התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • תקווה רדיקלית - מיכל קרומר־נבו

תקווה רדיקלית - מיכל קרומר־נבו

מק"ט מוצר: 112900011052

איך ניתן להבין עוני כסוגיה של אי-צדק חברתי? מה תפקידם של אנשי מקצוע ביחס לעוני ולאנשים החיים בעוני? איך תפיסות חברתיות הגמוניות של עוני משפיעות על עיצוב פרקטיקות מקצועיות? וכיצד תיראה פרקטיקה מקצועית המחויבת לצדק חברתי?

בספר תקווה רדיקלית מציעה מיכל קרומר-נבו עקרונות תאורטיים ופרקטיים מפורטים לאופן שבו החברה, והפרטים המרכיבים אותה, יכולים וצריכים להיאבק בעוני. הספר מבוסס על הפרדיגמה של עבודה סוציאלית מודעת-עוני המשלבת תאוריות ביקורתיות מהעולם החברתי עם תאוריות פסיכולוגיות התייחסותיות על נפש האדם. הפרדיגמה, שפותחה ע"י המחברת בעשרים השנים האחרונות ואף הוטמעה בשירותי הרווחה בישראל, רואה בעוני הפרה של זכויות אדם ומעמידה במרכז הפרקטיקה את הסולידריות בין אנשי המקצוע לאנשים החיים בעוני ואת התביעה המתמשכת לצדק חברתי.

בארבעה שערים – טרנספורמציה, הכרה, זכויות והתייצבות לצד – מציע הספר שילוב ייחודי של כתיבה מחקרית, נרטיבים אישיים ודוגמאות רבות מהפרקטיקה. שילוב זה מאפשר לקוראת להרהר ולערער על הנחות יסוד מקובלות המבוססות על אינדיווידואליזציה של בעיות חברתיות ועל האשמת אנשים בעוניים. הספר פונה לקהל רחב של קוראות וקוראים – חוקרים וקובעי מדיניות, עובדים סוציאליים, עורכי דין, רופאים, מורים, פעילים חברתיים –  ובעצם לכל מי שצדק חברתי קרוב לליבם, שכן ניתוח המציאות החברתית המוצע בו ודרכי הפעולה לשינוי מציאות זו רלוונטיים לכל מי שמעוניין להשתתף במאבק בעוני.

מיכל קרומר-נבו היא פרופסור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ופעילה חברתית בתחום העוני. מספריה הקודמים: נשים בעוני: סיפורי חיים – מגדר, כאב, התנגדות (הקיבוץ המאוחד, 2006); ביקורת בפעולה: פרקטיקות ביקורתיות בשדה החברתי בישראל (רסלינג, 2020). הספר תקווה רדיקלית בגרסתו האנגלית (Policy Press, 2020) זכה בפרס הספר הטוב ביותר מטעם האגודה האמריקאית למחקר בעבודה סוציאלית.

מחבר/ת מיכל קרומר־נבו
מק"ט מוצר 112900011052
שם יצרן פרדס
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • ספר המחוננים

    מיהו הילד המחונן? מהם כלֵי המיון לאיתור מחוננים? מהן דרכי הטיפוח שלהם? בספר זה תמצאו תשובות לשאלות הללו, נוסף על מחקרי מעקב קצרי טווח וארוכי טווח, מידע על המחוננים בבגרותם וחומר מעורר השראה על מחוננות וערכים, על מחוננוּת ולקויות למידה, על מורי המחוננים ועל פרסי נובל.

    ההתעניינות במחוננים היא תופעה כלל עולמית גורפת, המוּנעת בידי ההכרה הגוברת בכך שהמשאב האנושי הוא-הוא המשאב הראוי ביותר לטיפוח. הספר מיועד לפרחי הוראה שמתעתדים לשמש כמורים למחוננים; למורי מחוננים ותיקים שרוצים ללבות מחדש את הגחלת; למנחים, למדריכים ולמלווי פרויקטים של תלמידים מחוננים במגזר הציבורי והפרטי; ולהורים של ילדים מחוננים.

     

    על  המחברים:

    ברוך נבו

    פרופסור בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה. נושאי המחקר וההוראה שלו כוללים: הערכה ומדידה, אינטליגנציה אנושית, משאבי אנוש ומחוננות. עמד בראש ועדת ההיגוי הלאומית לחינוך מחוננים במשך כעשור. ניהל את המרכז הארצי לבחינות והערכה בשנותיו הראשונות.

    שלומית רחמל

    החלה את עבודתה עם כיתת מחוננים כמורה בבית הספר אחד העם בפתח תקווה, ובהמשך שימשה בו מחנכת כיתת מחוננים ורכזת כיתות המחוננים. משם המשיכה לתפקידי פיקוח במחלקה לחינוך תלמידים מחוננים במטה משרד החינוך, ושימשה כמפקחת לקידום תוכניות וכמפקחת ארצית. לאחר מכן התמנתה לראש האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים, תפקיד שמילאה במשך כעשרים שנה.

    המחיר שלנו: 78.40