התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • לשמך נאה לזמר - משה זמר

לשמך נאה לזמר - משה זמר

מק"ט מוצר: 062512017129
לשמך נאה לזמר.
הרב משה זמר: עיונים ופרקי חיים.


הרב משה זמר היה מחלוצי התנועה הרפורמית בישראל.
סיפור חייו שזור בחבלי הלידה והקליטה של התנועה בארץ.

תרומתו להקמתן של הקהילות הרפורמיות הראשונות בישראל הייתה מכרעת, בזכות היוזמה והנכונות לפעול בתנאים חלוציים, תחת מגבלות ארגוניות ונוכח התנגדות ציבורית וממסדית לפעולתה של התנועה הרפורמית בארץ.

הוא היה הראשון לנהל מאבקים ציבוריים, כשפרסם טורים קבועים בעיתונות היומית, בהם הגיב והתייחס לאירועים הקשורים בתנועה ובמדינה.
לפעילותו של הרב זמר בתחום הקהילות ובתחום הציבורי מצטרף תפקידו כמייסד תחום העיון ההלכתי.
ספרו הלכה שפויה עוסק בהתמודדות של האדם בן זמננו עם סוגיות הלכתיות בעלות השלכות פוליטיות וחברתיות.

לשמך נאה לזמר מביא בפני הציבור בישראל את סיפורו של הרב זמר, ומחדש באמצעותו את הדיון בתרומתה של התנועה הרפורמית לחברה הישראלית.
לצד פרקי חייו של הרב שלובים בספר מאמרים העוסקים בקהילות הרפורמיות בישראל, בפעילות הציבורית של התנועה, וביחסה המשתנה להלכה.

רבים מהאתגרים שניצבו בפני הרב זמר מלווים את פעילות התנועה בארץ ואת ניסיונות התבססותה עד היום.
סיפור חייו מעורר השראה לפעולה ולנקיטת עמדה נוכח המצב הנוכחי ביחסי דת ומדינה בישראל, ומעודד את הפועלים בתחום היהדות הפלורליסטית בישראל לבחינה מחודשת של גישות אפשריות לשאלת המחויבות ההלכתית ביהדות הליברלית.

בנקודת המפגש של המודרנה והפוסט־מודרנה בימינו, בה רווחות מגמות של הקצנה פוליטית וחברתית בישראל, עשוי עיון מחודש זה לפתוח פתח לאיחוי המחלוקת שבשיח הפנים־ישראלי וכן לקרב את השיח עם היהדות הליברלית בתפוצות.

מחבר/ת משה זמר
מק"ט מוצר 062512017129
שם יצרן כנרת זמורה
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • אסטרטגיות גורליות

    אסטרטגיות גורליות, מפסגות יצירתו של ז'אן בודריאר, הוא ספר ההמשך לסימולקרות וסימולציה (הוצאת הקיבוץ המאוחד). בספר זה כבר לא מדובר בקדימות האובייקט, הדימוי, ובתקופתנו הסימולקרום (העתק חסר מקור), אלא בניצחון מוחלט שלהם, ביציאה משליטה ומבקרה, שגשוג חסר גבולות, אקסטזה תמידית של המערכות. 

    האובייקט הוא כל מה שאינו סובייקט, והוא יכול להיות סופת טייפון, כיסא, הר, מחשב, דימוי, רומן וגם אלגוריתם, אייפון וכמובן סימנים. ואמנם, עולמנו מלא להתפקע באובייקטים מכל הסוגים, באינספור סימנים, והם יוצרים סדר חדש משלהם, שבו הם השולטים ואנחנו הנשלטים, ורק מתוך הזיה וחידלון הרוח אנחנו ממשיכים לתפוס עצמנו כאדונים. 

    בספר זה מבקש בודריאר להיכנס לראשם של האובייקטים ולראות את העולם מנקודת מבטם, שכן לטענתו הם ישויות ערמומיות בעלות מערך התנהגותי משלהן. הוא מגלה את שפת הפתיינות שבאמצעותה הם מתקשרים ומתמרנים אותנו, ועומד על תכונות נוספות כגון היפוך, קיטוב, משחקיות, גורליות, פריצות, אדישות והליכה עד הסוף. אינדיבידואלים רבים בתקופתנו מאמצים התנהגות של אובייקט ולכן נראים לנו מופקרים: פוליטיקאים, אנשי עסקים, בדרנים, טרוריסטים, משפיענים ברשתות החברתיות וההמונים עצמם. במידה מסוימת כולנו קורבנות האובייקט וחבורתו; כולנו בני ערובה של הסדר הקיים. אם האינדיבידואל רוצה להישאר רלבנטי עליו לאמץ אסטרטגיות גורליות, שהן כללי הפעולה של האובייקט, ובכלל זה גם של הבינה המלאכותית. 

    ז'אן בודריאר (1929–2007) הוא מגדולי האינטלקטואלים הצרפתים של המחצית השנייה של המאה העשרים. כתביו עיצבו ועדיין מעצבים את השיח בביקורת התרבות, החברה והמדיה. עד היום ממוקם בודריאר בקצה שוק הרעיונות, כיצרן של שיח מקורי ושנוי במחלוקת, אשר כנגד רצונו הפך אותו לסינונימי עם המונח פוסטמודרניות. 

    המחיר שלנו: 58