התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • המטוטלת של פוקו - יד שניה

המטוטלת של פוקו - יד שניה

מק"ט מוצר: 121749
35 ₪
אין במלאי
אומברטו אקו מציג בספר זה תמונה אירונית, אכזרית ומלאת הומור, של העולם האקדמי בימינו.
העלילה מתרחשת, לכאורה בשולי עולם הרוח, בהוצאת ספרים קטנה, המיוסדת על שאיפות נשגבות מצד אחד ועל תרמית והולכת שולל מצד שני. שלושה משכילים וחוקרים מתדרדרים, במהלך הסיפור, מן החתירה לאמת אל עולם דמיוני מטורף המשלב לאגודה אחת אופנות, תאוריות ודברי הבל, אסופה של כל התפיסות הפסבדו - מדעיות של המאות האחרונות.
החל בזרמים תלורגיים ועד הפרוטוקולים של זקני ציון, כאשר במרכז התמונה נמצאים הטמפלריים הגדיים והמקובלים ותורתם.

הסטירה בספר כפולת פנים: גם תוכנם של הרעיונות המוצגים הוא מגוחך, אבל אקו מצליף עוד יותר במתודות ובשיטות ה"מחקר" של גיבוריו ודומיהם, המשקפים אסכולות בנות זמננו בחקר הספרות, הלשון, ההסטוריה, הדת וההגות.
זהו ספר נועז ומלא שאר רוח של אחד מגדולי העולם האקדמי בימינו, שהעז להצליף במוסכמות, למרוד במקובלות ולהציג בחריפות את השקר ואחיזת העיניים שהשתלטו על תחומים נרחבים בתרבות זמננו.
מחבר/ת אומברטו אקו
מק"ט מוצר 121749
שם יצרן כנרת
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • החלום האחרון - יד שניה

    "הפרוזה של אלמודובר מיומנת ומקורית כמו סרטיו. אפשר לומר שהוא וורהול עם הומור, ולכן עוצמתי יותר." 
    - (The Times)

    הבמאי הנודע פדרו אלמודובר חוזר לאהבה ראשונה וסודית: כתיבת ספרות. החלום האחרון הוא דיוקן עצמי המחולק לשנים־עשר סיפורים החושפים את תשוקתו לכתיבה, ואת האובססיות האינטימיות שמלוות אותו מאז ומתמיד. בין הסיפורים ב"חלום האחרון", ניתן למצוא סיפור אישי שאלמודובר כתב על מות אמו ("החלום האחרון", שנותן לספר את שמו), את הבסיס הראשוני לסרטו "חינוך רע" ("הביקור"), סיפור על במאית המחפשת משככי כאבים במהלך סוף־שבוע ארוך ("חג מולד מר") ומעשייה גותית ("טקס המראה"). 

    הסיפורים שבספר ממוקמים בתקופות שונות, מסוף שנות השישים ועד היום, אך בכולם ניכרים הנושאים המניעים את יצירתו של אלמודובר: השנים האפלות בבית הספר, החיוניות של ההומור, ההתפתחות כאמן, תלאות התהילה והשפעת הבדיון על החיים. "החלום האחרון", על ריבוי השכבות הספרותיות שבו, הוא יותר מכול קטלוג של דרכים לספר סיפור. הוא מגלה לנו סופר שטיפח בסתר יצירה ספרותית יוצאת מן הכלל.

    החלום האחרון הוא הזדמנות מיוחדת לצלול למוחו המבריק ולעולמו הצבעוני והמרתק של פדרו אלמודובר, אחד מגדולי היוצרים החיים היום, ולהיחשף לתהליך היצירה שלו עוד משלביה הראשוניים. בסיפורים המקוריים מאין כמותם ניתן לזהות ניצוצות של הסרטים המבריקים שלו. הספר עשיר בהבחנות מקוריות, הומור ודמיון משתולל, הוא יצירה אישית ביותר ומעוררת השראה.

    אלמודובר הוא במאי קולנוע, תסריטאי ומפיק ספרדי בינלאומי. הוא זכה בפרסים הקולנועיים החשובים ביותר. החלום האחרון, שתורגם לעברית על ידי מיכל שליו, נמכר לעשרים מדינות.

    המחיר שלנו: 40