עידן האי ודאות: איך גילו גדולי הפיזיקאים את עולם הקוונטים 1895 - 1945
כל המדענים הגדולים האלה: מקס פּלנק, מארי קירי, אלברט איינשטיין, נילס בּוֹהר, מקס בּוֹרן, אֶרְווין שְרֵדינְגֶר, ורנר הַייזנבּרג...
וכל המושגים האלה: רדיואקטיביות, תורת היחסוּת, E = mc2, מכניקת הקוונטים, דוּאליוּת גל-חלקיק...
פתאום, עם הפיזיקה המודרנית הזאת, כל מה שמאז ימי ניוטון היה כל־כך ברור, כל־כך וַדָאִי, עכשיו כבר לא כל־כך ברור או וַדָאִי.
כי מה שקורה בעולם האטומים, אומרים לנו הפיזיקאים, לא דומה לְמה שקורה בעולם המוּכּר לנו בחיי היומיום.
אבל מה בדיוק קורה שם, בעולם ה"אטומי" הזה? טוב, על זה לא כולם ממהרים להסכים... מי הגה את הרעיונות הפיזיקליים החדשניים, על מה התווכחו המדענים, וגם מי התווכח עם מי – לרבים מאיתנו כל זה קצת מעורפל.
מה גם שהכל התרחש תוך חצי־מאה של תהפוכות פוליטיות וחברתיות אדירות: למן הניסויים הראשונים ברדיואקטיביות של מארי קירי, שגרמו בסופו של דבר למותה מסרטן, ועד פצצות האטום שהוטלו על הירושימה ונגסאקי וקטלו מאות אלפי בני־אדם, האנושות עברה שתי מלחמות עולם.
התברר שהמדע עשוי להביא להישגים מופלאים, אבל עלול גם לאפשר אסונות נוראים.
עידן האי־ודאוּת עושה לנו סדר בכל השמות והמושגים שעיצבו את תפיסת העולם הפיזיקלית שלנו מתחילת המאה ה-20 ועד היום. והוא עושה את זה בסיפור מרתק להפליא, כמעט מותחן בלשי. בדרך אנחנו לומדים על פיזיקה, על פוליטיקה, על גברים ונשים, ומגלים עד כמה גם מדענים גדולים הם רק בני־אדם, אנושיים יותר או פחות, מוסריים יותר או פחות.
ובתוך כל האי־ודאוּת דבר אחד ברור: כשמתחילים לקרוא את הספר הזה, קשה להניח אותו מן היד.