התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • אימהות בטיפול - יד שניה

אימהות בטיפול - יד שניה

מק"ט מוצר: 50454
44 ₪
אין במלאי
מי הן הנשים שהשאירו חותם בספרות התלמוד? מה באישיותן אִפשר להן לשרוד את המסננת הקשוחה של הדורות ושל המגדר? ומה ניתן ללמוד מהן ומחייהן?

בספר אימהות בטיפול יוצאים חוקרת התלמוד רוחמה וייס והפסיכולוג הקליני אבנר הכהן למסע עם גיבורות אלה – ארבע נשים שנזכרות בתלמוד בשמן (או בכינוי) ומקטעים מסיפור חייהן הגיעו אלינו:
• ילתא, שנחרטה בעיני הדורות כאשה גבוהת לב.
• חירותא, שעשתה ניסיון אמיץ אך כושל להשיב לחיי הנישואים שלה את המיניות.
• חובה, רועת הצאן שאיבדה את בניה כתוצאה מקללה שהטיל בה חכם.
• ברוריה, הלמדנית שסיימה את חייה בהתאבדות.
רוחמה מלקטת את שרידי הסיפורים, שוזרת אותם, בונה ומחייה את דמותן של הגיבורות, שהן גם ארבע 'האימהות הרוחניות' שלה. רוחמה מבקשת להתבונן מקרוב בכל אחת מהן, להבין וללמוד.

בתהליך הכתיבה - הנע בין המחקרי לבדיוני - לוקחת רוחמה כל אחת מ'האימהות' ואת עצמה אל אבנר, להיכרות ול'טיפול'. אבנר נעזר בחשיבה הפסיכולוגית בניסיון להבין את האתגרים שעמדו בפני הגיבורות ואת הקשר של סיפור חייהן למסע האישי-נשי של רוחמה שהוא, במידה רבה, המסע של נשות המאה העשרים ואחת.

אשה וגבר מטיילים ומתבוננים בשבילי העבר למען ההווה. החברות, החששות, שילוב הידיים - כולם מוצאים ביטוי בכתיבה העיונית, בשיחות האישיות ובמיילים, המובאים בספר.
מחבר/ת רוחמה וייס
מק"ט מוצר 50454
שם יצרן ידיעות ספרים
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • מורים היום - יד שניה

    " ילד זורק כיסא על מורה ."


    " אב תוקף מורה כי השפילה את בתו ."


    " בכל הפסקה מישהו נפצע בגלל מכות ."


    " אין תלמיד שלא משחק בסמארטפון במשך השיעור ."


    מורים ומנהלים מוצאים את עצמם לא אחת משותקים וחסרי אונים מול המציאות השוררת בבתי ספר. על המורה להתמודד עם אלימות לא רק בכיתה אלא גם במרחב הווירטואלי, להפגין סמכות ותוך כך להיות רך ומכיל, לקיים תקשורת חיובית מול הורים , להמשיך למלא את תפקידו באמונה למרות דעת קהל אנטי מורית ולעשות את כל זאת ועוד אף מבלי לקבל תגמול הולם .





    מורים היום - מהישרדות לשליחות נולד לאחר עבודה רבת שנים עם צוותי חינוך ומתוך הבנה עמוקה של האתגרים והקשיים שעימם עליהם להתמודד .


    בספר זה מציע חיים עומר שיטות מיוחדות שפיתח ואפשרויות תגובה יעילות כדי להגביר את הנוכחות המורית ואת רמת התמיכה שהם חווים, להפוך את בית הספר למסגרת מלוכדת ולחזק את סמכותם ומעמדם של המורים בדרכים חיוביות .


    פרופ' חיים עומר, פרופסור אמריטוס מבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, הוא בר סמכא עולמי בנושאי סמכות הורית ומורית. ספריו "המאבק באלימות ילדים " ," הסמכות החדשה " ," עולם של פיתויים" ו"שיקום הסמכות ההורית" יצאו לאור בהוצאת מודן .

    המחיר שלנו: 40