התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מסע האב אל הממשי - אבנר פיינגלרנט

מסע האב אל הממשי - אבנר פיינגלרנט

מק"ט מוצר: 058500015901

"אבנר פיינגלרנט מציג בפניינו נקודת מבט חדשה בקריאת הטקסטים הקולנועיים של סרטי המסע האירופים. למסע הפענוח המרתק והתובעני הוא מאמץ את ז׳אק לאקאן ואת ג׳יל דלז, בעזרתם הוא מתווה תפנית מאירת עיניים בהבנתנו את עושר הפרשנויות של התמונות הנעות".

פרופ׳ יהודה ג׳אד נאמן

 

״קריאתו הוירטואוזית של אבנר פיינגלרנט מאירה את המסע האודיסאי מזוויות מורכבות בין הדמיוני לממשי – זה של האב עצמו הנודד, זה של הבן ותשוקתו לאב הנעלם, ומסע השיבה. התיחכום בין המישורים והתחלפות יחסי סוביקט-אוביקט, במאי-צופה, הנדודים במציאות ובין מישורי הקיום, כל אלה מונחים ומצטלבים עם קו השבר של היחיד ואל מול קו השבר ההיסטורי הרחב יותר. אבנר פיינגלרנט חושב עם לאקאן ודלז, אבל בו-בזמן משרטט מסע אותנטי משלו״.

פרופ׳ חביבה פדיה

 

גדולי הבמאים בקולנוע  – טרקובסקי, אנטוניוני, ויסקונטי, וונדרס, זויאניגצב, אנגלופולוס, גטליף, ברטולוצ׳י – משוררי התמונה והקול, חרכו על גופם הקולנועי מסעות כאובים של אב ובן. גיבורי סרטיהם הם אבות שעוזבים  את ביתם ויוצאים למסע שאין בו תכלית נראית לעין, או אלו החוזרים מהריק שאליו נעלמו – דמויות מסתוריות וכאובות אשר היו לרבים מאוהבי הקולנוע מקור מיוסר ומנחם בו-זמנית שאיתו יכלו להזדהות ולהתחבר.

ספרו של אבנר פיינגלרנט מבקש להכיר דמויות אב אלה דרך אחד המיתוסים המעצבים והעתיקים של מסע הגבר – "האודיסיאה" והדרך שבה משתקף מסע זה בקולנוע האירופי. אודיסיאוס מהווה מודל בחברה המערבית של גבר ואב שהוא כל יכול המתמודד עם מכשולים בלתי אפשרים. לעומתו, הגיבורים העכשווים בסרטי המסע האירופי אינם מצליחים לעמוד בתפקידים ובמשימות המצופות מהם ואינם מסוגלים להיות חברים מועילים בקהילה הסימבולית של "שם האב". האם גיבורים אלו הם "כשלונות" שאינם עומדים באתגר שהציב להם מיתוס הגבר והאב האודיסיאי, או שהם "מורדים" החושפים את פניו האמיתיים והאפלים של אב קדמון. שאלה זו ניצבת במרכזו של הספר המרתק הזה שמנתח את דמות האב והגבר בחברה המודרנית באמצעות הקולנוע.

 

פרופ׳ אבנר פיינגלרנט הוא דיקן הפקולטה לאומנויות בסמינר הקיבוצים; יוצר קולנוע דוקומנטרי עטור פרסים. הקים וניהל את בית הספר לאומנות הקול והמסך, ואת פסטיבל קולנוע דרום במכללת ספיר; ייסד והיה עורך אחראי של "מחברות קולנוע דרום" ו"אוצרות קולנוע דרום".

מחבר/ת אבנר פיינגלרנט
מק"ט מוצר 058500015901
שם יצרן רסלינג
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • ללכת בשבילי משמעות

    מה מניע אותנו לחפש משמעות?

    כיצד פצעי הילדות, תְּקִיעוּיוֹת משפחתיות ומתנות שעוברות בין הדורות נטווים בזהותנו ומעצבים את חיינו, את עשייתנו, את בחירתנו ואת אהבותינו?

    ד"ר אוֹרֶנְיָה יָפֶה־יַנָּאי, מחברת רב המכר לכל אדם יש שביל, מובילה את הקוראים בספרהּ החדש ללכת בשבילֵי משמעות למסע עמוק ומרגש – מן הפצע האישי אל הריפוי, מן הכאב לחיפוש משמעות ואהבה, ומן ההחמצה אל ההגשמה. הספר משלב תובנות טיפוליות, סיפורי מסע של מטופלים והרהורים אישיים. הוא מאפשר לקוראים להצטרף למסע פנימי לגילוי האני האותנטי, לשחרור מירושות רגשיות ישנות ולחיבור מחדש לתשוקת הריפוי ולחיים.

    בכתיבה רגישה ונגישה, חכמה ופיוטית, המבוססת על ניסיון קליני רב שנים, בוחנת ד"ר יפה־ינאי את הקשרים שבין אהבה, עשייה ומשמעות ובין מורשת משפחתית ובחירה אישית, ומזמינה כל אחת ואחד מאיתנו לגלות שביל ייחודי, שבו מתגלים החיים במלואם. זהו ספר שאינו מכתיב מסלול, אלא מאפשר מציאת דרך לשינוי תודעתי, רגשי ומעשי, תוך חמלה כלפי עצמנו, כלפי הורינו וכלפי בחירות שעשינו. 

    ד"ר אוֹרֶנְיָה יָפֶה־יַנָּאי, פסיכולוגית קלינית ותעסוקתית בכירה, מדריכה ומתוות־דרך בארץ ובעולם, תלמידת יהדות ודרך הבודהה. ד"ר יפה־ינאי פיתחה כלים, תיאוריות ושיטות ייחודיות, ומתמחה באבחון, בייעוץ ובטיפול, ביחידים ובמשפחות, במסעותיהם למימוש חזון ולמציאת משמעות ואהבה. כיַזמית, הקימה את מכון "אדם מילֹא", מהמובילים בארץ בתחומי המשאב האנושי, ואת חברת עמ״י לייעוץ לעסקים משפחתיים. 

    ספרה הראשון, לכל אדם יש שביל, מכר עד היום כ־100 אלף עותקים ותורגם לשפות שונות. בעקבותיו הקימה יחד עם בתה, גוני ינאי יצחקי, את מרכז "לכל אדם יש שביל", הממשיך את מורשתהּ, ועוסק באבחון, בייעוץ ובטיפול בעשייה, במשמעות ובקריירה. 

    בשנת 2020 יצא ספר שיריה בטנת הנפש. זהו ספרה השלישי.

    המחיר שלנו: 58.80