הספר השני: חשבון נפש ניהולי.
"בסיומן של הרצאות שאני נוהג לתת מפעם לפעם בנושאי ניהול, נוהגים להתגודד סביבי צעירים וצעירות. השאלה השכיחה ביותר שאני נשאל היא 'איך עושים את זה?'.
ספרי הקודם התמקד בסיפור אחד, סיפור הבראתה של כור. כאן, אתמקד בתקופות שונות, ואביא סיפורים שונים, שהחוט המקשר ביניהם הוא התפתחותה של תפישת עולם אישית וניהולית במשך כארבעה עשורים... "
כבר ארבעים שנה ויותר שבני גאון, מחברו של רב המכר רק המעז מנצח (1997) מנווט עצמו דך הצמתים הכלכליים החשובים של מדינת ישראל.
בספר יוצא דופן בכנותו ובתפישת העולם המגובשת שהוא מציג לקורא, מתרגם גאון את נסיונו העשיר לעצות למנהל ולמנהלת הצעירים, והכול מתוך אמונה כי "על כולם לדעת לנהל", גם מי שאיננו חלק מהקהילה-העסקית.
גאון, שהחל את דרכו כטכנאי מזגנים וחשמלאי בלהקת התרנגולים של אחיו יהורם גאון, משחזר כיצד הפך לאחד המנהלים המשפיעים במשק הישראלי, ודן בשאלות:
- כיצד יש להתנהל באווירת משבר ניהולית ואחרת.
- מדוע חשוב לדעת מתי להילחם בתקשורת, ומתי לא.
- מדוע יש להתרחק מטענות על קיפוח עדתי, ולהפכן לגאווה ייחודית ולאמביציה אישית.
- מדוע חשוב לשמור על המסגרת המשפחתית, למרות לחצי הקריירה.
- מה מקומו של המנהל בקהילה האזרחית של המאה ה- 21.
- מדוע התפוצצה בועת ההיי-טק.
- מדוע אין מספיק מנהלים צעירים טובים בישראל.
- כיצד ידע ניהולי יכול להציל את חייכם.
ספרו של בני גאון הינו ספר חובה לכל מי שרואה עצמו כהבטחה ניהולית לא-ממומשת המחכה לחשיפה, לחסרי התעוזה שחולמים שאחרים ישעשו עבורם את מה שהם צריכים לעשות עבור עצמם, ולאלו שכל עולמם נסוב סביב הצלחות-העבר ושאיבדו את הרעב והברק בעיניים. בעז גאון