התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • האימה בספרות האנונימיים ועוד סיפורים

האימה בספרות האנונימיים ועוד סיפורים

מק"ט מוצר: 024900510889
שלוש נובלות מגוללות בפנינו את האופן שבו חלומותיהן ומסעות חייהן של שלוש דמויות שונו על ידי תמורות העתים.

יהושע, עולה מאלג'יריה למדינת ישראל הנובטת, מבקש להשלים את האופוס מגנום של סבו כשהוא מנסה לפענח את המניעים של מחברי ‒ "האימה בספרות האנונימיים", רק כדי לגלות את הכזב שבהגשמת חלומות מוּרָשִׁים.
חייו וכישלונו משתקפים בחייה של רוזלי, צליינית שאמונתה מתנפצת כסיפורם של מהגרים, ההשתזרות שלהם מביאה לגילוי חדש של מטרה וציפייה. 

יצחק אמברוסיו הוא שען מחונן שנכלא במחנה עבודה כדי לממש את חלומות השווא של היינריך הימלר בבניית השעון האסטרונומי שינציח את הופעתן של אלף שנות הרייך השלישי. כמו עם הדמויות משתי הכרוניקות האחרות, אנו מגלים שגם דמויות הכרוניקה הזאת משוטטות ללא תכלית במארג ההסטוריה.

נוכל להמחיש בצורה הטובה ביותר את הנרטיבים הנבדלים הללו תוך ציטוט הערתו של גיאורג ביכנר לארוסתו (1833)
"...איני יכול לכתוב אפילו מלה יחידה אחת...חשתי כאילו נרמסתי תחת רגלי הפטליזם הנורא של ההסטוריה. אני רואה בטבע האדם בינוניות בזויה, וביחסים בין בני אדם כוח שלא ניתן להתנגד לו. האישיות האינדיבידואלית אינה אלא קצף על פני הגלים ‒ תאונה... מופע בובות בלבד..."

מחבר/ת יהושע שחר
מק"ט מוצר 024900510889
שם יצרן כרמל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • נשיא על מים סוערים

    במשך שבע שנות כהונתו כנשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין ראה הכול: את ההתרחשויות הפוליטיות, את אובדן הרסן מצד המנהיגות הפוליטית, את התרבות המידרדרת והשחיתות הגוברת, ואת תהליך ההידרדרות של הדמוקרטיה הישראלית – זו שהביאה את החברה הישראלית ואת מדינת ישראל לנקודת שפל. בנשיא על מים סוערים, מתאר ריבלין את אחורי הקלעים של התקופה הזו, את הניסיונות לפתור את האתגרים השלטוניים והמשפטיים, את ההתגייסות למניעת משברים דיפלומטיים, את המפגשים עם מנהיגי העולם, ואת הסיפורים המרתקים שמאחורי הכותרות הגדולות בעיתונים.

    לצד הפוליטיקה והעשייה המדינית והלאומית, שוזר ריבלין בשפה ציורית וקולחת את קורותיו וקורות משפחתו – מראשית חייו בירושלים של לפני קום המדינה, דרך השירות הצבאי ושחרורה של העיר, הפיכת בית"ר ירושלים מקבוצה שולית לאימפריה שזוכה בתארים, עבור באהבתו הגדולה ומשפחתו, ועד לפוליטיקה המקומית והארצית, בשלל התפקידים הבכירים שביצע כחבר כנסת, כשר, כיושב ראש הכנסת ובסופו של דבר כנשיא. 

    המחיר שלנו: 77
     
  • בקיצור
    המחיר שלנו: 59