התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • הבדווים בצפון הארץ בראי התמורות - יד שניה

הבדווים בצפון הארץ בראי התמורות - יד שניה

מק"ט מוצר: 130961
35 ₪
אין במלאי

מכלל האוכלוסייה הערבית בארץ, הבדווים הם אלה שעמדו תמיד במוקד ההתעניינות, זאת בין היתר בשל מנהגיהם ותרבותם המיוחדים, התבדלותם, אורח חייהם הנוודי והפולקלור והאגדות האופייניים להם.

במשך השנים נכתבו ספרים ומחקרים רבים על הבדווים. חלקם – תיאור אורחות חייהם וסיפורי הווי ופולקלור, ואחרים שהתייחסו אליהם מנקודת ראות אקדמית או פוליטית. משותף לכולם שכותביהם לא תמיד היו מעורים בחיי הבדווים ובוודאי לא בשנים האחרונות. אין התייחסות למצב החברה הבדווית היום, או ביטוי לאופן שבו משתקפים הדברים בהשוואה לעבר בעיני הבדווים עצמם. ככלל, קשה לומר שאנו מכירים את החברה הבדווית בארץ, או מכירים את ההבדלים לפרטיהם בינם לבין ערבים, פלאחים או עירוניים.

המידע שבספר מסתמך ברובו על דיווחים וסיפורים מפי הבדווים. יש כמובן מקום לאימות הדברים ממקורות נוספים, משום שהזיכרונות בעל פה עלולים להיות לא שלמים מסיבות שהזמן גרמן, וייתכן גם שהדברים הם לא אחת מגמתיים ומושפעים מאינטרסים שונים.

היות שהמרואיינים היו רבים, והדיון באותו נושא מקורו בדוברים אחדים (לא פעם מפי יהודים ובדווים כאחת), אפשר היה להצליב מידע ולעמוד על מידת הדיוק. בנוסף, הסתייענו גם בחומר כתוב, ובעיקר על כרוניקה מהעיתונות, כללית ומקומית, שתיעדה רבים מהאירועים המובאים בספר.

מחבר/ת יוסקה בן דוד / אמנון ברקאי
מק"ט מוצר 130961
שם יצרן הוצאת ספרים אריאל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם