התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מסע האב אל הממשי - אבנר פיינגלרנט

מסע האב אל הממשי - אבנר פיינגלרנט

מק"ט מוצר: 058500015901

"אבנר פיינגלרנט מציג בפניינו נקודת מבט חדשה בקריאת הטקסטים הקולנועיים של סרטי המסע האירופים. למסע הפענוח המרתק והתובעני הוא מאמץ את ז׳אק לאקאן ואת ג׳יל דלז, בעזרתם הוא מתווה תפנית מאירת עיניים בהבנתנו את עושר הפרשנויות של התמונות הנעות".

פרופ׳ יהודה ג׳אד נאמן

 

״קריאתו הוירטואוזית של אבנר פיינגלרנט מאירה את המסע האודיסאי מזוויות מורכבות בין הדמיוני לממשי – זה של האב עצמו הנודד, זה של הבן ותשוקתו לאב הנעלם, ומסע השיבה. התיחכום בין המישורים והתחלפות יחסי סוביקט-אוביקט, במאי-צופה, הנדודים במציאות ובין מישורי הקיום, כל אלה מונחים ומצטלבים עם קו השבר של היחיד ואל מול קו השבר ההיסטורי הרחב יותר. אבנר פיינגלרנט חושב עם לאקאן ודלז, אבל בו-בזמן משרטט מסע אותנטי משלו״.

פרופ׳ חביבה פדיה

 

גדולי הבמאים בקולנוע  – טרקובסקי, אנטוניוני, ויסקונטי, וונדרס, זויאניגצב, אנגלופולוס, גטליף, ברטולוצ׳י – משוררי התמונה והקול, חרכו על גופם הקולנועי מסעות כאובים של אב ובן. גיבורי סרטיהם הם אבות שעוזבים  את ביתם ויוצאים למסע שאין בו תכלית נראית לעין, או אלו החוזרים מהריק שאליו נעלמו – דמויות מסתוריות וכאובות אשר היו לרבים מאוהבי הקולנוע מקור מיוסר ומנחם בו-זמנית שאיתו יכלו להזדהות ולהתחבר.

ספרו של אבנר פיינגלרנט מבקש להכיר דמויות אב אלה דרך אחד המיתוסים המעצבים והעתיקים של מסע הגבר – "האודיסיאה" והדרך שבה משתקף מסע זה בקולנוע האירופי. אודיסיאוס מהווה מודל בחברה המערבית של גבר ואב שהוא כל יכול המתמודד עם מכשולים בלתי אפשרים. לעומתו, הגיבורים העכשווים בסרטי המסע האירופי אינם מצליחים לעמוד בתפקידים ובמשימות המצופות מהם ואינם מסוגלים להיות חברים מועילים בקהילה הסימבולית של "שם האב". האם גיבורים אלו הם "כשלונות" שאינם עומדים באתגר שהציב להם מיתוס הגבר והאב האודיסיאי, או שהם "מורדים" החושפים את פניו האמיתיים והאפלים של אב קדמון. שאלה זו ניצבת במרכזו של הספר המרתק הזה שמנתח את דמות האב והגבר בחברה המודרנית באמצעות הקולנוע.

 

פרופ׳ אבנר פיינגלרנט הוא דיקן הפקולטה לאומנויות בסמינר הקיבוצים; יוצר קולנוע דוקומנטרי עטור פרסים. הקים וניהל את בית הספר לאומנות הקול והמסך, ואת פסטיבל קולנוע דרום במכללת ספיר; ייסד והיה עורך אחראי של "מחברות קולנוע דרום" ו"אוצרות קולנוע דרום".

