נוהלה מדיניות מחמירה כנגדם, סמים קשים וממריצים היו נגישים למגוון רחב של אנשים באוכלוסייה הגרמנית: החל בפועלים, מורות, רופאים, עקרות בית, ולילדים כתוסף במשקאות וממתקים, ועד לחיילי הוורמאכט, האס-אס וטייסי הלופטוואפה. 

גם היטלר עצמו, הצמחוני והסגפן כביכול, אהב להיעזר בתמריצים פרמקולוגיים, וקיבל בקביעות מרופאו האישי, תיאודור מורל, חומרים ממריצים שונים, תכשירי הורמונים מפוקפקים ואף סמים קשים. כך הצליח הרודן להיאחז עד הסוף בטירוף שלו.

מחבר/ת נורמן אולר
מק"ט מוצר 009900022747
שם יצרן מטר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • מעשה ארג לאהרן

    המחקרים המכונסים בספר זה, פרי עטו של פרופ' אהרן אופנהיימר, מציגים תמונה מקיפה של הקהילות היהודיות והנהגותיהן בארץ ישראל ובבבל מן המאה הראשונה עד המאה החמישית לספירה.

    היבטים רחבים בחיי היהודים זוכים כאן להארה, ובכללם מוסדות ההנהגה העצמית, היחסים עם השלטון הרומי, הגאוגרפיה ההיסטורית, עולמם של חכמים, חיי החברה והכלכלה וחיי היום־יום. הכול מתוך ליבון מקורות תלמודיים וקלסיים, בירור הממצאים הארכאולוגיים ועיון בחקר תולדות ישראל לדורותיו.

    המאמרים מובאים לקורא בארבעה שערים: מרד בר־כוכבא; מוסדות ההנהגה (הנשיאות ובית הוועד); ארץ ישראל בתקופת המשנה והתלמוד, ובבל היהודית. את המאמרים אסף פרופ' אופנהיימר ערב פטירתו, והם מייצגים את ליבת עבודתו המחקרית למגוון פניה.

    אהרן אופנהיימר, פרופסור להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב, היה מן החוקרים הנדירים שהקימו וביססו תחום מחקרי שלם. מחקריו שִחזרו תמונה היסטורית עשירה ומורכבת של תקופת המשנה והתלמוד בארץ ישראל ובבבל. אופנהיימר היה מראשי הקהילה האקדמית הישראלית, ומילא כמה וכמה תפקידי מפתח שקידמו את חקר תולדות ישראל.

    המחיר שלנו: 108