התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • להקדים את אלוהים - האנה קראל

להקדים את אלוהים - האנה קראל

מק"ט מוצר: 036200046920
להקדים את אלוהים, שפורסם בעברית לראשונה בשנת 1981, רואה אור בתרגום חדש במלאת שמונים שנה למרד גטו ורשה.

"הרוב היה בעד מרד. הרי האנושות החליטה שיָפֶה יותר למות עם נשק ביד מאשר בלעדיו, אז קיבלנו על עצמנו את הדין. [...] הרי העיקר היה, שלא ישחטו אותנו, כשיגיעו אלינו. העיקר היה לבחור באיזו צורה נמות."

להקדים את אלוהים הוא מסמך קטן בהיקפו אך נדיר בעוצמתו. עשרות שנים לאחר מרד גטו ורשה, העיתונאית-הסופרת האנה קְראל מראיינת את מארק אֵדֶלְמַן, ממפקדי המרד בעבר וקרדיולוג חדשני בעת הראיון.

והאמיתוֹת שהוא משמיע לה - על גבורה, על אנושיות, על ארבע מאות אלף איש שעברו על פניו בדרכם אל המוות, ועל מנותח-לב יחיד שאולי הוא עזר להציל - הן כאלה שמטלטלות את הנשמה. במיוחד כשיודעים שאדלמן, איש הבונד שסירב לעלות לארץ, היה נערץ על כל מנהיגי המרד הציונים - אנטק, צלינה, קאז'יק, וכל האחרים.

למהדורה חדשה זו מצורפת אחרית דבר מאת עורכי הספר. 

מחבר/ת האנה קראל
מק"ט מוצר 036200046920
שם יצרן ידיעות ספרים
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • נשים מצויות בכשפים

    הספר עוסק בזיקה שבין האישה לכישוף, ובאופן שבו הספרות הרבנית ובעקבותיה הספרות הפולקלורית היהודית התייחסו אל האישה ואל אותה זיקה. הדעת נותנת לפי מקורות אלה שנשים לוקות בנחיתות מולדת, וחזקה על נשים מסוימות שתעשינה פעולות הנתפסות ככישוף כמנגנון של פיצוי על תדמית ודיכוי. מן הכתבים עולה שבאופן אינטואיטיבי האישה מבצעת פעולות מסוימות מפני שבטבעה היא שואפת לנקום, להרע, לבטא את עצמיותה ולהעצים את כוחה לנוכח העולם הגברי.

    בספר אנו מבקשים להתמקד בזיקה המגית של האישה ביצירה הרוחנית היהודית בעיקר בימי הביניים, אולם אנו מתפרסים גם למקורות בעת העתיקה ולהשפעות בימי הביניים ובראשית העת החדשה. החיבור עוסק בכישוף נשי ביצירה היהודית שנכתבה כולה בידי גברים, ונקבעה והופצה באופן חד-צדדי על ידי גברים בלבד. הספר סוקר את אופן הצגת הנשים ועולמן בראייה מאחדת על האמונות והדעות של חכמים בימי הביניים על הכישוף, תוך התמקדות במתח שבין המיסטי-מגי ובין הרציונלי-מדעי, וכפי שהם באים לידי ביטוי בחשיבה ההגותית-הפילוסופית והספרותית. החיבור מציע קריאה פרשנית שונה שעיקרה דפוסים אחדים להבנת המגיה ה"נשית" כביטוי לאחר, של אותו גורם שהוגבלה בפניו האפשרות לבטא את עצמו ולהשמיע את קולו בצורה בלתי אמצעית.

    המחיר שלנו: 77