התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • ראשות הגולה בבבל בימי המשנה והתלמוד (ללא כריכה חיצונית) - יד שניה

ראשות הגולה בבבל בימי המשנה והתלמוד (ללא כריכה חיצונית) - יד שניה

מק"ט מוצר: 131231
30 ₪
אין במלאי
היהודים בבל הקימו מוסדות הנהגה ומינהל עצמאיים שקיומם נמשך והלך במרוצת הדורות במסגרת אבטונומית רחבה למדי. בין מוסדות אלה נתייחד מקום נכבד לראשות הגולה. ספר זה מבקש למסור תיאור מפורט של סמכויות המוסד הזה והפעלתן הלכה למעשה, ושל זיקתו המורכבת למוסדות הנהגה אחרים בבל ובארץ ישראל-עד כמה שהדבר ניתן על יסוד המקורות שנשתמרו. תיאור זה מתייחס לתקופה קצרה יחסית, ארבע מאות שנה בקירוב, אולם סמכותו ופעילותו של מוסד ראשות הגולה לא נשתנו ביסודן גם לאחר תקופה זו הוא התמיד בקיומו ובהשפעתו ההיסטורית גם תחת שלטונם של הכליפים. ראשות הגולה היא עדות נאמנה למאמציהם של יהודי בבל לשמור על קיומם החברתי-הדתי הבלתי תלוי בתנאים הפוליטיים בגולה. הספר כולל מפתח שמות, מפתח עניינים ומטבעות לשון וכינויים.

ד"ר משה בר: למד בישיבת מרכז הרב בירושלים, בוגר ומוסמך למדעי הרוח ודוקטור לפילוסופיה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים. מזה ארבע עשרה שנה כיהן כמרצה בכיר במחלקה לתולדות עם ישראל באוניברסיטה בר-אילן (נכון לזמן פירסום ספר זה) ונמנה עם עורכי שנתון האוניברסיטה למדעי היהדות. פירסם מחקרים בתולדות עם ישראל בארץ ישראל ובבבל בימי המשנה והתלמוד. כיהן כפרופסור אורח באוניבריסטת ניו-יורק ובאוניברסיטת רוטגרס-ניו ג'רסי.
מחבר/ת משה בר
מק"ט מוצר 131231
שם יצרן דביר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • יהודי אנגליה בעת החדשה - יד שניה
    ההיסטוריה הייחודית של יהדות בריטניה בעת החדשה - אשר פותחת בשנים 1655-1657, עם חזרתה הפומבית ליהדות של קבוצת אנוסים בלונדון ושליחותו מאמשטרדם של רבי מנשה בן ישראל - ידועה אך מעט לקורא העברי. קובץ זה בא למלא את החסר. מבין כל הקהילות היהודיות שבאירופה, זו שבאנגליה היא היחידה שבה החופש שזכו לו היהודים - חופש שהושג לא בסערת מהפכה כי אם בהדרגה ובמשך למעלה ממאה שנה – מעולם לא בוטל ולא צומצם עקב כיבוש זר או בעקבות ריאקציה אנטישמית. היהדות הבריטית, בדומה ליהדות צפון אמריקה, עברה שינויים פנימיים והתרחבות מספרית גדולה עם בואם של המוני מהגרים ממזרח-אירופה, בשלהי המאה ה-19 ובראשית המאה הנוכחית. היהדות הבריטית מקיימת מזה דורות ארגון קהילתי מסודר והיהודים היו ידועים בנאמנותם למסורת היהודית, אף כי חיי הדת והתרבות מעולם לא הגיעו לעומק רוחני. בגלל היקפה העולמי של האימפריה הבריטית עד מלחמת העולם-השנייה, ניתנה ליהודי בריטניה האפשרות לפעול בזירה הבינלאומית למען כלל ישראל והם ניצלו את האפשרויות שנוצרו בארצות השונות, בכלל זה למען היישוב הארצישראלי, בייחוד בתקופת המנדט.
    המחיר שלנו: 35