התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מעימות להידברות - יד שניה

מעימות להידברות - יד שניה

מק"ט מוצר: 123154
40 ₪
אין במלאי
בעידן הזה שכולו אלימות מילולית, רווחים הדימויים מעולם המלחמה בשפת היומיום ומשפיעים על החשיבה שלנו. ביטויים שגורים, כמו מאבקים פוליטיים, המלחמה בקטל בכבישים, מתקפת התקשורת, ואפילו קרב על לקוחות, מוכיחים כי בעידן הוויכוח אנו מתייחסים לכל עניין כאל עימות בין שני צדדים.
בספרה המאלף מראה פרופ' דבורה טאנן כי תסמין זה של התרבות העכשווית מושרש עמוק יותר ממה ששיערנו, ובא לידי ביטוי בצורות רבות ומגוונות תוך שהוא משפיע על חיינו - לעתים לטובה, אך ברוב המקרים נגרם נזק רב.
בספר "מעימות להידברות" טאנן בוחנת את הדרכים שבהן אנו מדברים בציבור, בתקשורת, בפוליטיקה, בבתי המשפט ובחדרי הלימוד. היא דנה באווירת הפולמוס השורה, שגורמת לנו לפלג את בני האדם למחנות יריבים. בעידן הוויכוח, טוענת טאנן, מקובל לחשוב שהדרך הטובה ביותר להציג נושא מסוים היא לעורר ויכוח בין שתי עמדות קיצוניות, הסיקור החדשותי הטוב ביותר מתקבל כשמציבים את המתנגדים מול המצדדים, הפתיחה הטובה ביותר לכל מאמר היא ביקורת ומתקפה.
לעיתים הגישה הזאת מוצלחת, אולם על פי רוב היא יוצרת יותר בעיות ממה שהיא פותרת. המפגשים הציבוריים שלנו הופכים להיות דומים יותר ויותר לוויכוחים בין בני זוג - אף אחד אינו מנסה להבין מה שהצד השני אומר, אלא רק משתדל לנצח בוויכוח. אולם בדיוק כשם שבני זוג לומדים ללבן בעיות מבלי להזיק זה לזה, כך גם עלינו, כחברה, ללמוד למצוא דרכים יצירתיות ובונות לפתרון חיכוכים ולגישור על פערים.
הספר "מעימות להידברות" הוא ספר חשוב שעשוי להשפיע עלינו לרכך את קוטביות הוויכוח ולעבור לדו-שיח בעל משמעות.
מחבר/ת דבורה טאנן
מק"ט מוצר 123154
שם יצרן מטר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • טיימבוקסינג - יד שניה

    מדי בוקר אנחנו קמים לרשימה אינסופית של מטלות ומשימות, מדלגים מדבר לדבר ודוחים את הדברים החשובים, רק כדי לגלות בסוף היום שהספקנו מעט מאוד, אם בכלל.
    אבל רגע, יש גם בשורות טובות: זה ממש לא חייב להיות כך.
    הכירו את טַיימבּוֹקסינג – השיטה האולטימטיבית לניהול נכון של המשאב החשוב ביותר העומד לרשותנו: הזמן. לפי השיטה, אם נקדיש כל רגע ביום שלנו לדבר אחד בלבד, נצליח להשיג הרבה יותר. זה פשוט ככל שזה גאוני, ודורש רק תכנון קצר בתחילת היום.
    בלי משימות חופפות, בלי הסחות דעת מיותרות, בלי תחרות בלתי נגמרת על הקשב שלנו.
    את השיטה פיתח היזם והמשפיען מארק זאו-סנדרס, בהמשך למאמר שפרסם בכתב העת של בית הספר לעסקים של הרווארד ושהפך בן לילה לוויראלי. אבל למעשה, רבים וטובים לאורך ההיסטוריה – מאלברט איינשטיין עד ביל גייטס וסטיב ג'ובס – כבר הכירו בעקרונות הבסיסיים שלה ונעזרו בה בחיי היומיום שלהם.
    שימוש בטיימבוקסינג עוזר לא רק להשלים יותר משימות, אלא גם:
    לתכנן בצורה חכמה יותר את הזמן
    להפחית את רמות המתח והלחץ, בעבודה ובחיים
    להתרכז יותר בכל דבר שאנחנו עושים, ואפילו
    לישון טוב יותר

    המחיר שלנו: 40