התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מארב ירושלמי - יד שניה

מארב ירושלמי - יד שניה

מק"ט מוצר: 127176
מארב ירושלמי: המהלכים להעברת שגרירות ארצות-הברית לבירה.

בחינת השתלשלות העניינים סביב היוזמות להעביר את שגרירות ארצות הברית לירושלים מאפשרת הצצה לרבדים מגוונים ביחסים בין גורמים בעלי השפעה בערוץ הבילטרלי הישראלי-אמריקני בזירה היהודית והמוסלמית ואף במשא ומתן לשלום.

חיבור זה הוא ניסיון לתאר ולנתח את מכלול התהליכים וההתרחשויות הגלויים, לצד אלו שהתנהלו בחדרי חדרים.

ניתוח זה יסייע להעריך את הסיכויים שחוק העברת השגרירות יבוא לידי מימוש, וזאת בהקשר למצבו של תהליך השלום ולקשריה של ארצות הברית עם ישראל ועם העולם הערבי והמוסלמי.
מחבר/ת עקיבא אלדר / נמרוד גורן
מק"ט מוצר 127176
שם יצרן מכון ירושלים לחקר ישראל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • חאג' אמין אל-חוסייני - יד שניה

    ״המנהיגים והמתנגדים לחאג׳ אמין אל־חוסייני ולעקרונותיו ההרסניים, מהווים ... יותר ממחצית האוכלוסייה בפלסטין. היפלא הדבר בעיניך אם אומר, כי שבילי הכפרים ורחובות הערים רצופים בקרבנות האימה החוסיינית... שהסתלקו לעולם האמת והם קובלים עתה לפני אללה על צביעותם של עושקיהם?״

    את הדברים הללו כותב פח׳רי אל־נשאשיבי, אחיינו ויד ימינו של ראע׳ב אל־נשאשיבי, שנוא נפשו ויריבו של המופתי הגדול חאג׳ אמין אל־חוסייניחאג׳ אמין אל־חוסייני הוא המנהיג הפלסטיני החשוב ביותר בשנים הקריטיות ביותר למאבק בין שתי התנועות הלאומיות, הפלסטינית והיהודית, שנות המנדט הבריטי בארץ ישראל.

    הפיכת העניין הפלסטיני לעניין ערבי בין־לאומי והיעדר כל סבלנות או אפשרות לדו־קיום, הבנה או שותפות גורל בין הפלסטינים ליהודים, הם מורשתו הקיימת אצל רבים, לצערנו כי רב, עד היום הזה.

    אולם בעוד השפעתו של המופתי הגדול עד בריחתו מהארץ באוקטובר 1937, אינה ניתנת לערעור, עולות שאלות בדבר השנים שאחרי, בין 1939 ל־1949.

    בשיאו של המרד הערבי הגדול, בקיץ 1938, למופתי אין עוד שליטה על הנעשה בארץ. כך גם בתקופה העיראקית, מ־1939 ועד סוף 1941, וכך בהמשך מלחמת העולם השנייה, כשבוחר חאג׳ אמין להציג את עצמו כנציגם של המוסלמים והערבים בעולם כולו. אחרי מלחמת העולם השנייה מעמדו של מי שהימר על ניצחונה של גרמניה מחוסל לחלוטין בקרב מלכי ומנהיגי ארצות ערב, והוא נמצא אשם במצבו של העם הפלסטיני, ולא כפתרון אפשרי.

    עד סוף ימיו נאלץ המנהיג הפלסטיני הגדול להתמודד עם האשמות מבית על היותו הגורם הראשי לפורענויות אשר באו אל ראשם של הפלסטינים.

    המחיר שלנו: 49