התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • פרפר בחושך - יהודה הראל

פרפר בחושך - יהודה הראל

מק"ט מוצר: 024900510834
62 ₪
אין במלאי
פרפר בחושך: האם נוכל לנבא, לתכנן או ליצור את העתיד?

הרצון הנואש להציץ מבעד למסך האטום ולראות את העתיד.
מה יהיה איתנו, עם ילדינו ועם העולם.
למצא קצת סדר והיגיון בעזרת אלוהים, נביאים, פילוסופים, אידאולוגים, אסטרולוגים, יועצים אסטרטגיים ועתידנים.
לנסות להיעזר בגדולי המדע המכתיבים לעולם חוקים שאמורים למצוא סדר ביקום.
הניסיונות המחרידים של המאה העשרים ליצור עבורנו סוף סוף, עולם צודק, מאורגן וצפוי.

הספר משנה השקפת עולם, ועושה לפשוטים ומובנים נושאים מורכבים של היסטוריה, פילוסופיה ופיזיקה, בצרוף קוריוזים מפתיעים.
כל אלה עם שפע עצום של מידע מרתק, מוגש באופן ידידותי בליווי נופך של הומור.

“זכיתי לקרא את כתב היד של ספר זה במהלך כתיבתו. לא תיארתי לעצמי שאדם שאינו מדען יצליח להעמיד תזה כה מסודרת והגיונית. מצאתי עצמי הולך שבי אחרי הזיגזגים בין היסטוריה כללית ואישית לבין מדע ופילוסופיה. יהודה ניחן בחשיבה עצמאית ואמיצה לצד ענווה וסקרנות של ילד. הוא למד הרבה מדע במהלך הכתיבה, ואנו הקוראים לומדים אתו, ובין לבין הוא יודע איך לטוות סיפור, השזור בחייו ופעלו. על המסע ועל מורה הדרך אני ממליץ בכל לב”.
פרופ’ אבשלום אליצור

עיינתי בספר ומאוד התרשמתי. זהו ספר מרתק גם עבורי. לצד הכתיבה השוטפת הרעיונות מנוסחים בהעמקה ובבהירות־דבר לא טריוויאלי בהחלט. אין ספק שזהו ספר בעל ערך גם עבור סטודנטים ותלמידי תיכון”.
פרופ’ יורם עשת

יהודה הראל אינו מומחה לענף כל שהוא. הוא מעמיק לרוחב וזו יכולת נדירה בעידן של מומחים. מחשבתו האסוציאטיבית, כתיבתו החיננית, הסיפורים מחייו רבי הפעלים והאירוניה השלובה בהם, כל אלה מסיעים לקורא הסקרן להתענג על הטיול המודרך בנופי זמננו”.
ירון לונדון

מחבר/ת יהודה הראל
מק"ט מוצר 024900510834
שם יצרן כרמל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • סוד קסמן

    ספרה של חגית דבורה אדלר מציע עיון מחודש בעיצובה של דמות האישה ביצירת עמליה כהנא-כרמון. קריאה פמיניסטית חושפת דמות של אישה חזקה המודעת היטב הן לכוחה והן למידת השפעתה על הגבר; זו אישה המתנהלת במרחב באופן פעיל ומודע, וככזה הוא פותח בפניה אפשרויות בחירה מגוונות. הקריאה הפמיניסטית עומדת על העובדה שהאישה בסיפוריה של כהנא-כרמון היא לרוב דמות דינמית ואיתנה המתנגדת לסדר הגברי שדוחק אותה אל האחרוּת והשוליות; היא בעלת יכולת לנהל את חייה ואת קשריה עם הגבר ועם העולם כהבנתה, ובשום מקרה היא אינה חסרת שליטה. עיצובו של הקול הנשי ביצירה אינו נפרד מקולה האישי של כהנא-כרמון, אשר אותו השמיעה בתכיפות במאמרים ובמסות שפרסמה בעיתונות. יצריות האישה, מיניותה והתנגדותה למנגנון הדיכוי הגברי מקבלים ביטוי נרחב בכל הדמויות הנשיות בסיפורי הקובץ "בכפיפה אחת", כמו גם בדמותה של נועה טלמור, גיבורת הרומן "וירח בעמק איילון", הנוקטת ב"התנגדות של יום יום".

