התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • עצות לבחור צעיר ועני שבא להיות סופר בפריז

עצות לבחור צעיר ועני שבא להיות סופר בפריז

מק"ט מוצר: 064400011424
מיהו מוריס מאגר?

מעולם לא שמעתי עליו, עד שנפגשנו בחנות ספרים אהובה עליי סמוך לכיכר סן־סולפיס.
וזה בדיוק העניין: להרחיב ידיעה ודעת.

מוריס מַאגְר (Magre), סופר, משורר ומחזאי צרפתי, יליד טולוז (1877–1941) ממוצא אוֹקסיטָני. כתב בין השאר ספר קטן, מעין מדריך לצעירים העולים לפריז מכל רחבי צרפת (והעולם), כדי ללמוד שם ולהעשיר את עולמם בעיר האורות והנאורות.

הספרון הזה קרץ לי באקראי מאחד משולחנות הספרים באחת החנויות הפריזאיות האהובות עליי ברובע הלטיני.
זה היה בסוף בתחילת מאי 2022. הכותרת משכה את תשומת ליבי, כמי שהיה פעם בחור צעיר ועני שבא ללמוד פילוסופיה בסורבון ב-1966.

מייד רכשתי אותו, קראתי, הוקסמתי והתחלתי לתרגם. גיליתי שאף שהטקסט נכתב ב־1908 – במהות רוב הדברים לא ממש השתנו.
חדרי המשרתות בלי שירותים ומים זורמים – אלה היו משותפים לכל חלכאי הקומה ונדכאיה, בתי הקפה והמסעדות, הקור המקפיא בחורף, המעיל המרופט מיד שנייה, אם לא שלישית, ותחושת הרעב של מי שהפרנק לא מצוי בכיסו.

"הוֹ, אתה בחור צעיר שבאת להיות סופר בפריז, אתה שבכיסך קצת כסף וירדת זה עתה בתחנת הרכבת אוֹרסֵיי – עצור! עדיין לא מאוחר. אתה יכול – אחרי שהתבוננת ברציפים העגמומיים ובלובר התחתון – לעלות לרכבת שתחזיר אותך אל העיר שממנה באת. כך תרוויח אולי עשר שנים מחייך.

אך לא! אתה שם פעמיך בלב קל אל הרובע הלטיני, ברגל, כיוון שאגדה פרובינציאלית מציגה את רַכָּבי הכרכרות – עבדים נודדים מסכנים – כטיפוסים מגונים ומפחידים"
מחבר/ת מוריס מאגר
מק"ט מוצר 064400011424
שם יצרן נהר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • סוף מהספרים

    סיפור מלא קסם על רומנטיקה, חברות ואהבת ספרים.

    כשאפריל החליטה להפר את בדידותה והשאירה פתק אנונימי בתוך ספר מתח בחנות הספרים השכונתית, היא התכוונה שמי שייקרא אותו יהיה וסטלי, המוכר הנאה והנחמד שהיא מחבבת. אבל מי שמצאה את הפתק הייתה דווקא לורה, סטייליסטית אלמנה, שהפסיקה להאמין באהבה כבר לפני זמן רב. לורה מניחה שאת הפתק כתב וסטלי, והרעיון דווקא מוצא חן בעיניה.

    וסטלי שקוע בצילומי סרט שמתקיימים בחנות והוא כלל לא מודע למשולש האהבה שהוא נקלע אליו. הטעות בזיהוי מובילה לשרשרת של חילופי מכתבים, שנוטעת בליבן של שתי הנשים תקווה חדשה ומזכירה להן שתמיד כדאי להשאיר מקום לאהבה.

    סוף מהספרים הוא מחווה מתוקה לרומנטיקה, לחברויות ולחנויות ספרים. קומדיה רומנטית שבה דווקא הטעויות הקטנות הן שמובילות כל דמות אל עבר הסוף הטוב שלה.

    זהו ספר הביכורים של מוירה מקדונלד, מבקרת האומנות של הסיאטל טיימס.

    המחיר שלנו: 61
     
  • תוכנית פרישה

    אחרי חברוּת בת שלושים שנה, פאם חולמת על פרישה מושלמת בחברת בעלה, שלוש חברותיה הטובות ובעליהן – עד לרגע שבו הבעלים מפסידים את כל חסכונותיהם בהשקעה כושלת. לפתע שנות הפרישה הצפויות נראות עגומות כמו חיי הנישואים שלהן. 

    כשמתברר לנשים שלבעלים יש ביטוחי חיים ששווים הון, מתגבש אצלן חלום פרישה חדש, כזה שמצריך מתנקש. הבעלים מצדם עמלים בסתר על תוכנית פרישה משלהם, אלא שבתוך זמן קצר מתחוור להם שייתכן שנשותיהם מקדימות אותם בצעד או שניים.

    תוכנית פרישה הוא רומן מצחיק, מסחרר ומותח מאוד, אך מעבר לכל זהו סיפור עם לב גדול על נישואים, חברות וגיל העמידה. 

    סו הינסנברגס היא מפיקת טלוויזיה לשעבר, ובאמתחתה כמה תוכניות זוכות פרסים. היא גרה בטורונטו עם בעלה (החי בהחלט) וכלב בגיל העמידה בשם קרמר. תוכנית פרישה הוא רומן הביכורים שלה. 

     

    "הקוראים יגמעו את הספר בעונג רב. הינסנברגס שיחקה אותה בענק." – Publishers Weekly (starred review)

    "משעשע מאוד, במיוחד בזכות העין החדה של הינסנברגס לסדקים שמופיעים אחרי כמעט ארבעים שנות נישואים... חגיגה אמיתית." – Sunday Independent

    "הנשים והבעלים נאבקים בהחלטותיהם לעשות מעשים רעים מאוד מתוך סיבות טובות בערך ובדרכים מצחיקות במיוחד. ספר מושלם שבלבו דמויות אהובות אך פגומות ועלילה שלא מפסיקה להפתיע." – Booklist

    "מצחיק להפליא ומלא בתפניות מפתיעות." - Stylist

    המחיר שלנו: 67