מדוע האדם הוא אדם? התשובה שמציע רוברט ארדרי לשאלה זו היא בגדר פאראדוקס, והוא חותר להוכיחה במרדף מופלא אחר האדם הקדמון, במסע שתי וערב על פני מיליוני שנות אבולוציה ובהבאת שפע ראיות מדעיות.
האדם הוא אדם, אומר הפאראדוקס, מכיוון שאבות אבותיו חדלו להיות צמחונים ונהפכו לאוכלי בשר החייבים להרוג למחייתם. במעשה הציד למד האדם ערכים כשיתוף פעולה, אומץ לב ונאמנות ואף הקרבה עצמית. האנושיות שלנו אפוא, על דרך פאראדוקס זה, "אינה התוצאה אלה הגורם לכך שנהיינו ליצורי אנוש." והנה, "כיום קלוש הסיכוי שנוכל להבין את עצמנו ואת עולמנו אלא אם כן נבין שהאדם, מעצם ברייתו, היה ונשאר צייד."
בפרקים מרתקים, ובהם הפרק המזהיר על תפקידו של המין בהתפתחות האדם, מציג ארדרי, בכישרון כתיבה שהוא חגיגה לקורא, את התיזה המהפכנית שלו, המבוססת על מחקרים והבנות מדעיות חדשות. בסגנונו הסוחף הוא סוקר את המשברים והתלאות שנאלץ האדם לעוברם – היובש והבצורת של הפליאוקן, השינויים האקלימיים הדרמתיים של הפליסטוקן, המלחמה בטורפים, מקורות מזון מידלדלים, תקופות קרח קשות – ומנסה לזהות את קווי ההיכר של האדם אשר איפשרו לו לא רק לשרוד, אלא אף לשגשג, להתרבות ולבסוף לקנות שליטה על פני כל כדור הארץ.
"ציידים כבני אדם , יותר משהוא השלמה לשלושת ספריו הקודמים של ארדרי, הריהו גולת הכותרת של עבודתו. על סמך עשרים שנות קריאה רחבה ומחשבה מעמיקה, מביא ארדרי דו"ח יפהפה ויחיד-במינו על היווצרות האדם." (אנתוני ג'יי, מחבר אדם האיגוד והניהול ומאקיאוולי)
"ארדרי מכה שוב, ואף מבקריו החריפים ביותר לא יוכלו שלא לקראו. בשנינותו הרבה ובנועזותו הוא יגרום הנאה לקהל הקוראים הרחב... הוא יכול להיחשב המשורר הלירי של האבולוציה של אדם, סופר מצוין בעל ראייה מיוחדת."
(א. וילסון, סטרדיי ריוויו)
"ספר מזהיר בסיכום הממצאים החדשים שהוא מביא, משכנע להפליא בטיעוניו על טיבנו האנושי הבסיסי..." (מאקס לרנר)
"ספר שבולעים בערב אחד ליד האח..." (פרופ' ליונל טייגר)
רוברט ארדרי נולד בשיקגו בשנת 1908. סיים את אוניברסיטת שיקגו, שם החל בלימוד מדעי האדם. אחרי שעשה שנים כמחזאי מצליח, חזר אל חקר התפתחות האדם ומקורותיו עקב ביקורו באפריקה ב-1955. ביקרו זה הניב את הספרים: בראשית היתה אפריקה (1961), הציווי הטריטוריאלי (1996), האמנה החברתית (1970), ולבסוף ציידים כבני-אדם (1976). ספרים אלה עוררו הדים חזקים, הן בקרב הקהילייה המדעית והן בקרב הציבור הרחב, ותרמו הרבה לקידום הבנתנו את טבע האדם.