התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מאי מהות לאימהות - יד שניה

מאי מהות לאימהות - יד שניה

מק"ט מוצר: 129479
40 ₪
אין במלאי
ידוע שהפסיכואנליזה מרבה לעסוק באימהות, אך בדיקה קפדנית יותר מגלה שברוב המקרים מדובר באם כאובייקט:
מה נחוץ לילד מאימו, איך היא משפיעה על התפתחותו. ואילו האם כסובייקט - חוויותיה שלה, צרכיה וחששותיה, הקונפליקטים והפנטזיות שלה - לרוב נמחקת.

בספרה זה של ד"ר ענת פלגי-הקר - פסיכולוגית קלינית, ומתמחה במכון הישראלי לפסיכואנליזה - מתנהל חיפוש מעין-בלשי אחר האם הנוכחת-נעדרת בתולדות החשיבה הפסיכואנליטית.

כמו במשחק ילדים ידוע, נשמעות מדי פעם הקריאות: "מתחמם... מתקרר... קפוא... לוהט!".
אך אפילו בסיום הספר התחושה היא שהאם עוד לא לגמרי נמצאה, גם אם ברור יותר היכן לחפש אחריה.

הסקירה הביקורתית הנוקבת, המשולבת ברקע היסטורי וביוגרפי, פותחת בפרויד, ממשיכה בקליין, בוויניקוט ובאחרים, ומסתיימת בתיאורטיקאיות בנות זמננו המושפעות מן הפמיניזם (קריסטבה, איריגריי, בנג'מין ועוד).

מסע זה ממחיש את הפיתוי המתמיד להתקרב לחוויית האם, אך להקריב אותה לטובת חוויית הילד.
בתהליך זה נוצרת דיכוטומיה בין האם ה"טבעית" והאידיאלית לבין האם המאכזבת וההרסנית, דיכוטומיה חונקת המקפחת את המורכבות והקונפליקטואליות שבלב החווייה האימהית.
החיפוש אחר האם התלת-ממדית, שאינה "גדולה מהחיים" אך גם אינה ראויה להוקעה, משתלב במאמץ, שאליו חוברים הפמיניזם, לימודי המגדר והחשיבה הטיפולית כיום, לאתר את קולה האותנטי של האישה, המגדירה את עצמה דרך עיניה שלה, ואינה נכנעת להגדרתה על-ידי צורכי הסובבים אותה.
מחבר/ת ענת פלגי הקר
מק"ט מוצר 129479
שם יצרן עם עובד
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • הנופלים בקרב - יד שניה

    מיתוס חוויית המלחמה, לידתו וטיפוחו, הוא הציר המרכזי שסביבו טווה ג'ורג' מוסה את סיפור התגבשותה של תופעת המלחמה המודרנית. ההרג ההמוני והמאורגן - אם במלחמה ואם על פי גזירת השלטונות - הטביע את חותמו על תחומים רבים בחיים הציבוריים, קיטב אותם וסלל נתיב לשלב חדש, הרסני ונורא, בתולדות הלאומיות. מלחמת העולם הראשונה עומדת במוקד הספר הזה, שכן בה לבש המפגש עם ההרג ההמוני ממד חדש, אשר תוצאותיו הפוליטיות השפיעו השפעה עמוקה על החיים המדיניים בתקופה שבין שתי המלחמות. אך לא סיפור הלחימה ותוצאותיה הוא שממקד את שימת הלב של ההיסטוריון אלא תהליך זכירתו והנצחתו: תהליך הפיכתה של חוויית הדמים הנוראה למיתוס משלהב ורב עוצמה. ג'ורג' ל. מוסה מעלה מן הספרות, מן האנדרטות, מן הסרטים, מגלויות הדואר וממצבור גדול של מוצרי טריוויה, שצמחו מן המחלמה פרטים מרתקים על פרקי התגבשותו של מיתוס זה. בשיטות לא שגרתיות ובעזרת אמצעים ועדויות שאינם משמשים בדרך כלל את ההיסטוריונים מעמיד המחבר תמונה מרחיבת דעת של אחת התופעות החשובות ביותר במאה העשרים.

    המחיר שלנו: 35