מה מביא אנשים לצאת לשדה הקרב, להילחם ואף למות למען המולדת, הלאום והמדינה? תשובה מרתקת לשאלה זו נמצאת בבסיס הספר קהיליות מדומיינות, מהחיבורים המכוננים בחקר הלאומיות, ששמו הפך זה כבר למושג ידוע
בנדיקט אנדרסון, מחשובי החוקרים בתחום, מציג תיאוריה מקורית בדבר שורשיה התרבותיים והחומריים של הלאומיות. הוא בוחן אירועים היסטוריים כמו מהפכת הדפוס, שקיעת הדת ושקיעת שלטון המלוכה, דן במושגים של זהות, פטריוטיות וזיכרון קולקטיבי ושואל מה הופך קבוצת אנשים - שרובם כלל אינם מכירים זה את זה ולכן היא מתקיימת בעיקר בדמיון - לעם ולאומה.
למהדורה מעודכנת זו נלווה פתח דבר מאלף מאת פרופ' אוריאל אבולוף, המבהיר מדוע הספר הצית את דמיונם של מיליוני קוראים וחוקרים ברחבי תבל ונמנה עם חמשת הספרים המצוטטים ביותר במדעי החברה מאז ומעולם: "אומות ולאומיו?ת אינן כוחות טבע, הן יצירות חברתיות; איננו מכירים את כל חברי האומה שלנו, ובכל זאת אנו מדמיינים שהם ואנו חולקים אותה קהילה".
בנדיקט אנדרסון (2015-1936) היה היסטוריון וחוקר מדע המדינה, פרופסור אמריטוס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת קורנל ולוחם נחוש למען זכויות אדם. התמחה בדרום-מזרח אסיה, בייחוד בפוליטיקה של אינדונזיה. אנדרסון מתח ביקורת נוקבת על שליטה, הרודן סוהארטו, ובעקבות זאת נאסרה עליו הכניסה למדינה במשך 25 שנה עד החלפת השלטון בשנת 1998.
קלאסיקה מתורגמת של למדא לימוד מגישה תרגומים של חיבורים מכוננים שראו אור במרוצת השנים בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה. זהו מקבץ יצירות קנוניות הממחישות, כל אחת בדרכה, כיצד ההיסטוריה מעצבת את ההווה.