התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • במריצת חייו - יד שניה

במריצת חייו - יד שניה

מק"ט מוצר: 121605
30 ₪
אין במלאי
במריצת חייו: סיפורו של ינק וסרמן - שריד חויובה גורקה בפלשוב.

חוּיוֹבה גוּרקה שבפּלַשוּב, הגבעה המבודדת שאליה נשאו ינק וסרמן ואביו במְריצות גופות של מתים ושל חיים לקבורה ולשרפה, הייתה רק תחנה אחת בנתיב השואה של ינק - הוא עבר בשדה ההרג בסְלוֹמניקי, ביוּלַג 1, במאוּטהאוּזֶן, בגוּזֶן ובגוּנסקירכֶן - אבל היא הייתה הנוראה מכולן.

הדברים ששמע וראה שם, אבל בעיקר הדברים שנאלץ לעשות שם כדי לשרוד הותירו בו פצע מדמם שלא יירפא לעולם.

הספר מביא סיפור מיוחד במינו.
מעט מאוד נכתב על פּלַשוּב וכמעט כלום על חוּיוֹבה גוּרקה, הגבעה שהייתה אפופה טרור ואימה שקשה להעלותם על הדעת.

ינק וסרמן ירד ממנה חי הודות לתושייתו, לתאוות החיים העצומה שלו ולמזל, אך חוּיוֹבה גוּרקה לא עזבה אותו מעולם.
מחבר/ת יגאל שחר
מק"ט מוצר 121605
שם יצרן יד ושם
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • בעקבות רוצחי עמי - יד שניה

    אלכס משה (מוניו-מוריץ) מלר מגולל בספר זה סיפור אישי מרתק שהוא גם סיפורו של עם הנאבק על קיומו.
    "בעקבות רוצחי עמי" לוקח את הקורא אל עולם שחרב ואיננו עוד: לצ'רנוביץ, עיר הולדתו של מלר, למוגילב, גיא ההריגה אליה נעקרו הוא ומשפחתו, ולביסטריצה. מלר משחזר את המראות הרשים של ילדותו שנרמסה, אך יש בו הכוח להחליף את העולם האכזרי הזה בעולם של שיקום, בנייה, וסיוע ליעדי עם ישראל וההוויה הציונית.
    אחרי מסע באוניית מעפילים ומעצר בקפריסין, מגיע מלר לבית-הספר "מקווה ישראל", ומשם לשירות בצה"ל, כלוחם בסיירת מובחרת. עם שחרורו הוא מצטרף לתנועת החרות ומשתתף בהקמת מועדון "אתר" לתרבות, ובמקביל נעשה חבר ב"פרלמנט" המפורסם של ראשון-לציון, שם הוא מתיידד עם אנשי מעש ואינטלקטואלים גם יחד.
    גולת הכותרת היא יציאתו לשליחות בדרום אמריקה, שם נוטל מלר חלק במרדף אחרי שלושה צוררים נאצים בכירים, פושעי המלחמה שהשמידו חלק גדול מן העם היהודי, כולל בני משפחתו: אדולף אייכמן, הממונה על הובלת היהודים למחנות ההשמדה, ד"ר יוזף מנגלה, הרופא הרוצח שניהל את ה"סלקציות" באושוויץ, ומרטין בורמן, סגנו של אדולף היטלר.
    בתום השליחות עובר מלר לאירופה, שם הוא ממשיך לסייע לגיבורים האלמונים של זרועות הביטחון של ישראל. הוא עושה חיל, והופך לאיש-עסקים בינלאומי, אך ליבו תמיד בישראל, מולדתו, הארץ שאותה הוא אוהב, ואליה הוא חוזר.

    המחיר שלנו: 49