מחבר/ת אבנר פיינגלרנט
מק"ט מוצר 058500015901
שם יצרן רסלינג
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • כוח אדם בצהל

    על כוח האדם בצה”ל נכתב הרבה מאוד בהקשר יחסי צבא־חברה, ומעט יחסית נכתב על מנגנוני ”מִנהל כוח אדם” - כיצד צה”ל מזהה אתגרים בתחום כוח האדם, על מרכיביו השונים, מהם דפוסי המענה שלו להם וכדומה.
    ספר זה ממשי
    ך ומשלים את ספריו הקודמים של המחבר: ’הרמטכ”ל’ ו’המטכ”ל’ שהתמקדו במפקדה האסטרטגית של צה”ל ובעומד בראשה, ’מפקדת חיל האוויר’ ו’מפקדות היבשה’ שעסקו במפקדות זרוע ומפקדות פיקודים מרחביים, ו’אמ”ן’ שעסק באגף וזרוע המודיעין. מחקר זה הוא צעד נוסף בהשלמת התמונה המתארת את התפקוד של הדרגים האסטרטגי (מטכ”ל, על אגפיו השונים) והאופרטיבי (זרועות ופיקודים) ואת היחסים ביניהם.

    הספר עוסק בשני תחומים: התחום הראשון הוא החוגרים - חיילי החובה (גברים ונשים), המילואים ו”מגזרים” כמו נח”ל, ישיבות הסדר, חרדים ועוד. תכלול כל מרכיבי המשנה יחד חסר במחקר, הנוטה לרוב להתמקד באחד מהם ולכן אינו מאפשר הסתכלות ”פיקודית” על נושא כוח האדם: מה היו האתגרים - הכמותי, האיכותי והדיסציפלינארי (כוח אדם לאחזקה, התרעה, סייבר וכדומה) - בכל תקופה בהיסטוריה של צה”ל, ומהם המענים שפותחו כדי להתמודד עם אתגרים אלו. התחום השני הוא מערך הקבע - ”שלד הצבא” בצה”ל. תחום זה כולל שלושה פרקי משנה: הראשון עוסק בתקופה שבין 1973 לתחילת שנות התשעים. התרחבות צה”ל לאחר מלחמת יום הכיפורים הביאה לסדרת ניסיונות לצמצמו, ואלה גרמו ל”משבר הקבע הגדול” של אמצע שנות השמונים. בתקופה זו התעצבו מנגנונים רבים המשמשים את צה”ל עד היום. השני עוסק בתקופה שבין תחילת שנות ה־2000 ועד 2024, והוא מציג את הבעיות במצב הנוכחי, שהביאו למשבר הקבע שבו מצוי צה”ל בעת כתיבת הספר. השלישי עוסק בהערכה ובקידום של מפקדים בכירים, מסא”ל ומעלה. בפרק זה מתוארת ההיסטוריה ההתפתחותית של תחום רב השפעה על העוצמה הקרבית של צה”ל. זהו נושא המטריד הן את קצונת צה”ל והן את הציבור, והפרק מנסה לבנות לו תשתית היסטורית. הספר מציע לכל אורכו, בהתאם לנושא, נקודות למחשבה לעתיד.

    המחיר שלנו: 84.15
     
  • סבתא, שתפי אותי בסיפור שלך

    “סבתא, שתפי אותי בסיפור שלך” הוא יומן מודרך, עדין ומלא רגש, שנוצר כדי לשמר את הזיכרונות, הסיפורים והרגעים היפים של סבתא — לפני שהזמן יעלים אותם.

    היומן כולל עשרות שאלות אישיות ומעוררות מחשבה, שמזמינות את סבתא להיזכר בילדותה, במשפחה שבה גדלה, באהבות הראשונות, ברגעי השמחה והאתגרים, בחוכמה שצברה לאורך חייה, ובחלומות שהיא עדיין נושאת איתה.

    דרך כתיבה פשוטה וזורמת, היומן מאפשר לה לספר את הסיפור שלה בקצב שלה — וליצור מזכרת מרגשת וייחודית לדורות הבאים.

    זהו ספר שמקרב בין דורות, פותח שיחות שלא תמיד יוצא לנהל ביום־יום, ומשאיר אחריו ירושה משפחתית של ממש — בכתב היד של סבתא.

    המחיר שלנו: 79