התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • בעיניים פקוחות - יד שניה

בעיניים פקוחות - יד שניה

מק"ט מוצר: 129402
49 ₪
אין במלאי
בעיניים פקוחות.
ראש המוסד מתריע: האם ישראל מקשיבה?


"בכל זאת החברה עומדת לחתום החוזה היום לפנות ערב. מדברת על החוזה באותם התנאים המוכרים לנו. יודעים שמחר חג.
חושבים שיכולים לנחות מחר לפני החושך..."


כך נפתח המברק שהכתיב ראש המוסד צבי זמיר בטלפון מלונדון לראש לשכתו, פרדי עיני, בלילה שבין חמישה לשישה באוקטובר 1973.
זו ההתרעה שהעביר מפיו של אשרף מרואן, האיש של ישראל בצמרת השלטון המצרי, על המלחמה שתפרוץ למחרת בניגוד מוחלט להערכת אגף המודיעין של צה"ל.

כל הצמרת הביטחונית־מדינית של ישראל קיבלה את הערכת אגף המודיעין. כולה ­למעט המוסד. חודשים ארוכים העביר המוסד שורה של התרעות אמינות ומדויקות מפני המלחמה הקרבה. ידענו כמעט הכול ולא ידענו דבר. למה?

בספר בעיניים פקוחות מנתח זמיר בבהירות ובלא רחם את הכשלים המודיעיניים והמנהיגותיים שהביאו לעיוורון הנורא הזה. בראשם, הכוח הבלתי מוגבל שניתן לאמ"ן לפרש כרצונו את הידיעות שאספו כל גופי המודיעין האחרים, ולהגיש את פרשנותו כאמת מוחלטת ויחידה לקברניטי המדינה.

הכוח הזה לא נלקח מאמ"ן עד היום. משום כך, בעיניים פקוחות הוא מסמך בעל חשיבות עצומה ׁ הוא איננו ספר היסטוריה, אלא קריאת השכמה אקטואלית.

בכנות ובענווה משחזר זמיר את מסלול חייו ­מגיוסו כנער בן שש־עשרה לפלמ"ח והפיקוד בגיל עשרים ושלוש על הגדוד שאיבטח את השיירות לירושלים הנצורה, דרך שירותו כראש מחלקת הדרכה וכאלוף פיקוד הדרום בצה"ל לפני מלחמת ששת הימים ועד שש השנים הסוערות ב"תפקיד שאין דומה לו" ­ראש המוסד.

לראשונה, הוא מתייחס לחלקו בסיכול הטרור שאחרי אולימפיאדת מינכן ולשותפות האמיצה עם גולדה מאיר וחושף היבטים עלומים של פעילות הארגון, הערכים ונורמות ההתנהלות בו עד מלחמת יום הכיפורים ואחריה.
מחבר/ת צבי זמיר
מק"ט מוצר 129402
שם יצרן כנרת זמורה ביתן
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • מלחמה משלו - יד שניה

    חיל האוויר שיצא למלחמת יום הכיפורים נחשב לטוב מסוגו בעולם. בשנים שקדמו למלחמה הוא קיבל כמחצית מתקציב הביטחון, הוציא משירות את רוב המטוסים המיושנים שבאמצעותם ניצח ביוני 1967 והכפיל את מספר מטוסי הקרב שלו. טייסיו היו עתירי ניסיון מבצעי ואלופי העולם בהפלות מטוסים. לכול היה ברור שאם תפרוץ מלחמה, חיל האוויר לא רק יביס את יריביו הערביים, אלא גם יסלול את הדרך לכוחות היבשה.
    ציפיות אלה נכזבו. בימי המלחמה הראשונים והקשים ביותר חיל האוויר סייע באופן חלקי בלבד לכוחות היבשה, וכמעט עד סוף המלחמה הוא לא הצליח לממש את מלוא יכולותיו ולתרום באופן משמעותי להשגת הניצחון. השאלה מדוע זה קרה לא קיבלה תשובה מלאה עד היום. היא נותרה חור שחור בהיסטוריה של המלחמה.
    מלחמה משלו הוא המחקר הראשון שמתאר ומנתח את הדרך שבה פעל חיל האוויר לאורך כל המלחמה על סמך תיעוד מקורי מדיוני הקבינט, המטכ"ל ומטה חיל האוויר ופירוט תוכניות החיל ומבצעיו בפועל. אורי בר־יוסף מציג את השורשים והסיבות להתנהלות החיל ושופך אור על החמצותיו הגורליות.
    _ הכאוס שיצרו פקודותיו המבולבלות של מפקד החיל בתחילת המלחמה.
    _ הפסקת מבצע "תגר", להשמדת מערך הטילים בתעלה, כישלון מבצע "דוגמן" להשמדת מערך הטילים בגולן והשלכותיהם.
    _ הדבקות במבצעי "נגיחה" לתקיפת שדות תעופה, למרות תועלתם המצומצמת.
    _ התרומה השולית של חיל האוויר לקרבות המרכזיים במלחמה.
    _ מחדל אי־תקיפת כוחות המשלוח העיראקיים לאורך כל המלחמה.
    _ התקיפה ההרואית של המטכ"ל הסורי מול השפעתה המינורית.
    _ הדיווחים המסולפים של מפקד חיל האוויר לרמטכ"ל על כוחו של החיל.
    מלחמה משלו הוא קריאת תיגר על הגרסה של חיל האוויר למלחמה. זהו מחקר מטלטל ופורץ דרך.
    פרופסור (אמריטוס) אורי בר־יוסף לימד במחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת חיפה. מלחמה משלו הוא ספרו השמיני.

    המחיר שלנו: 40