התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • חמושים בלגיטימציה - עפרה בן ישי, יגיל לוי

חמושים בלגיטימציה - עפרה בן ישי, יגיל לוי

מק"ט מוצר: 112900009530
השיח הציבורי בישראל משקף את יכולתה של החברה להתכחש לאלימות הצבאית המופעלת בשמה. האלימות המתבצעת על ידי כוחות מדינתיים נתפסת כלגיטימית, אך האידיאולוגיה המצדיקה אלימות זו מבקשת להסתיר את המעשה האלים עצמו, ולהסוות את אופיו האלים של האקט הצבאי. תובנה זו נכונה בעיקר כאשר האלימות מופנית כלפי אזרחי אויב בפעולות שיטור צבאיות, באופן הכרוך באובדן חיי אדם ובפגיעה הומניטרית. מכאן הצורך, ואף החובה החברתית, לחקור את הלגיטימציה להפעלת אלימות. למרות שצורך זה ברור לכאורה מאליו, חקר הלגיטימציה להפעלת אלימות – בין שמדובר בחקר ההצדקה העקרונית לכינון מבנה עוצמה הנשען על הפעלת אלימות, ובין שבחקר ההצדקה של הפעלה מאורגנת בפועל של כוח פיזי כלפי האויב – אינו בולט במחקר בישראל. ספר זה מבקש לתרום להתמודדות עם הריק המחקרי הזה ולעודד דיון ציבורי בסוגיות שהפעלת האלימות מעלה. הספר מורכב משלושה חלקים: המשגה של הלגיטימציה לאלימות, תהליך ניהול הלגיטימציה לאלימות ברמת הכוחות וברמת הארגון הצבאי, והמיקוח החברתי והפוליטי על הלגיטימציה לאלימות ועל הפרשנויות השונות הניתנות לה. הספר כולל מאמרים ממגוון זוויות ראייה ודיסציפלינות, המאפשרים יחדיו הצצה אל מאחורי הקלעים של תהליך הלגיטימציה לאלימות הצבאית בחברה בישראל. 
מחבר/ת עפרה בן ישי, יגיל לוי
מק"ט מוצר 112900009530
שם יצרן פרדס
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • דברים שלא לימדו אותנו על אהבה

    "מערכת יחסים יכולה לעזור לכם לטפח אהבה, אבל בסופו של דבר – כמו מראה – היא רק תשקף את השפע או העדר האהבה שלכם כלפי עצמכם" משפט שסומן מאות פעמים על ידי קוראי קינדל ברחבי העולם

    דברים שלא לימדו אותנו על אהבה עוסק בנושא החשוב מכולם, שלא מלמדים עליו דבר בבית ספר או באוניברסיטה. לכולנו מגיע להיות נאהבים, אבל ראשית עלינו לדאוג לצרכים הרגשיים שלנו, כי אנחנו האהבה שאליה אנחנו משתוקקים. וגם אם נפגענו, אנחנו יכולים לטפל בעצמנו ולהתעלות מעל הכאבים והאגו. כך נוכל להעניק ולקבל אהבה טהורה ועמוקה. 

    לאנרגיית האהבה השפעה מרוממת, שמנטרלת תסכולים הנובעים מציפיות לא מבוססות. אנחנו מחפשים מישהו שישלים אותנו, כי החלטנו שאנחנו לא שלמים, והתרבות מחנכת אותנו לחפש אהבה שתגיע מבחוץ. אבל המקור שלה הוא תמיד פנימי.

    כך, גם אם נחווה גוסטינג או גזלייטינג בעידן המהיר שלנו, עדיין כדאי קודם להתבונן פנימה. כי טבעה של האהבה הוא אחד, בין שהיא מופנית כלפינו עצמנו, כלפי חברים, כלפי משפחה, כלפי בני או בנות זוג או כלפי היקום בכללותו. 

    דברים שלא לימדו אותנו על אהבה מפרק את המיתוסים והטעויות בנושאי אהבה וזוגיות, בכתיבה רוויית אמפתיה, אופטימיות וחוכמת חיים. הוא נועד לכל מי שמוצאים את עצמם מסתבכים בחיי האהבה שלהם. 

    וֶקס קינג הוא מחבר רבי מכר בריטי, מורה רוחני, ומאמן תודעה עם מאות אלפי עוקבים באינסטגרם. הוא התגבר על ילדות קשה שכללה התייתמות מאב בהיותו תינוק, תקופות שבהן משפחתו הייתה חסרת בית, וחיים בשכונות בהן סבל מגזענות ומאלימות. ספריו תורגמו לארבעים שפות.

    המחיר שלנו: 68.60
     
  • הדרוזים: בין שותפות להדרה

    מאז קום המדינה מתבססת מערכת היחסים בין הדרוזים בישראל לבין החברה היהודית על אסטרטגיה תועלתנית, המתעדפת את הזהות העדתית הדרוזית הצרה על פני מרכיבים לאומיים. בתמורה לשירות צבאי, הובטח לעדה שוויון זכויות, כאמור במגילת העצמאות. גישה פרגמטית זו עיצבה "אחווה יהודית־דרוזית", שהצמיחה מנהיגוּת ואליטות דרוזיות חדשות המזוהות עם המדינה. המעמד המועדף של הדרוזים, הנתפסים כמי שהם "בבחינת מוגנים", תרם ללכידות תרבותית ודתית, למרות התחרות הפנימית בקרבם. את חקיקת "חוק יסוד – הלאום" ב־2018 פירשו הדרוזים כהפרה מהותית ומעשית של מעמדם, שמידרה אותם במופגן כאזרחים "מדרגה שניה". ב־2024, בעקבות הפרעות שחוללו כוחות המשטר החדש בדרוזים בסוריה, נענתה ממשלת ישראל לבקשת מנהיגי העדה, וצה"ל פעל כדי להגן על אחיהם שם. כך נוצר מצב גיאופוליטי שהרגיע לפי שעה את התביעה למימוש הבטחת השוויון.

    הספר הדרוזים בין שותפות להדרה מביא נתונים ייחודיים הממחישים את התמורות בחברה הדרוזית בעשורים האחרונים, לצד הסברים למתחים השוררים בין השיקולים התועלתניים של האליטות לבין הצורך לשמור על הזהות הייחודית של העדה ומערכת היחסים שלה עם סביבתה. חרף ההבטחה ההיסטורית לשוויון, הדירוג הסוציו־אקונומי של היישובים הדרוזיים בישראל נמוך מאוד, ולכך השלכות מרחיקות לכת על מרקם היחסים שלהם עם המדינה. 

    אמל ג'מאל הוא פרופסור למדע המדינה ודיקאן הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב. הוא פרסם עשרות מאמרים וספרים. מספריו האחרונים: הפעילות התקשורתית של מיעוטים לאומיים בעידן האלגוריתמי (הוצאת מכון וולטר ליבך, 2020), Reconstructing the Civic: Palestinian Civil Activism in Israel (New York: State University of New York Press, 2020)

    המחיר שלנו: 94.40