התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • חיי לסריו איש טורמס תלאותיו והצלחותיו - יד שניה

חיי לסריו איש טורמס תלאותיו והצלחותיו - יד שניה

מק"ט מוצר: 130469
תקציר הספר:
חיי לרסיו איש טורמס, תלאותיו והצלחותיו, ראה אור ונדפס בעילום שם מחברו, ושמר על תעלומתו עד היום הזה.
ספר קטן מידות זה ששנכתב, דומה, סביבי שלישה הראשון של המאה ה-16, היה אב וראשון לסוג ספרותי, הקרוי הרומן הפיקרסקי, ומאז קמו לו אחים וצאצאים בספרויות אירופה של העת החדשה. 

הפיקרו, בתורת מושג, הינהו יליד-ילוד של ארץ ספרד, ואים שורשו הלשונה של מונח זה לא נחוץ, הרי עצם משמעותו ברורה. הפיקרו הוא הארחי-פארחי, היחפן, הערירי והנווד העולה כגידול-בר בקרקע הטובענית ומטושטשת-הגבולים אשר בין משכנות העוני ועולם-התחתון, שחק של חברת-מעבר בהתפוררותה.

סיפור-מעשה זה, שיסוד אמנותו חבוי באומנותו, ראשון הוא ואבטיפוס בבי מינו, ומסכתו ווידויו של ארחי-פרחי על אודות קורותיו במסילות החיים ועקלקלותיהם. הסיפור מגולל בלשון נוכח בה השכיל המחבר להזדהות עם גיבורו את פרשת חייו של לסריו ילד יתום ונחות מוצא, בגילגוליו הרבים, אצל אדונים מרובים, עלות ורדת, כיד המקרה.
ב "חיי לסריו" ניכריםן כחוט השני לאורך הספר ומשווי לו שנינות שאינה מהולה ברגשנות.


 
מחבר/ת חיים אברבאיה (מתרגם)
מק"ט מוצר 130469
שם יצרן תרמיל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • החלום האחרון - יד שניה

    "הפרוזה של אלמודובר מיומנת ומקורית כמו סרטיו. אפשר לומר שהוא וורהול עם הומור, ולכן עוצמתי יותר." 
    - (The Times)

    הבמאי הנודע פדרו אלמודובר חוזר לאהבה ראשונה וסודית: כתיבת ספרות. החלום האחרון הוא דיוקן עצמי המחולק לשנים־עשר סיפורים החושפים את תשוקתו לכתיבה, ואת האובססיות האינטימיות שמלוות אותו מאז ומתמיד. בין הסיפורים ב"חלום האחרון", ניתן למצוא סיפור אישי שאלמודובר כתב על מות אמו ("החלום האחרון", שנותן לספר את שמו), את הבסיס הראשוני לסרטו "חינוך רע" ("הביקור"), סיפור על במאית המחפשת משככי כאבים במהלך סוף־שבוע ארוך ("חג מולד מר") ומעשייה גותית ("טקס המראה"). 

    הסיפורים שבספר ממוקמים בתקופות שונות, מסוף שנות השישים ועד היום, אך בכולם ניכרים הנושאים המניעים את יצירתו של אלמודובר: השנים האפלות בבית הספר, החיוניות של ההומור, ההתפתחות כאמן, תלאות התהילה והשפעת הבדיון על החיים. "החלום האחרון", על ריבוי השכבות הספרותיות שבו, הוא יותר מכול קטלוג של דרכים לספר סיפור. הוא מגלה לנו סופר שטיפח בסתר יצירה ספרותית יוצאת מן הכלל.

    החלום האחרון הוא הזדמנות מיוחדת לצלול למוחו המבריק ולעולמו הצבעוני והמרתק של פדרו אלמודובר, אחד מגדולי היוצרים החיים היום, ולהיחשף לתהליך היצירה שלו עוד משלביה הראשוניים. בסיפורים המקוריים מאין כמותם ניתן לזהות ניצוצות של הסרטים המבריקים שלו. הספר עשיר בהבחנות מקוריות, הומור ודמיון משתולל, הוא יצירה אישית ביותר ומעוררת השראה.

    אלמודובר הוא במאי קולנוע, תסריטאי ומפיק ספרדי בינלאומי. הוא זכה בפרסים הקולנועיים החשובים ביותר. החלום האחרון, שתורגם לעברית על ידי מיכל שליו, נמכר לעשרים מדינות.

    המחיר שלנו: 40