התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מה נספר לטף - יעקבה סצ'רדוטי

מה נספר לטף - יעקבה סצ'רדוטי

מק"ט מוצר: 004503011891
  

הזיכרון הקולקטיבי אינו עגלה תמימה המובילה את מטען העבר "האותנטי" אל ההווה, אלא נושא למאבק מתמיד בין כוחות חברתיים שונים, שלהם היסטוריה משל עצמם. גם שיח השואה בישראל עבר במהלך העשורים האחרונים גלגולים אחדים ששיקפו את יחסי הגומלין המורכבים בין "שתיקה" לדיבור ואת המתחים השונים בין זיכרונות פרטיים לזיכרון הקולקטיבי.

 

בספר חלוצי זה - מה נספר לטף – בוחנת יעקבה סצ'רדוטי כיצד התפתחה ספרות השואה לגיל הרך לאור השאלות החוזרות ונשנות בנושא זה לאורך השנים: האם נכון לחשוף ילדים לאירועי העבר המזוויעים הללו? ואם כן, כיצד ניתן לתאר את "הבלתי ניתן לתיאור"?

 

את השאלות הללו בוחן הספר בעזרת תיאור עשיר של יותר משלושים ספרי ילדים על השואה שהתפרסמו מאז תחילת שנות התשעים. באמצעות בחינה זו מנסה סצ'רדוטי לחשוף את הטכניקות הספרותיות והפואטיות – הטקסטואליות וגם החזותיות – שבאמצעותן ניסו סופרות וסופרים לילדים לעקוף את הקשיים הכרוכים במסירה של חוויות השואה לגיל הרך.

מחבר/ת יעקבה סצ'רדוטי
מק"ט מוצר 004503011891
שם יצרן מאגנס
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • משה שרת שלא הכרנו

    משה שרת (בעבר שרתוק) היה דמות בולטת בתקופת "המדינה שבדרך" ובדור הראשון של מדינת ישראל. עשרים ושלוש שנים – חמש־עשרה לפני קום המדינה ועוד שמונה מהקמתה – הוא הוביל את הטיפול בכל נושאי החוץ של היישוב, כראש המחלקה המדינית של הסוכנות היהודית ולאחר מכן כשר החוץ. שנתיים גם כיהן במקביל כראש הממשלה. במשך עשרות שנים היה שרת בכל מקום שנדרשו בו יוזמה, פעילות ומאבקים. הוא לקח חלק מרכזי במאמצים לביצור היישוב והמדינה, לגיוס לצבא הבריטי בתקופת מלחמת העולם השנייה ולמאבק המדיני שקדם לקבלת העצמאות. 

    הוא נחשב ביישוב ובמדינה בראשיתה ל"מספר 2", לאחר דוד בן־גוריון. שיתוף הפעולה הפורה ביניהם בתחילת הדרך הומר במתיחות ובחילוקי דעות, עד לדחיקתו של שרת מהחיים הפוליטיים על ידי בן־גוריון.

    על שרת נכתבו ספרים ומחקרים לרוב, אך בספר זה תוכלו לראות זוויות ייחודיות שפחות נכתב עליהן, אם בכלל. בהן: ניהול משק העיזים של המשפחה בעין סיניה כנער; לימודיו במחזור הראשון של גימנסיה הרצליה; שרת העיתונאי והעורך בימי הבראשית של העיתון "דבר"; תרומתו הגדולה, והלא ידועה כמעט, למפעל ההתיישבותי־ביטחוני "חומה ומגדל"; מאבקיו למען קבלת השילומים מגרמניה המערבית; תרומתו הייחודית לשפה העברית; אהבתו למוזיקה ולזמר הישראלי, ועוד.

    שרת נפטר בגיל 70 בשנת 1965. היו לו עוד תוכניות רבות, שלא זכה לבצען. העלאת זכרו, מעשיו והחזון שהיה לו בתחומים רבים הם בבחינת תודה למעשיו שנפרשו על פני קשת רחבה מאוד של נושאים. ספר זה, שיזמה את פרסומו העמותה למורשת משה שרת ונרתמה למימושו ההוצאה לאור של משרד הביטחון, מבקש לתרום לכך.

    ד"ר מרדכי נאור הוא סופר וחוקר תולדות ארץ ישראל, עם ישראל והתקשורת הישראלית. כתב וערך למעלה מ־150 ספרים בתחומים אלה. כתב ביוגרפיות על הברון רוטשילד, פנחס ספיר, הרמטכ"לים יעקב דורי וחיים לסקוב, ועוד. בעבר היה מפקד גלי צה"ל, מרצה בכיר באוניברסיטת תל אביב וראש החוג ללימודי ארץ ישראל במכללה האקדמית בית ברל.

    המחיר שלנו: 75.60
     
  • מתקומה לשואה: 1995-1985

    מתקומה לשואה חוזר לעשור דרמטי בספרות העברית, ומשרטט ממרחק הזמן את השפע של השדה התרבותי שצמח בישראל בשנים 1995-1985: את התבססותם של "האחים הצעירים" של סופרי דור המדינה, שניסחו את הנרטיב הלאומי; את הפריחה בספרות הנשים; את צמיחת הסוגה של הבלש, ואת ביטוייה הספרותיים של פוליטיקת הזהויות.

    על רקע זה מגדיר יגאל שוורץ מחדש קבוצה שלא סומנה עד כה בספרות העברית, קבוצת "דור יום הכיפורים", סופרים ילידי ישראל שהגיעו לבגרות בימי השבר של המלחמה. בתיאור מקורי, עשיר וגדוש הוא ממפה את כלל ההשפעות המקומיות והבינלאומיות שעיצבו את הדור הזה. את טעמיו, את הבתים והשכונות שבהם צמח, וגם את חולשתו המרכזית, שהוא מכנה "פצלת תודעתית" - סתירה פנימית בין תחושת הכוח שנמשכת עוד מימי מלחמת ששת הימים, לבין תחושות של חוסר אונים שמתעצמות עקב החזרה העיקשת של זיכרון השואה כציר מארגן של זהות ותודעה.

    במחקר פורץ דרך זה בוחן שוורץ ברזולוציה גבוהה את התהליכים שהתרחשו באותו "עשור מהפך", וגם את התהליכים שלא התרחשו בו, הבחירות הספרותיות, ההגותיות והאתיות שלא נעשו אך יכלו אולי לשנות את מהלך הסיפור ההיסטורי. זהו מחקר ספרותי רחב יריעה, ובה בעת מסה ביקורתית הנכתבת מתוך מצוקה קיומית ומתוך אחריות אינטלקטואלית. על רקע המשבר הישראלי העמוק שלאחר אירועי 7 באוקטובר, מתקומה לשואה אינו רק מביט לאחור, אלא שואל באומץ מה ניתן היה לעשות אחרת.

    - תמי ישראלי

    המחיר שלנו: 82.60