התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • משחק המוות - יד שניה

משחק המוות - יד שניה

מק"ט מוצר: 87319
30 ₪
אין במלאי
משחק המוות: להפסיד ולחיות או לנצח ולמות.

בשנת 1942. באוקראינה שנכבשה על ידי הגרמנים, התקיים משחק ראווה שלימים כונה משחק המוות.
המשחק התקיים בין קבוצת חיל האוויר הגרמני, שהורכבה מחיילים וקצינים נאצים, ובין קבוצה מקומית שרוב חבריה שיחקו קודם לכן בדינמו קייב, מעצמת כדורגל שהגיעה להישגים רבים לפני המלחמה.

בפני אחד-עשר שחקני דינמו קייב עמדו שתי אפשרויות: להפסיד ולחיות או לנצח ולמות.
שחקני הקבוצה בחרו לנצח ובתוך כך השפילו את הגרמנים. במשחק שייזכר לעד כסמל להתנגדות וללאומיות. הם נשלחו למחנה ההשמדה בבאבי יאר. וארבעה מהם הוצאו להורג
במהלך מסדר מוות מצמרר.

הספר, פרי מחקר מעמיק שארך שלוש שנים. כולל ראיונות עם שניים משחקני דינמו אשר שרדו את אירועי משחק המוות ועם ניצולי שואה שחוו את התופת בבאבי יאר.
עוד כולל הספר מסמכים מארכיוני צבא ברית המועצות וממוזיאונים המתעדים את אירועי מלחמת העולם השניה.

במחווה מרגשת לגבורתם של הכדורגלנים האוקראינים חושף אנדי דוגן את המיתוס שמאחורי המשחק האגדי ומעניק משנה תוקף לגבורה המרגשת, המורכבת והייחודית
שבאה לידי ביטוי במלחמת העולם השנייה.
מחבר/ת אנדי דוגן
מק"ט מוצר 87319
שם יצרן גלורי
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • פוסט ציונות פוסט שואה - יד שניה

    שלוש המסות הכלולות בפוסט-ציונות, פוסט-שואה עניינן סוגיה אחת: השימוש בשואת יהודי אירופה כטיעון מרכזי במאבק האידיאולוגי האנטי-ציוני והאנטי-ישראלי. למאבק הזה, טוען המחבר ומסביר, גילויים שונים, אך בעיקרו של דבר, הוא מבקש לערער על הלגיטימיות ההיסטורית, המשפטית, המוסרית והפוליטית של צדקת התביעה למדינה יהודית בארץ ישראל. המסה הראשונה מספרת על קבוצות של מכחישי שואה בשמאל הרדיקלי הצרפתי. ייחודו של מפעל ההכחשה של קבוצות אלה הוא בכך שעניינו העיקרי הוא האנטי-ציונות. בניגוד להכחשת השואה המוכרת יותר של חוגי הימין, הרדיקלים מן השמאל אינם אנטישמים במובן הקלאסי של המונח. המסה השנייה דנה בהגותם של קבוצת אינטלקטואלים ישראליים – היסטוריונים, פילוסופים ואחרים – המשתמשים בשואה ובלקחיה באופן שיטתי כדי לאשש טיעונים אנטי-ציוניים או פוסט-ציוניים. הם אינם מכחישים את עובדת קיומם של תאי הגזים, כמובן, אבל כמו מכחישי השואה מן השמאל בצרפת, הם משתמשים בה בביקורתם הקיצונית – עד כדי דה-לגיטימציה – על ישראל, על מדיניותה ועל העקרונות האידיאולוגיים והמשפטיים שעליהם היא מתבססת. הפרק השלישי בוחן את כתיבתה של הפילוסופית חנה ארנדט, ובעיקר את ספרה הנודע על משפט אייכמן. פרופ` יקירה מאתר בחיבור, שהיה אמור להיות סקירה עיתונאית של המשפט, הסתייגות עקרונית, מובלעת אך גם מפורשת, מזכותה של מדינת ישראל לבטא עמדה יהודית ייחודית על שואת יהודי אירופה. ספרה על משפט אייכמן, פוסק המחבר, תרם ומוסיף לתרום – באופנים שאינם מנותקים מחייה ומדרכה של חנה ארנדט – להתפתחותה של האידיאולוגיה האנטי-ציונית ולבניינה. בניסוחיו הבהירים ובלשונו הרהוטה מעלה המחבר תרומה חיונית להבנתה של סוגיה חשובה ומעוררת מחלוקת. אלחנן יקירה הוא פרופסור לפילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים. הערות: הספר יצא לאור בשיתוף עם המכון לחקר הציונות וישראל ע"ש חיים וייצמן, אוניברסיטת תל אביב.
     
    המחיר שלנו: 40