התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • ואולי השמים ריקים - יד שניה

ואולי השמים ריקים - יד שניה

מק"ט מוצר: 131300
35 ₪
אין במלאי
"ביום שישי, ה-1 בספטמבר 1939, החל הסוף של חיי האמיתיים", כתב ברוך מילך ביומנו.

בבדידות שאפפה אותו במחבוא לאחר שאיבד את אשתו ובנו הוא מחליט לכתוב את קורותיו על אלפי עמודים, פיסות נייר ופתקים כדי לשמור על שפיותו ולהותיר עדות.
ד"ר מילך ניצל ועלה ארצה עם רעייתו לוסיה.

קודם שעלה ארצה מסר את היומן המקורי לידי המכון היהודי ההיסטורי בוורשה. מאחר שלא הצליח להשיבו לחזקתו החל לשחזר את היומן מזיכרונו ובשנות השמונים החל לכתוב אותו מחדש.

לאחר פטירתו יצאו בנותיו שוש אביגל ואֵלָה שריף במסע בעקבות ספרו של אביהן. הן הצליחו לקבל תדפיס מצונזר של היומן המקורי ונדהמו לגלות שהיומן המשוחזר עולה כמעט בקנה אחד עם היומן המקורי. הספר משלב חלקים מן היומן המקורי ומן היומן המשוחזר וכולל מבוא מאת שוש אביגל הפורש את סיפור המסע בעקבות הספר.
מחבר/ת ברוך מילך
מק"ט מוצר 131300
שם יצרן יד ושם
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • שלוש שנים ללא שם - יד שניה
    ב-27 במרס 1942 נכנסה בשערי מחנה אושוויץ רכבת ועליה 999 נשים צעירות מסלובקיה, שסברו לתומן שהגיעו למחנה עבודה לשהות בת שלושה חודשים. לרובן היתה זו היציאה הראשונה אל מחוץ לגבולות ארצן. לימים יוגדר השילוח הזה כטרנספורט הראשון שהגיע לאושוויץ במסגרת הפתרון הסופי. הקעקוע האיקוני, הסלקציה בתחנה, כל אלה טרם קרו.

    מרבית הנשים האלו נרצחו בתוך חודשים ספורים; וכעבור שלוש שנים, בימיו האחרונים של המחנה, נותרו מהטרנספורט הראשון כחמש נשים בלבד, שנידונו אף לשרוד את צעדות המוות מאושוויץ לגרמניה.

    יוליה שקודובה, שנולדה בשם יוצי פולדי באוגוסט 1914 בעיירה לבוצ'ה שבמזרח סלובקיה, היא אחת מאותן נשים. שנים ספורות לאחר השחרור העלתה את קורותיה על הכתב, וסיפורה מרעיד הנימים רואה אור לראשונה בעברית.

    שלוש שנים ללא שם – מסלובקיה לאושוויץ מציג בפני הקורא את מחנה אושוויץ-בירקנאו מבפנים ומספק הצצה נדירה אל קרביו של המחנה ואל חוויותיהם היומיומיות של הקורבנות היהודים, ובפרט אל חייהן של הנשים. כיצד פירשו את המראות והאירועים בזמן אמת? מתי ובאיזה אופן הבינו את מהותו של המקום שאליו הגיעו? איך עלה בידן לשרוד את התופת? את המענה לשאלות הללו ולרבות אחרות ימצא הקורא בין דפי הספר על פס הזמן הארוך של העדות ולאור המראות המשתנים במחנה.

    תיאורי החיים במחנה, ייסורי השאול של צעדות המוות והשיבה הנוגה הביתה הם עוצרי נשימה, עוכרי שלווה ומטלטלים, אך בה בעת שזורות בהם אהבת אדם, רעות מופלאה ותובנות אנושיות מרגשות. סיפורה של שקודובה על אודות מי ששרדו באושוויץ-בירקנאו במשך שלוש שנים ארוכות הוא עדות ייחודית וחשובה מאין כמוה.
    המחיר שלנו: 40