התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מהמעט על נבכי המוח האנושי - שאול בר לב

מהמעט על נבכי המוח האנושי - שאול בר לב

מק"ט מוצר: 036200068045
מה עושה פרופסור מיושב בוגר הטכניון בנבכי הפייסבוק כשהוא מתחזה לדין ברלי, מציג את עצמו כיליד 1927 ואת עיסוקו כתזונאי ומאמן כושר?
מה הקשר בין תחום הביולוגיה החישובית בה הוא מתמחה לבין חנות באמסטרדם המשווקת בובות ואביזרי מין, וגם מריחואנה למי שמתעקש?
ומה הזיקה בין ערפדים פריזאיים מוצצי דם מעורק הצוואר לבין צנצנות דבש מנורמנדי?

איזו לולאה מחברת בין המטפיזיקה לבין האזורים האילמים והבלתי-מפוענחים של המוח האנושי?
ומה ניתן לומר על האנומליה בין אדרנלין, אלכוהול ורמות של אתיקה ומוסר? 

על זאת ועוד, אנו מובלים על ידי המחבר לשהות בין נקודות ציון שונות של נבכי המוח האנושי הקושרות ומערבבות את הכול עם הכול.
הסיפורים שזורים בהומור ובמקריות האירונית שבהם. הם מסתיימים בדרך כלל בסיום מפתיע, אולם אינם מאבדים מקסמם גם כאשר ההפתעה כבר ידועה.
בחלק מן הסיפורים קיים ממד של פנטזיה על קצה גבול המדע הבדיוני. 

שאול בר-לב הוא פרופסור למתמטיקה סטטיסטית, בוגר הטכניון, משמש היום בתפקיד רקטור HIT (מכון טכנולוגי חולון).
בתחילת שנות העשרים שלו הוא פרסם שירים רבים בבמות ספרותיות שונות וספר שירים משותף בשם שאול ויונתן בהוצאת עקד.  

" הלוואי עלי סגנון כתיבה כזה "
נעם גיל, עורך מדור דעות של ynet

" קראתי את הסיפורים ונפעמתי! כל כך מקוריים... סיפורים שלפעמים מעלים חיוך בהומור השנון והדק, ולעתים מעוררים מחשבה על טבע האדם ועל החיים בכלל. מרתק ומיוחד "
גלי צבי וויס, מבקרת, עורכת וסופרת

" דמיון עשיר ומפותח... הכתיבה סוחפת, זורמת ומרתקת... "
שרון חנוכה, מנהלת הוצאת הספרים אוניברסיטת חיפה 

מחבר/ת שאול בר לב
מק"ט מוצר 036200068045
שם יצרן ידיעות ספרים
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • חצויה

    בקווים חדים ובטוחים משרטטת אידה צורית ברומן שלפנינו סאגה משפחתית מרשימה שבמרכזה אודליה סלונים, פסיכולוגית צעירה ואשה "חצויה", שחייה נחצים בשל אירוע טרגי שהותיר בה חותם טראומטי: כישלונה לשמור על בנה של בת-דודתה וחברתה הקרובה רונה והיא רדופת רגשי אשם קשים שאינם מרפים ממנה. אודליה היא דמות חזקה ושברירית כאחד ואין כאן סתירה; מדובר באשה אינטליגנטית ורגישה עם נטייה למיסטיקה, גיבורה נשית מודעת ועירנית לעצמה ולסביבתה החותרת ללא לאות אחר משמעות בחייה. יחסיה הסבוכים עם אמה מחד ויחסיה הקרובים עם דודתה ובנותיה מאידך מתוארים באמינות רבה ויוצרים מארג רגשי מדוייק ואותנטי. לפנינו אם כן רומן תודעה קלאסי ומשוכלל הכתוב בגוף ראשון, הכולל תנועה קדימה ואחורה בזמן וממוקד באותו אירוע טרגי. ברגעי מפתח שונים ברומן אודליה כותבת טקסטים קצרים, פתקים המהווים מעין השתקפויות של התודעה בעיני עצמה שנועדו לעזור לה להבין טוב יותר את מה שקורה לה. אידה צורית מצליחה לתאר את האינטימיות והבדידות בסבל של אודליה מבלי לגלוש לרגשנות יתרה. החתירה המתמדת אחר משמעות בתוך חיים שנדמה כי הם מרוקנים ממשמעות היא אולי הציר הפנימי ברומן הזה. החיים בתוך תודעה של אסון ואשמה אינם זרים כמובן לישראלים; מבחינה זאת נובע הרומן הזה מלב ליבה של החברה הישראלית היום.

    המחיר שלנו: 55
     
  • נגמר הבית מלון

    "תורידי את הספר הזה מהיד. את לא יכולה את זה עכשיו. יש לך טיסה לטוקיו לתפוס. זו ההזדמנות של החיים שלך. אבל לפני זה את חייבת לעבור בבית חולים. הם רוצים לבשר לך משהו רע. משהו רע על עצמך. הו גאד. מה הם רוצים ממך? בשביל לשמוע דברים רעים על עצמך יש לך את המשרד. שיט שיט שיט, דורי. מה הם עומדים להגיד לך? לא משנה מה, רק שיעשו את זה מהר. תבכי בטיסה. את חייבת להספיק, אחרת עמית טס בלעדייך. אל תנסי לדמיין מה הריח שלו. תתרכזי. אין לך אפשרות עכשיו לספר הזה. תניחי אותו חזרה. תעברי הלאה..."

    יש שני דברים שחשובים לדורי בחיים: עבודה והרפתקאות, בהכרח באותו הסדר, שניהם בדרך כלל עם גברים. בגיל 32 היא אדריכלית זוטרה במשרד הכי נחשק עם הבוס הכי מתעמר בביזנס. זה לא הולך לה, אז היא יוזמת הרפתקה: היא מנסה למכור קונספט לרשת מלונות אהבה בטוקיו – מלונות לפי שעה שבהם כל חדר מעוצב סביב קינק שונה. היא לא עושה את זה לבד - היא מדליקה על הרעיון את עמית, האדריכל השני הכי בכיר במשרד והבחור הכי כריזמטי בחדר. כל חדר.

    רגע לפני שהם טסים מאחורי הגב של הבוס, דורי צריכה לעשות מעקף קטן, ממש קטנטן ולא זוהר, במסדרונות העגומים של בית החולים. שם היא מגלה שעליה לעבור ניתוח חזה שיעמיד בסימן שאלה את כל התוכניות וסדרי העדיפויות שלה בחיים. אז היא עושה את הדבר ההגיוני היחיד בעיניה: ממשיכה כמתוכנן וטסה עם עמית לטוקיו. מבחינתה, זו הפעם האחרונה שלה בתצורתה הנוכחית. היא רק לא הביאה בחשבון שמי שמתעסקת עם (מלונות) אהבה בלילה, עלולה לאבד את התחתונים בבוקר.

    נגמר הבית מלון הוא ספר ביכורים שנון, קצבי, סקסי ונוגע ללב. מרכיבים אותו החומרים הכי אמיתיים של החיים: קריירה, אהבה, דימוי גוף והגשמה עצמית, מתובלים בנימוסים יפניים, בחוצפה ישראלית, ובכמויות נדיבות של וסאבי. 

    עינת שחק היא יוצרת ועיתונאית תרבות במגוון כלי תקשורת. ספר השירה שלה פירות ביאוסים (2025) זכה בקרן רבינוביץ לספרות. נגמר הבית מלון הוא ספר הפרוזה הראשון שלה. 

    המחיר שלנו: 53