התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • ברלין בירושלים רחביה - תומאס שפאר

ברלין בירושלים רחביה - תומאס שפאר

מק"ט מוצר: 024900510773
66 ₪
אין במלאי
ברלין בירושלים - רחביה: השכונה היהודית גרמנית בלב ירושלים.

רחביה - אם אפשר לאמר, היא 'הרייך הרביעי' שבו המהגרים מגרמניה היו לישראלים, כמעט דאהלם, כותבת מאשה קאלקו מירושלים.

מ־1933 ואילך היה הפרוור שתוכנן בתחילת שנות ה־20 כ'עיר גנים' למרכז של העולים מגרמניה.
כאן גרו אלזה לסקר־שילר, גרשם שלום, מרטין בובר וכאן נולד מיקרוקוסמוס גרמני יהודי ער ותוסס.

במיקום אידילי, בלב לבה של העיר נבנתה רחביה, שתושביה נאלצו להתמודד עם חיי יומיום קשים, עם זכרונות העבר ומוראות השואה.
ובו זמנית כאן התרחשו ניסיונות ההתקרבות הראשונים בין גרמניה ובין ישראל.

בספרו מצייר תומאס שפאר את התמונה המרגשת של השכונה ויושביה.
מחבר/ת תומאס שפאר
מק"ט מוצר 024900510773
שם יצרן כרמל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • אינתיפאדה על ההדסון

    בטבח 7 באוקטובר נחשף העולם כולו לזוועות שביצע חמאס באזרחי ישראל ובתושביה. לרגע היה נדמה שזהו קו פרשת המים: שהפעם הם יבינו, שהעולם יתקומם נגד הברבריות, יתייצב לימינה של מדינת ישראל ויפסיק להטיל ספק בזכותה של המדינה היהודית להתקיים ולהגן על עצמה. אך בתוך ימים לא רבים, התקווה הזאת קרסה ונגוזה – גל חזק ורדיקלי מאי־פעם של אנטישמיות ואנטי־ישראליות שטף את ארצות הברית ואת המערב כולו – מהקמפוסים, דרך מקומות העבודה ועד הרחובות.

    באינתיפאדה על ההדסון חושפת אופיר דיין את הסיפור המלא מאחורי הקריסה הזאת: מתי נהפכו היהודים וישראל מהאנדרדוג שכולם בעדו לפריווילגים המדכאים? איך נהפכה המילה "ציוני" לקללה וישראל לאויבת הצעירים הליברלים והמשכילים? מדוע קריאות לרצח יהודים הן "תלויות קונטקסט"? היכן מתפתחות עלילות דם נגד סטודנטים, מרצים ופעילים יהודים רק בשל יהדותם? וכיצד כל זה משפיע על יהודים וציונים שמודרים ממקומות עבודה, מלימודים ומפעילות חברתית?

    אינתיפאדה על ההדסון הוא תמרור אזהרה הקורא לנו לשים לב לשינוי הדרמטי באופן שבו ישראל נתפסת בעיני צעירי המערב ולהבין את גודל האתגר שבפניו אנחנו ניצבים. זוהי קריאה להתעורר כשעוד אפשר לתקן; קריאה שמטרתה לדרבן אותנו לספר מחדש את הסיפור של מדינת ישראל בצורה שתבטיח את המשך התמיכה הבינלאומית בקיומה.

    אופיר דיין, ממובילות המאבק על שמה של ישראל בקמפוסים הקיצוניים כנשיאת "סטודנטים תומכי ישראל" ובעלת תואר ראשון ושני ביחסים בין לאומיים מאוניברסיטת קולומביה. קצינה במיל' בדובר צה"ל ופרשנית בכלי תקשורת רבים בארץ ובעולם, וחוקרת בתחום הביטחון הלאומי במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS).

    המחיר שלנו: 67