התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מי יכתוב את ההיסטוריה שלנו - יד שניה

מי יכתוב את ההיסטוריה שלנו - יד שניה

מק"ט מוצר: 131330
מי יכתוב את ההיסטוריה שלנו?
מבט חדש על עונג-שבת - הארכיון היהודי החשוב מגטו ורשה.


זמן קצר לאחר הקמת גטו ורשה צמחה בגטו מחתרת מיוחדת במינה: ההיסטוריון עמנואל רינגלבלום הקים עם כמה מידידיו ועמיתיו את ארכיון "עונג שבת" - ארגון שפעל במחתרת ואשר עשרות חבריו תיעדו בשיטתיות את החיים תחת הכיבוש הנאצי.

אנשי הארכיון אספו מסמכים, כתבו מאמרים, יזמו מחקרים ואספו יצירות של אמנים כמו המשוררים ולדיסלב שלֶנגֶל ויצחק קַצֶנֶלסוֹן; וכעבור זמן, עם בוא הידיעות הראשונות על ההשמדה השיטתית של יהודי פולין, הם גם אספו מידע על הרצח ההמוני, ופעלו לפרסם את המידע הזה בקרב היהודים בגטו ולהעביר אותו אל העולם החופשי.

כמעט שבעה עשורים לאחר חיסול הגטו בא ההיסטוריון שמואל ד' קאסוב ומספר בספרו מי יכתוב את ההיסטוריה שלנו את סיפורו של הארכיון היהודי החשוב ביותר בתקופת השואה.

במחקר קפדני ומרתק, המבוסס בין השאר על מטמוני הארכיון שהתגלו לאחר המלחמה, מביא קאסוב את סיפור חייו של עמנואל רינגלבלום ושל הבולטים באנשי עונג שבת, ובתוך כך מספר את סיפורו של גטו ורשה, ומקים לתחייה את פולין היהודית של ערב המלחמה ואת חיי הרוח והחברה העשירים שלה.
מחבר/ת שמואל ד קאסוב
מק"ט מוצר 131330
שם יצרן יד ושם
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים