התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • ניצנים מאפר - ניסן רזניק - יד שניה

ניצנים מאפר - ניסן רזניק - יד שניה

מק"ט מוצר: 131695
39 ₪
אין במלאי
יסן רזניק, איש הנוער הציוני, מגולל את סיפור התארגנותה של המחתרת בגטו וילנה מנקודת מבט אישית ותנועתית: החל מן הרגע שבו הבינו שמדובר בהשמדה גמורה של היהודים וההחלטה שגמלה בלבם למות מתוך התנגדות, ההכנות לקריאה למרד שבאה לידי ביטוי בכרוז המפורסם שהוקרא ב31 - בדצמבר 1941 והמהלכים השונים שהביאו להקמתו של ארגון הפרטיזנים המאוחד, וכלה ביציאה ליערות ופעילות הבריחה ברחבי אירופה עם סיום המלחמה. אבל גם כשעלה לארץ ב1947 - לא הגיע אל המנוחה ואל הנחלה, רזניק הצטרף אל קיבוץ ניצנים שעל גבול מצרים ובו תפסה אותו מלחמת השחרור, המקום פונה מנשים וילדים, ובכללם אשתו של רזניק ובתו התינוקת, והוא עצמו נלקח בשבי. סיפורו של קיבוץ ניצנים במלחמת השחרור הוא סיפור ידוע וכאוב שהותיר פצע פתוח בלבם של כל מי שנטלו בו חלק. לימים התיישב ניסן רזניק עם משפחתו בתל אביב וראה ברכה במעשיו. "... כל תמצית הקיום האנושי ומאבק האדם על חירותו מצוי בסיפור חייו של ניסן רזניק, וזוהי גם המשמעות האוניברסלית של הסיפור הזה: הכוה להמשיך לחיות על אפם וחמתם של מי שכל הכוח נמצא בידיהם..." ראובן מירן
מחבר/ת ניסן רזניק
מק"ט מוצר 131695
שם יצרן יד ושם
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • ורשה שאיננה - יד שניה

    עיר חיה ושוקקת, צפופה ותוססת, מגוונת ורבת פנים, הריכוז היהודי הגדול ביותר באירופה והשני בעולם אחרי ניו יורק, זו הייתה ורשה היהודית שלפני השואה. ורשה זו שתושביה היהודים נרצחו ואף רחובותיה ובנייניה נהרסו עד היסוד והיום אין לה זכר, היא הנושא של ספר זה.
    כ־370,000 יהודים, כשליש מתושבי הבירה הפולנית חיו בוורשה עד פרוץ מלחמת העולם השנייה. כ־80% מהם התגוררו בשכונה היהודית שבצפון העיר. בורשה שאיננה נבחן ומנותח ריכוז יהודי גדול זה על גווניו המרובים, אורח חייו, סביבתו הפיזית, דפוסי מגוריו וגם היחסים בינו לבין האוכלוסיה הסובבת. 
    ורשה שאיננה מעלה תמונה של ציבור שקצב חייו הוא מהיר ואינטנסיבי בכל תחומי החיים: תרבות, פנאי, חינוך, פוליטיקה, חברה, תעסוקה ופרנסה וכן חיי דת, אורח חיים שהתאפיין ברעש, צפיפות ובקשרים אנושיים עשירים והדוקים אם כי גם מפולגים ומסוכסכים. 

    ד"ר אירית צ'רניאבסקי היא כלכלנית אוּרבנית והיסטוריונית וזהו ספרה השני. ספרה הראשון בעור שיניהם, הבוחן את דרמת המאבק לעלייה ולהגירה של יהודי פולין ערב השואה פורסם ב־2015 ותרגומו לאנגלית: At the Last Moment יצא לאור ב־2020.

    המחיר שלנו: 30
     
  • בעקבות רוצחי עמי - יד שניה

    אלכס משה (מוניו-מוריץ) מלר מגולל בספר זה סיפור אישי מרתק שהוא גם סיפורו של עם הנאבק על קיומו.
    "בעקבות רוצחי עמי" לוקח את הקורא אל עולם שחרב ואיננו עוד: לצ'רנוביץ, עיר הולדתו של מלר, למוגילב, גיא ההריגה אליה נעקרו הוא ומשפחתו, ולביסטריצה. מלר משחזר את המראות הרשים של ילדותו שנרמסה, אך יש בו הכוח להחליף את העולם האכזרי הזה בעולם של שיקום, בנייה, וסיוע ליעדי עם ישראל וההוויה הציונית.
    אחרי מסע באוניית מעפילים ומעצר בקפריסין, מגיע מלר לבית-הספר "מקווה ישראל", ומשם לשירות בצה"ל, כלוחם בסיירת מובחרת. עם שחרורו הוא מצטרף לתנועת החרות ומשתתף בהקמת מועדון "אתר" לתרבות, ובמקביל נעשה חבר ב"פרלמנט" המפורסם של ראשון-לציון, שם הוא מתיידד עם אנשי מעש ואינטלקטואלים גם יחד.
    גולת הכותרת היא יציאתו לשליחות בדרום אמריקה, שם נוטל מלר חלק במרדף אחרי שלושה צוררים נאצים בכירים, פושעי המלחמה שהשמידו חלק גדול מן העם היהודי, כולל בני משפחתו: אדולף אייכמן, הממונה על הובלת היהודים למחנות ההשמדה, ד"ר יוזף מנגלה, הרופא הרוצח שניהל את ה"סלקציות" באושוויץ, ומרטין בורמן, סגנו של אדולף היטלר.
    בתום השליחות עובר מלר לאירופה, שם הוא ממשיך לסייע לגיבורים האלמונים של זרועות הביטחון של ישראל. הוא עושה חיל, והופך לאיש-עסקים בינלאומי, אך ליבו תמיד בישראל, מולדתו, הארץ שאותה הוא אוהב, ואליה הוא חוזר.

    המחיר שלנו: 49