התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • רובים חיידקים ופלדה

רובים חיידקים ופלדה

מק"ט מוצר: 001005407429
"מרתק. מניח את היסודות להבנת ההיסטוריה האנושית"
ביל גייטס

"ספר משנה חיים"
יובל נח הררי

לא ניתן להפריז בהשפעתו של רובים, חיידקים ופלדה על ההבנה העמוקה של ההיסטוריה האנושית והכוחות האדירים שעיצבו אותה.

ג'ארד דיימונד מציע תיאוריה רבת־פנים הכורכת יחד מגפות קטלניות, התפתחויות טכנולוגיות מפתיעות, אסונות טבע ושינויים תרבותיים לכדי יריעה עצומת ממדים המותירה את הקורא מופתע וחסר נשימה.

הישגו יוצא הדופן מתבטא לא רק באופן שבו הצליח לחבר יחד את הגורמים השונים שהכתיבו את מסלול ההתפתחות של האדם מראשית דרכו כיצור חברתי, אלא גם בדרך שבה הצליח להנגיש רעיונות אלו לעשרות מיליוני קוראים בכל רחבי העולם.

אם ניסע אחורה בזמן נגלה כי כדור הארץ מיושב כולו בחברות של ציידים־לקטים
במדבריות, בג'ונגלים ובערבות הקרח - בני האדם כולם נמצאו באותה נקודת פתיחה.
אם כן, מדוע הצליחו חברות מסוימות לצבור עושר וכוח, לשגשג ולהתפתח, בעוד שחברות אחרות נותרו מאחור?

מדוע זמביה - שאדמותיה פוריות ועשירות במחצבים, אקלימה נוח והשלטון בה יציב - היא מדינה ענייה, בעוד הולנד - אשר טרם סיימה להשתקם כליל מהנזקים שהמיט עליה הכיבוש הגרמני, ואדמותיה הדלות במחצבים נתונות לסכנת שיטפון מתמדת - היא מדינה עשירה?
מה מבדיל בין החברות שהצליחו להתגונן מפני מחלות לאלו שניגפו בהן? בין אלו שהצליחו לנסוע בים וביבשה ולכבוש יעדים חדשים לבין אלו שנכחדו בשל הפלישה והכיבוש?

רובים, חיידקים ופלדה היכה את העולם בתדהמה וזיכה את מחברו בפרס פוליצר. כעת הוא מוגש לקורא הישראלי במהדורה מורחבת ומעודכנת ובתרגום חדש.

מחבר/ת גארד דיימונד
מק"ט מוצר 001005407429
שם יצרן כתר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • פרשת סטלין

    בשחר 22 ביוני 1941 רעמו 7,184 תותחים לאורך גבול של כ־2,900 קילומטרים וכ־3 מיליון חיילים גרמנים פלשו לברית המועצות במסגרת מבצע ברברוסה שנועד להבטיח לגרמניה הנאצית את מרחב המחיה שחלמה עליו. לנו, שיודעים את סוף הסיפור, ברור שהפלישה הביאה לכינון ברית משולשת בין ברית המועצות לבריטניה וארצות הברית, ולתבוסה של גרמניה הנאצית, אבל לבני התקופה זה לא היה ברור כלל: צ'רצ'יל היה אויב מושבע של ברית המועצות, ורבים מאנשי החוג הפנימי שלו סברו שיש לעזוב את סטלין לגורלו;
    ארצות הברית עדיין לא השתתפה במלחמה, ורבים בצמרת השלטון טענו ש"לסטלין יש דם על הידיים בדיוק כמו להיטלר"; וסטלין תיעב את המעצמות
    הקפיטליסטיות ולא שכח את ניסיונן לחנוק את המשטר הבולשביקי מייד לאחר לידתו. אבל הברית נוצרה, והחזיקה מעמד עד תום המלחמה.

    המחיר שלנו: 68