התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • יהדות על הרצף - עידו פכטר

יהדות על הרצף - עידו פכטר

מק"ט מוצר: 024900509180

כיצד ניתן להיות אדם דתי וגם אדם מודרני, זו השאלה שעומדת במרכזו של הספר יהדות על הרצף.

תודעה דתית ותודעה מודרנית נראות במבט ראשון סותרות זו את זו. בעוד תודעה מודרנית מבוססת על ערכים של חופש, של אוטונומיה, של פלורליזם ושל קִדמה, תודעה דתית־הלכתית שוללת מן האדם את חירותו, כופפת אותו לגורמי סמכות, ודורשת ממנו להתאים את אורח חייו לפרקטיקות שמקורן בעבר.

תוך מבט מעמיק ומקורי על עולמה של ההלכה בעבר ובהווה, עידו פכטר מחבר הספר טוען שהסתירה בין ההלכה למודרנה הינהּ מדומה ולא אמיתית, שכן אותם ערכים הנחשבים כמודרניים, טמונים למעשה בדמותה המקורית של ההלכה. בעקבות זאת, הספר יהדות על הרצף קורא לחידוש פנֶיהָ של היהדות ההלכתית־העכשווית לאורה של התודעה המודרנית, ואף מדגים את האופן שבו הדבר אמור להתבטא בהלכה הנהוגה כיום.

הספר יהדות על הרצף הוא חיבור אמיץ וחשוב עבור כל מי שמבקש לחיות חיים הלכתיים וחיים מודרניים מלאים, מבלי לוותר על אף אחד מן העולמות.

עידו פכטר הוא רב קהילה וד”ר למחשבת ישראל, מרצה ופובליציסט, מייסד תנועת “תכלת – יהדות של השראה”. מחקריו וכתביו עוסקים בהתפתחות עולמה של האורתודוקסיה המודרנית ובקשרים בין עולם המסורת היהודית ובין החשיבה המודרנית. ספרו האחרון עומק הפשט – קריאות חדשות בפרשת השבוע על דרך הפשט, יצא לאור בשנת תשע”ז בהוצאת מסביב לשולחן.

מחבר/ת עידו פכטר
מק"ט מוצר 024900509180
שם יצרן כרמל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • דמוקרטית ויהודית

    הספר שלפנינו כולל עושר מרתק של מידע מפורט על אודות פסיקות והתבטאויות של הרב חיים דוד הלוי במגוון רחב של עניינים – ועם זאת, מצליח לארגן ולאגד את כל המידע הזה באופן שיטתי, ולהציג את תפיסת העולם הכוללת של הרב חיים דוד הלוי על אודות התבנית הראויה של חברת מופת יהודית בת זמננו. הצגת תפיסתו של הרב חיים דוד הלוי, הקוראת למימוש חברת מופת יהודית תוך ראיית ההלכה והמסורת היהודית כגמישות וכיצירתיות, היא בבחינת משב רוח מרענן העשוי להתקבל ברצון בתודעה ובלבבות של רבים בישראל בת זמננו. 

    [פרופ' (אמריטוס) צבי זוהר, אונ' בר-אילן ומכון שלום הרטמן]

    הספר כולל תרומה מקורית ללמדנות ויתקבל בשקיקה על ידי חוקרים ביהדות זמננו. אף אחד עדיין לא הציג מחקר אקדמי מקיף ומתוחכם עם דיוקנו של הרב חיים דוד הלוי, ולא תיאר את חשיבותו העכשווית של חזונו לחברת מופת ישראלית. בר-גיל מציג את פסיקותיו ועמדותיו של הרב חיים דוד הלוי בתמציתיות ובבהירות, ומשווה אותן לבעלי תיאוריות אחרות, כדי שהקורא ייטיב להבין אותן לעומק. הספר יאפשר לציבור בישראל ובתפוצות להכיר בתרומתו הרבה של הרב חיים דוד הלוי לאיכות החברה הישראלית גם בימינו. 

    [פרופ' (אמריטוס) הרב דוד אלנסון, Hebrew Union College, ניו-יורק] 

    המתווה העכשווי למדינת ישראל דמוקרטית ויהודית המוצג בספר זה, מוכיח כיצד כל הישראליות והישראלים מכל הקהילות במדינת ישראל יכולים לעשותה ממלכתית יותר, שוויונית יותר, עם מערכת חינוך מצטיינת ושוק עבודה משגשג, ומעל הכל - עם מאוחד ומדינה שוחרת שלום. 

    במחקר של שנים בהגותו ובפסיקותיו של הרב ח"ד הלוי ז"ל, שהיה הרב הספרדי הראשי של ראשון-לציון (1973-1951) והרב הספרדי הראשי של תל-אביב-יפו (1998-1973), מצאתי שבכתביו קיים מתווה למדינת ישראל דמוקרטית ויהודית לאור ההלכה, שאותו כינה "ממלכת כהנים וגוי קדוש".

    ממלכת כהנים – מדינת ישראל דמוקרטית, משום שהדמוקרטיה היא שיטת הממשל הנכונה והרצויה למדינת ישראל, בשל הערכים האוניברסליים והמוסריים שבה. 

    גוי קדוש – חברת מופת יהודית המכבדת את המנהגים השונים של קהילותיה, את השוויון ואת חופש הבחירה של כל מרכיביה. למשפחה מקום מיוחד המדגיש את היחסים השוויוניים בין בני המשפחה, את העצמת הנשים,  את החינוך הכולל ואת מעגל החיים היהודי-ישראלי. כל פרט, משפחה וקהילה, פועלים במרץ על פי הכללים "ואהבת לרעך כמוך", "ואהבתם את הגר" ו"עשות משפט חסד וצדקה", ליצירת חברה מאוחדת המתייחסת למיעוטים בישראל בכבוד ובדרכי שלום משום חובה מוסרית

    המחיר שלנו: 61