התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • נופל מחוץ לזמן - יד שניה

נופל מחוץ לזמן - יד שניה

מק"ט מוצר: 120965
35 ₪
אין במלאי
איש קם פתאום משולחן ארוחת-הערב שלו, נפרד מאשתו, אחרי שחמש שנים שתקו את "הלילה ההוא", ויוצא לדרך ל"שם", לחפש את בנו המת.
מיום ליום מתעצמת הליכתו העיקשת במעגלים סביב העיר ויוצרת מעין שדה מגנטי שפועל על העיר כולה. נסחפים אל ההלך אלה מאנשי העיר שאולי רק חיכו שיקום איש כמוהו, אשר בכוח המשאלה הגדולה שלו יעז לקרוא תיגר על הגבול שבין כאן לבין הצד האחר, תשליל החיים.

שיירה קטנה מתנהלת עכשיו בגבעות על קו האופק. כל אחד מאנשיה הוא נֶשֶׁל ריק של אב או אם, שהמוות של בנם או בתם לא מת בשבילם. שנים הם היו שרויים באלם, או בגמגום, או באין-מלים מטריד; כלואים באיזו גזֵרה על הדיבור, על הזיכרון. עכשיו הם מגששים אחרי קולם.

מתקנת רשתות אילמת, החיה בסבך של רשתות ואצות על שפת האגם; מורה קשיש שפותר תרגילי חשבון על קירות בתים; מיילדת שאיש אינו רוצה להעסיק אותה; בעלה הסנדלר; דוכס המואס במשרתו; איש הרושם בשקדנות תמוהה את קורות העיר, ואשתו, שהאיש גזר על עצמו גלות מחייהם המשותפים – כולם מצטרפים למסע אל מי שכבר אי-אפשר לגעת בהם ועדיין אי-אפשר להרפות מהם. ומחלונו הרחוק עוקב אחריהם איש זועם המכונה "קנטאור", המרותק אל שולחנו ומשותק באי-יכולתו ליצור את בנו מחדש בעזרת סיפור.

'נופל מחוץ לזמן' הוא סיפורו של ניסיון הרואי וסוחף "למצוא לזה מלים". דמויותיו ימצאו את עצמן על קו הגבול, מול החומה שהן-עצמן אולי יצרו, ורק כך יוכלו, דווקא אחרי ש"הדבר קרה", להבין מי הן, כי "החיים במלוא יֵשָׁם הוֹוִים רק שם בקו הגבול".

הספר כתוב כ"סיפור בקולות", וכולל קטעים הכתובים בריתמוס שירי. ועם זאת, הוא אינו פואמה ולא מחזה.
מחבר/ת דויד גרוסמן
מק"ט מוצר 120965
שם יצרן הקיבוץ המאוחד
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • שלושה בברלין - יד שניה

    שלושה בברלין הוא סיפורו של ביקור הבכורה של דני קרמן בבירת גרמניה. זהו תיאור של המפגש הראשוני שבו יחליטו השניים, דני מצד אחד וברלין מן הצד השני, אם הם מוכנים לקשר רציני, או שייפרדו כידידים. כמו ג'רום ק' ג'רום ושני חבריו בשלושה בסירה אחת, דני ושני בניו תומר ואורי יוצאים למסע טעימות מרגש וטעון של העיר המסקרנת. השלושה, שנמנעו במשך שנים מלדרוך על אדמת גרמניה, מתרשמים, מתווכחים, רבים, מתפייסים - ובעיקר מעבירים תיאור בלתי אמצעי, משעשע עם נגיעות אפלות, של העיר שכמו ירושלים חוברה לה יחדיו. אלא ששם זה עובד.

     

    דני קרמן הוא לא רק מבכירי המאיירים והסטיריקנים בישראל, הוא גם מטובי המטיילים. נכון, לא תמצאו אותו על פסגת הקילימנג'רו או במדבר גובי, וגם הסיכוי לגלות אותו צולל בין שוניות אלמוגים קלוש ביותר. ראשית, הוא לא יודע לשחות ושנית, אין שם פאבים היסטוריים. אבל אם בכל זאת אתם מתעקשים לפגוש אותו, תוכלו לעשות זאת מול בתיהם של סופרי לונדון, בסימטאות אוקספורד, ברחובות ברצלונה, או בבתי המרזח של פראג. קרמן אוהב ערים גדולות ו/או עיירות קטנות, אוהב היסטוריה, כוס בירה טובה, בתים יפים, סיפורים עירוניים, אנקדוטות משעשעות. בקיצור עם כל הכבוד לטבע, דני קרמן אוהב אנשים.

     

    אזהרה, הפעם אין זה מדריך למטייל בכל הספר תמצאו רק מפה אחת. מי שיקרא את שלושה בברלין יכיר את ברלין, אבל רק דרך העיניים של דני.

     

    דני קרמן נולד בכרכור 1940. בשנת 1959 סיים את לימודיו בבצלאל, מאז אייר למעלה מ־400 ספרים שאת חלקם גם כתב. כתב מדריכי נסיעות למבוגרים ולילדים, היה אחד העורכים והכותבים של המוסף הסאטירי "דבר־אחר", חי ועובד בתל אביב.
     
    המחיר שלנו: 30