התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • שבע בנות חוה - יד שניה

שבע בנות חוה - יד שניה

מק"ט מוצר: 39124
39 ₪
אין במלאי
"נוסע מארץ קדומה חי בגופו של כל אחד מאתנו" אומר בריאן סייקס, פרופסור לגנטיקה באוקספורד.

הנוסע המיוחד הזה הוא הדנ"א המיטוכונדרי, שנמצא בכל תא מתאי גופנו, ועובר כמעט בלי שינוי (מלבד מוטציות אקראיות) מאם לבת.

סייקס מכמת ומנתח את המוטציות של טבעת הדנ"א היציבה הזאת, ופותר כמה מן המחלוקות הלוהטות בקשר לתולדות האדם.
כך הוא מיישב מחלוקת ממושכת בין האנתרופולוגים בשאלת מוצאם של הפולינזים.

על יסוד ניתוח הדנ"א המיטוכונדרי של תושבי איי האוקיאנוס השקט, הוא מגיע למסקנה שהפולינזים היגרו מאסיה, ולא מאמריקה, כפי שטענו אנתרופולוגים מערבים רבים.
בצורה דומה ניתח סייקס דגימות מתושבי אירופה וקבע שבני האדם המודרנים אינם צאצאי הניאנדרתלים.

התגלית החשובה ביותר של סייקס, שרוב תושבי אירופה המודרנים מוצאם מן הציידים - הלקטים הקדמונים, ולא מן השבטים החקלאיים שהיגרו לאירופה בתקופה מאוחרת יותר, הביאה אותו למסקנה מדהימה: כמעט כל האירופים המודרנים הם צאצאיה של אחת משבע "אמהות" שחיו בזמנים שונים באירופה בתקופת הקרח.

סייקס מעניק להן שמות, ובפרקים האחרונים של הספר טווה שבעה סיפורים מלאי חן ורבי מידע המתארים את חייהן, ובאמצעותם את חיי התושבים הקדומים של אירופה. 
מחבר/ת בריאן סייקס
מק"ט מוצר 39124
שם יצרן עם עובד
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • הנופלים בקרב - יד שניה

    מיתוס חוויית המלחמה, לידתו וטיפוחו, הוא הציר המרכזי שסביבו טווה ג'ורג' מוסה את סיפור התגבשותה של תופעת המלחמה המודרנית. ההרג ההמוני והמאורגן - אם במלחמה ואם על פי גזירת השלטונות - הטביע את חותמו על תחומים רבים בחיים הציבוריים, קיטב אותם וסלל נתיב לשלב חדש, הרסני ונורא, בתולדות הלאומיות. מלחמת העולם הראשונה עומדת במוקד הספר הזה, שכן בה לבש המפגש עם ההרג ההמוני ממד חדש, אשר תוצאותיו הפוליטיות השפיעו השפעה עמוקה על החיים המדיניים בתקופה שבין שתי המלחמות. אך לא סיפור הלחימה ותוצאותיה הוא שממקד את שימת הלב של ההיסטוריון אלא תהליך זכירתו והנצחתו: תהליך הפיכתה של חוויית הדמים הנוראה למיתוס משלהב ורב עוצמה. ג'ורג' ל. מוסה מעלה מן הספרות, מן האנדרטות, מן הסרטים, מגלויות הדואר וממצבור גדול של מוצרי טריוויה, שצמחו מן המחלמה פרטים מרתקים על פרקי התגבשותו של מיתוס זה. בשיטות לא שגרתיות ובעזרת אמצעים ועדויות שאינם משמשים בדרך כלל את ההיסטוריונים מעמיד המחבר תמונה מרחיבת דעת של אחת התופעות החשובות ביותר במאה העשרים.

    המחיר שלנו: 35
     
  • המבול של נוח - יד שניה
    לפני כ-12,000 שנה, עם הפשרת קרחוני תקופת הקרח האחרונה, החל מפלס האוקיאנוסים לעלות, וכעבור כמה אלפי שנים פרץ הים התיכון הגואה את מחסום הבוספורוס והציף בשטפון אדיר את הים השחור, שהיה אז אגם מים מתוקים. האם יש קשר בין האירוע הקטסטרופלי הזה לסיפור המבול של נוח? האם הוא קשור להופעתן של תרבויות חדשות באירופה באותה תקופה? שני האוקיאנוגרפים שגילו את התגלית הדרמתית הזאת, ויליאם ריאן וולטר פיטמן, סבורים שאכן קיים קשר שכזה. ספר זה מספר את סיפור מחקרם.

    אגם הים השחור, טוענים ריאן ופיטמן, שנתן חיים לאיכרים שחיו על חופיו, היה כמעט בן לילה לים של מוות. שוכני הכפרים סביבו איבדו את אדמותיהם ומגוריהם ונסו על נפשם. מי שלא טבעו במנוסה נפוצו לכל עבר, הם ושפתם, ואגדותיהם ואמונותיהם, ומסורות אבותיהם בחקלאות, בקדרות ובטכנולוגיה, ועמם הסיפור על שואת המים אשר שטפו והחריבו את עולמם.

    ריאן ופיטמן מספרים איך נפתח הים השחור לפני חוקרים מן המערב לאחר נפילת מסך הברזל ועל המחקר שעשו בו בשיתוף פעולה עם מדענים רוסים. הם מתארים את שיטות המחקר והתארוך המשוכללות, המוכיחות כי אגם המים המתוקים שהיה לפנים הים השחור הוצף במי ים באירוע פתאומי ומהיר.

    על תשתית איתנה של נתונים אוקיאנוגרפיים, פליאונטולוגיים ואקלימיים טוו ריאן ופיטמן מסכת של ראיות ארכיאולוגיות, אתנוגרפיות ובלשניות המקשרת את אירוע ההצפה לפני כ- 8,000 שנה אל הופעתן הפתאומית של תרבויות מתקדמות באירופה, בארצות הלבנט ומסופוטמיה ובמרכז אסיה.

    המחקר הזה, רב התגליות הדרמתיות, החוצה תרבויות ותחומים, נפרש לפני הקורא כעלילת ספר מתח בלשי. זהו סיפורה של תגלית גיאולוגית גדולה, שפורצת את גבולות הדיסציפלינה שלה וזורעת אור על תולדות המיתוסים הקדמונים של עמי המזרח הקדום ועל הפרהיסטוריה של אירופה.
     
    המחיר שלנו: 49