    שימוש בלשון פרגמנטרית ונטייה אינטנסיבית לחזרתיות, לשילוב של ציטוטים ממקורות שונים, ולרשימות קטלוגיות מבטאת דווקא את הנפש הקרועה של הגבר ואת חרדתו כפי שהיא באה לידי ביטוי באמצעות חילוף התפקידים המגדרי בנובלה "שם חדר החדשות". החריגה של דמויות הגבר והאישה מהסטריאוטיפים המגדריים מתגלה גם בנובלה "ממראות גשר הברווז הירוק", אשר במרכזה טראומה-נשית והאפשרות לספר אותה מחדש, כנרטיב נשי. חילוף תפקידים מגדרי הוא לב עניינו של הרומן "ליוויתי אותה בדרך לביתה", אשר במהלך מזהיר כורכת בו כהנא-כרמון את התשוקה הנשית ביחד עם יחסי הכוח העדתיים בישראל של סוף המאה ה-20, כפי שהם משתקפים מחשבון הנפש שעורך הגבר.

    חגית דבורה אדלר היא דוקטור לספרות עברית, בוגרת בית הספר למדעי התרבות באוניברסיטת תל אביב; חוקרת תרבות ומגדר המתגוררת בשנים האחרונות בקיגאלי (רואנדה). במסגרת מחקרה העכשווי על שימור זיכרון ועדויות נשיות ביחס לרצח העם שהתרחש ברואנדה בשנת 1994, עתיד לראות אור ספרה "My Journy" , אשר מתעד בגוף ראשון עדות מאוחרת שנמסרה בבית הדין הגבוה לצדק בבריסל על ידי שורדת הטבח.

    המחיר שלנו: 71.40
     
  • מנהיגות בלי קיצורי דרך

    בג'ונגל, קבוצת גורילות מתגודדת סביב זכר אלפא – גורילה כסוף גב ומלא כריזמה – בציפייה שיעניק להם הגנה, יקבע את כיוון התנועה ויכריע בסכסוכים. 

    גם בני האדם מרגישים צורך ללכת בעקבות דמויות סמכותיות וכריזמטיות בתקווה שיובילו אותם לעתיד טוב יותר.

    פרופ' רונלד א' חפץ, מבכירי חוקרי המנהיגות בעולם, מנתח את ההבדל בין דינמיקה של סמכות לבין מנהיגות שאנחנו מוקירים ומעריכים, ומציג בספר זה את התשתית לתפיסת "המנהיגות האדפטיבית", לפיה סמכות פורמלית, כריזמה וכושר ביטוי הם לכל היותר משאבים למנהיגות אך אינם מנהיגות כשלעצמה. 

    מנהיגות אינה תכונה או תפקיד, היא פעולה: הנעת הקבוצה להתמודד עם אתגרים אדפטיביים הניצבים בפניה: אתגרים אסטרטגיים שמחייבים אפיון מחדש של ערכים, אמונות או התנהגויות של חברי הקבוצה.

    בספר זה פרופ' חפץ מציג את עבודתו החלוצית בתחום הוראת המנהיגות והפעלתה, ומביא דוגמאות למנהיגות כבירה של אנשים אנונימיים, נטולי כל סמכות שהיא, לצד דוגמאות ל"מנהיגים" סמכותיים וכריזמטיים שהובילו את הקבוצה שלהם לכישלונות מהדהדים. 

    מנהיגות בלי קיצורי דרך הוא ספר חובה לכל מי שנמצא בעמדות סמכות ושואף להנהיג ולהוביל שינוי, אבל במיוחד לאלה שחושבים ש"אין להם את זה", משום שחסרה להם תכונת אופי כזו או אחרת, או שהם לא מכהנים בעמדת השפעה. 

    כל אחת וכל אחד מאיתנו יכולים להנהיג ולהוביל שינוי: להניע את חברי הקהילה שלנו להתמודד עם האתגרים הניצבים בפניהם, להתפתח, להתקדם ולשגשג.

    המחיר שלנו: 82