שוק ההון הישראלי עבר כברת דרך ארוכה מאז הונחו יסודותיו לפני הקמת המדינה ועד עידן המחשב ופעילות המסחר החובקת עולם של ראשית המאה ה-21.
ברשימות ומאמרים שכתב במרוצת למעלה מארבעים שנה , המקובצים בשוק ההון במנהרת הזמן , בוחן פרופסור מאיר חת את האירועים המרכזיים שעיצבו את שוק ניירות הערך והבורסה על רקע חבלי הצמיחה של המשק הישראלי .
עם אלה נמנים מדיניות הממשלה שפגעה בתמריצים לפעילות שוק נורמלית , עד כדי הלאמה דה פקטו של שוק אגרות החוב , ואיפשרה את הצמדת ערכם של כל מכשירי החיסכון למדדים השומרים על ערכם הריאלי .
חת מקדיש תשומת לב מרובה לבעיות ניגודי העניינים בבנקים , שהיו תוצאת מקומם המרכזי במערכת השווקים הפיננסיים .
פרשת ויסות המניות ומאמציו של המחבר להביא להפסקתה ללא משבר זוכים להתייחסות במספר רב של רשימות .
הערכות וביקורת על תפקודם של גופי שוק ההון - חתמים , משקיעים מוסדיים וגם הבורסה ורשות ניירות ערך - משלימים סקירה רחבת יריעה של התפתחות השוק מינקותו ועד ימים אלה .
שוק ההון במנהרת הזמן הוא מסע מרחיב דעת ומרתק בנבכי השווקים הפיננסיים מנקודת ראותו של אחד המומחים הגדולים בתחום , וגם כלי עזר חשוב להבנת מצבו של שוק ההון הישראלי כיום .