חשבתם שפייק ניוז זו מחלה של העידן הדיגיטלי? תופעת לוואי הרסנית של רשתות חברתיות? אתם מוזמנים להצטרף למשה פרל, שצועד לאורך ההיסטוריה האנושית ומראה איך מאז ומעולם מנהיגים השתמשו בכזבים כדי לשלוט בנו.
החל מהימים שבהם פרעה הפיץ פייק ניוז על גבי אנדרטאות עם סיפורי ניצחון בקרבות שלא היו ולא נבראו; דרך קיסרי רומא, שהטביעו כזבים על מטבעות כדי להתפאר בכיבושים בדויים; עבור לנאצים שניצלו את הרדיו כדי לצרוב שקרים בתודעת ההמונים; ועד בוטים איראניים שהצליחו לשכנע אלפי ישראלים שמלחמת חרבות ברזל נגרמה בגלל בגידה של גנרלים בצה"ל. זהו מסע שמתחיל בטרם הומצא הכתב ומסתיים במאה ה-21, שבה מחשבים יודעים עלינו יותר מאשר אנחנו יודעים עליהם ומנצלים את זה כדי להוליך אותנו שולל.
הכול נראה כל כך מפתיע ומסעיר, כשמתבוננים על ההיסטוריה דרך הפריזמה של הפייק ניוז. על בר-כוכבא, גליליאו גליליי, מרי אנטואנט. ואלביס פרסלי. וביל גייטס. ופופאי המלח. וגם היטלר, צ'רצ'יל, וטראמפ. הם כולם כאן, ופרל מצליח לחבר אותם זה לזה באופן מרתק, ולהגיש סיפור אחד, קוהרנטי ומנומק, שמתאר את מסע האבולוציה של השקר.
קבלו את הסיפור המדהים על האופן שבו פייק ניוז עיצבו את העולם, ותאמינו או לא – כל מילה אמת.
משה פרל הוא מנהל המכון לבנקאות ותיווך פיננסי ע"ש ויקי וג'וזף ספרא, מרצה בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, סופר ופובליציסט.
עד לפני שנים אחדות כיהן כמנכ"ל איגוד הבנקים. לפני כן היה מבכירי העיתונאים הכלכליים בישראל. בעל תואר שני מהפקולטה לניהול ע"ש קולר שבאוניברסיטת תל אביב.
ב-2003 פורסם ספרו "בעיניים פקוחות" (הוצאת "כתר"), וב-2021 יצא לאור ספרו "מסע בשביל הכסף" (הוצאת "ידיעות ספרים"). שני הספרים הפכו לרבי-מכר. מותה של האמת הוא ספרו השלישי.