התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • שיעורים - איאן מקיאן

שיעורים - איאן מקיאן

מק"ט מוצר: 003200222593

בעוד העולם מלקק את פצעי מלחמת העולם השנייה ומסך הברזל יורד על אירופה, חייו של רולנד ביינס בן האחת עשרה משתנים מן הקצה אל הקצה. הוא רחוק אלפי קילומטרים מן האהבה המגוננת של אימו, עזוב לנפשו בפנימייה באנגלייה, ורגישותו ופגיעותו מושכות אליו את המורה לפסנתר מיס קורנל. הקשר ביניהם יותיר בו צלקות וזיכרונות אהבה לתמיד.

רולנד נזכר בכל זה כשאשתו נעלמת ומשאירה אותו לבדו עם בנו הפעוט. כעת נגזר עליו התעמת עם אמיתותֹ קיומו חסר המנוח שהוא נמנע מהן כל השנים. רדוף החמצות  הזדמנויות שאבדו לבלי שוב, הוא מבקש ניחומים בכל דרך אפשרית – מוזיקה, ספרות, חברים, סקס, פוליטיקה, ולבסוף אהבה – האחת מייסרת והאחרת גואלת. המסע שהוא יוצא אליו מעלה שאלות בעלות חשיבות עילאית לכולנו: האם יש ביכולתנו לנווט את נתיב חיינו בדעה צלולה בלי לגרום נזק לאחרים? כיצד מאורעות עולמיים שאינם בשליטתנו מעצבים את חיינו ואת הזיכרונות שלנו? ומה באמת אנחנו יכולים ללמוד מטראומות העבר?

שיעורים, הרומן האישי ביותר של איאן מקיואן עד כה, הוא יצירה אפּית מרתקת שמתייחדת ברגישות אנושית עמוקה. זוהי כרוניקה של זמננו – התבוננות אמיצה בהיסטוריה ובפירושה של אנושיות מנקודת המבט של אדם יחיד

מחבר/ת איאן מקיואן
מק"ט מוצר 003200222593
שם יצרן עם עובד

אולי יעניין אותך גם

  • נצחי
    המחיר שלנו: 58
     
  • הפילוסוף המאוהב
     אפשר להבין ללא קושי איזה סוג של אתגר יכול היה לגרום לכתיבת ארבעת המכתבים האלה. תישאל השאלה אם גבר מאוהב בן חצי מאה יכול לא להיות מגוחך. נראה היה לי שאפשר להיות מופתע בכל גיל, עד כדי שטרדן קשיש אפילו יכתוב ארבעה מכתבי אהבה, ויעניין את האנשים ההגונים, אך הוא אינו יכול להמשיך עד מכתב שישי בלי להתבזות. איני חש צורך לפרט כאן את סיבותיי, שבהן אפשר לחוש בקריאת המכתבים הללו. אחרי קריאתם אפשר יהיה לשופטם. 

    ז'אן־ז'אק רוסו

    ב"מכתבים לשרה" בא לידי ביטוי הפער הקיים בין הדימוי העצמי של כותב המכתבים ובין השתקפותו בעיניה של הנמענת לה הם מיועדים. בתהליך שהוא עובר, הפילוסוף המאוהב, הפגוע והמושפל חש שחל בו שינוי עמוק, והוא מוצא את כבודו האבוד וגם שלוות נפש והשלמה עם מצבו – כך לפחות הוא טוען.

    את "מכתבים לשרה" חיבר רוסו בתאריך לא ידוע, אך בכל מקרה לפני ינואר 1765, מועד שבו רוסו מזכיר אותם ברשימת כתביו המיועדת להוצאה לאור של כל כתביו. ועם זאת קובץ המכתבים הקטן הזה לא ראה אור בימי חייו. 

    ר"מ

    המחיר שלנו: 51