התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • הפרפר והגרזן

הפרפר והגרזן

מק"ט מוצר: 063900000754

עיון

באביב 1944 נרצחה משפחה יהודית בכפר אוקראיני נידח. מי הם היו? מי רצחו אותם?

שלושה דורות לאחר מכן, אישה ישראלית וגבר בריטי ממוצא אוקראיני מנסים לחקור את מעורבות משפחותיהם במעשה הפשע הזה.
במהלך החיפושים הם מגלים עד כמה אותו רצח לא מתועד חלחל מדור לדור ועיוות את חייהם.

מדוע עד היום נמנעים המקומיים מן האחוזה הפולנית הנטושה בשולי הכפר, שאלפי פרפרים מרחפים סביבה עם בוא האביב?

מסופר בידי היסטוריון עלום שם, ומבוסס על שברי זכרונות, עדויות, יומנים, מכתבים ווידויים, הפרפר והגרזן ממלא חלל בתיעוד ההיסטורי של השואה בכך שהוא מעלה מאוב השכחה את אלה שנרצחו ונמחקו מן הזיכרון, ומשליך אור על השפעותיה חוצות הדורות של טראומה.

פרופ' עמר ברטוב נולד בקיבוץ עין החורש ומלמד היסטוריה בארה״ב.
אמו עלתה מגליציה שנים ספורות לפני מלחמת העולם השנייה; שאר בני משפחתו נרצחו בנסיבות לא ידועות במהלך השואה.

ברטוב הוא מחברם של ספרי המחקר צבאו של היטלר, היהודי בקולנוע ו-אנטומיה של רצח עם, והרומנים פתיחת ציר ו-קרֵב יום.
מחבר/ת עמר ברטוב
מק"ט מוצר 063900000754
שם יצרן עברית
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • מחשבות על קולנוע - יד שניה

    "טרנטינו כותב על קולנוע כמו שהוא עושה קולנוע"
    הניו יורק טיימס

    בתחילת שנות התשעים סומן קוונטין טרנטינו כהבטחה הגדולה של הוליווד, וכיום הוא כבר נחשב לגדול במאי הקולנוע של תקופתו. בזכות סרטי מופת פורצי דרך, שהפכו לנכסי צאן ברזל של הקולנוע האמריקאי – ובהם "כלבי אשמורת", "ספרות זולה", "להרוג את ביל" ו"ממזרים חסרי כבוד" – זכה טרנטינו למעמד איקוני, וקנה לו מיליוני מעריצים ברחבי העולם.

    אך עוד לפני שנעשה לקולנוען מחונן, היה טרנטינו צופה נלהב, מהסוג שמכיר כל סרט וכל שחקן, ויודע לדקלם סצנות שלמות בעל פה. הרבה בזכות אמו, שלקחה אותו לקולנוע כבר מגיל שמונה – ולא רק לסרטי ילדים – נחשף קוונטין הצעיר לקלאסיקות הגדולות של שנות השישים והשבעים, כמו גם לסרטים הגרועים של התקופה, שמהם למד לא פחות. השפעתם של כל אלה ניכרת ביצירות המקוריות שביים בבגרותו.

    במחשבות על קולנוע, טרנטינו משתף אותנו בחוויותיו כצופה, מציג תובנות מרתקות על השינויים שעבר הקולנוע האמריקאי ביובל האחרון, מספק מעט רכילות הוליוודית, ובעיקר מזכיר לנו למה אנחנו כל כך אוהבים אותו. כל מי שיקרא בספר ירגיש מיד כאילו הוא יושב עם טרנטינו על כוס בירה, בבר שכונתי בתל אביב או ניו יורק, ומנהל איתו שיחה על הדבר האהוב עליו ביותר בעולם.

    מחשבות על קולנוע לא דומה לשום ספר שקראתם – על קולנוע או בכלל. הוא הפך עם צאתו לרב מכר ענקי ולשיחת היום של כל חובבי הקולנוע בעולם.

    "חגיגה צרופה"
    הטיימס

    המחיר שלנו: 49
     
  • כתבי עזריה מן האדומים - יד שניה

    עזריה דה-רוסי, 'מן האדומים' (1578-1511), מן הדמויות הבולטות בתולדות התרבות היהודית לדורותיה, חי באיטליה בתקופת מעבר מובהקת בתולדות העמים ובתולדות ישראל כאחד. הציבור היהודי היה נתון אז במשבר פוליטי-כלכלי-חברתי, שנכרך בו משבר חמור של זהות תרבותית. היבטים רבים של משברים אלה משתקפים בכתבי עזריה. ספר 'מאור עיניים', שממנו נלקטו רוב הפרקים המכונסים במבחר זה, הוא החיבור המודרני הראשון של ההיסטוריוגרפיה היהודית. התיאור המפרט של רעידת האדמה בפרארה (1570), המובא בראש הספר, הוא הראשון מסוגו בתולדות הספרות העברית.

    בסדרה של המסות המלומדות, שהן עיקרו של ספר 'מאור עיניים', הטיל עזריה ספק בכרונולוגיה המקובלת מאז בריאת העולם, באמיתותן של אגדות חז"ל ובדעות מקובלות אחרות. בנושאים אלה היה ראשון אנשי המדע ב'מדעי היהדות' המודרניים. על שום הגישה הביקורתית של מחברו, עמד הספר במרכזה של סערה ציבורית, ואף הוטל חרם על קריאתו. על רקע זה, ראתה המסורת ההיסטוריוגרפית היהודית המודרנית במחברנו את אחד הקורבנות המובהקים של המאבק למען חופש המחשבה ופרסום הדעות.

    ההדיר והוסיף מבוא והערות ראובן בונפיל

    המחיר שלנו: 45
     
  • חיים כתובים - יד שניה
    חיים כתובים בוחן את יצירותיהם האוטוביוגרפיות של אחד־עשר סופרים ישראליים וחושף את סודותיהם הנסתרים. בניתוחיה המרתקים מתמקדת ניצה בן־דב בפן האמנותי והספרותי של כל סיפור חיים, וחושפת סוגיות יסוד בכתיבתם של סופרים הכותבים על עצמם. ניתוחיה נוגעים, בין השאר, בהתמודדותו הנפשית של עגנון עם השמועה על הכחדת עירו בשואה; בילדותו רצופת הסכנות של ס. יזהר המאפיינת ילדי ייעוד מקראיים; ביתמות הנשזרת כחוט השני ביצירתה של דליה רביקוביץ; בהימשכותו החשאית של עמוס עוז לנופי אירופה בעקבות סיפורי הוריו; בסוד המשפחתי הטראומתי המתגלה בנסיבות אקראיות ביצירת חיים באר; בכאב שני הבתים — שתי המוֹלדוֹת — בכתיבתו של סמי מיכאל; ובגעגועים של א"ב יהושע ליצירתו המוקדמת.
    המחיר שלנו: 35