התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • עוז לתמורה

עוז לתמורה

מק"ט מוצר: 024900509982

הספר בוחן את חלקו של עמוס עוז בשינוי התפיסה שחל בחברה הישראלית, בייחס לאש"ף ומדינה פלשתינאית, בין השנים 1993-1967. משאט-נפש למתן הכשר. 

"סיפרו של ד"ר יהודה שלם הוא מחקר חלוצי בישראל על עוז הפוליטי. דמותו של עמוס עוז כמשפיען פוליטי היא תמצית התופעה של השתלטות המפלגה על האמנות. הספר מרחיב מאוד את הבנת ההיסטוריה הפוליטית של המדינה באמצעות חשיפת הסימביוזה של עוז עם שמעון פרס". (אמנון לורד)

"עמוס עוז קבע פעם כי 'במלחמה בין ירושלים לתל אביב אני כולי לצד תל אביב. שפיות, חילוניות והווה… זה דבר חולה שחברה חיה בעבר ובעתיד, זה מסוכן נורא והורג אנשים'. יהודה שלם בספרו בוחן את יחסו הבעייתי של עוז לירושלים וממילא את יחסו לציונות. חשוב להקשיב לו, כיוון שעוז היה 'אפיפיור רוחני' והשפיע על דורנו". (ד"ר צבי צמרת)

ד"ר יהודה שלם הוא פובליציסט, חבר מערכת "האומה" ושותף למיזם הנצחת הגדודים העבריים בארץ בנימין במלה"ע ה-1. נשוי ואב לחמישה. תושב ההתנחלות עפרה. זהו ספרו הראשון.

מחבר/ת יהודה שלם
מק"ט מוצר 024900509982
שם יצרן כרמל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • יומן דמשק - רשומותיו של נוטריון מקומי ערב הכבוש העותמאני

    יומן שהשאיר הנוטריון הדמשקאי אִבְּן טַוְּק על הנעשה בעירו בעשורים שקדמו לכיבוש העות'מאני ב-1516 הוא בסיסו של ספר זה. אלפי הידיעות שרשם על עצמו, על בני משפחתו ומכריו, ועל הנעשה בדמשק בכלל מציעות מידע רב על עיר מוסלמית חשובה בפרק זמן של כ-20 שנה. היומן מאפשר כתיבה ייחודית של מיקרו-היסטוריה, של חיי היום-יום בדמשק, ובחינה של הדינמיקה האנושית בעיר זו ובסביבתה. התמונה הכללית היא של עיר במשבר בשל התפרצויות חוזרות ונשנות של מגפת הדֶבֶר, שמתו בה אלפים, בשל חולשת השלטון הממלוּכּי בסוריה ומאבקו בעות'מאנים, ובשל תלות אוכלוסי העיר בשלטון זה ועול המיסים והעושק שנאנקו תחתיו. פשיטות בדואים ופעילות כנופיות לסטים מקומיות החריפו את המצב.

    בצד כל אלה מתעד היומן את המתרחש בקרב יושבי דמשק, ובכלל זה רצח, גנבות ופשעים אחרים כדבר יום ביומו, ואת הענישה החמורה עליהם. סכסוכים בין תושבי העיר נוצלו להעמקת דריסת רגלו של השלטון. עוד אפשר ללמוד מן היומן על מלומדי העיר, על חוגי הצוּפים ועל השפעתם על המלומדים, על השלטון ועל כלל האוכלוסייה. היומן זורע אור על יחסי מגדר, הסכמי נישואין וגירושין ועל נכסי הבורגנות ומערך ההקדשים שייסדה. כל אלה ועוד מקנים ליומנו של אבן טוק את ייחודיותו.

    המחיר שלנו: 78