התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • הפדרליסט

הפדרליסט

מק"ט מוצר: 496-1005
החיבור האמריקני החשוב ביותר בתחום המחשבה המדינית.

הספר מוליך את הקורא דרך נבכי השיקולים ותפיסות העולם שעליהם נשענת החוקה האמריקנית, ומשמש כפרשנות המעמיקה ביותר לעקרונות הממשל האמריקני.

הצהרת העצמאות האמריקנית, חוקת ארצות-הברית והפדרליסט הנם המסמכים שהניחו את היסוד לדמוקרטיה השרירה והחזקה בעולם.

משנת 1787 עד שנת 1788 חברו יחד שלושה מן המוחות החריפים מבין מנהיגי המרד נגד בריטניה – אלכסנדר המילטון, ג'יימס מדיסון וג'ון ג'יי – כדי להכין סדרת מאמרים שמטרתם להסביר לאזרחי ארצות-הברית את הנימוקים בעד אשרור עממי של החוקה החדשה המוצעת.
התוצאה הייתה החיבור שאפשר שהוא החיבור החשוב ביותר במדעי המדינה שנכתב אי פעם בארצות-הברית.

המאמרים נוצרו בתקופה של משבר ונכתבו בחיפזון, אולם גם היום הם עדיין מקור בסיסי של המשפט החוקתי, פרשנות ברורה לעיקרי הממשל האמריקני וקלאסיקה בתחום התיאוריה המדינית. לספר נוסף מבוא ארוך מאת רות גביזון ואלן שפירא, המסייע לקורא להבין את משמעותו המשפטית והחוקתית, ואף מרחיב ודן בהשלכותיו על המצב בישראל.
מחבר/ת אלכסנדר המילטון / גיימס מדיסון / גון גיי
מק"ט מוצר 496-1005
שם יצרן שלם