-
|
|
|
רוגעלך שאי אפשר לעמוד בפניהם, עוגיות ביתיות בטעמים מופלאים, עוגות "רושם" שימוטטו את האורחים, ובעצם – מחברת המתכונים המלאה של מירי ארזי, בעלת רשת הקונדיטוריות הוותיקה והמצליחה "מתוקה", שאין ישראלית ממנה. זהו ספר נפלא לאופים מתחילים אבל גם לאופים מנוסים. המתכונים מפורטים, התמונות מאירות עיניים, והניחוח כמעט שעולה מתוך הדפים עצמם. מי שטעם פעם עוגיות של מתוקה לא יוכל לוותר על הספר הזה. יש בו טעם של בית, זיכרון של ילדות וסודות מספר מתכונים פרטי, שנוסו לאורך השנים, שוכללו והותאמו במיוחד למטבח שלנו.
המחיר שלנו:
39
₪
|
|
|
|
-
|
|
|
ספרה הקודם של נירה שויאר, "עוגות לכל עת", שיצא לאור בשנת 1979, מצוי כיום כמעט בכל בית - בדרך כלל קרוע מרוב שימוש. זאת בשל החשיבה המיוחדת העומדת מאחורי כתיבת המתכונים, החומרים הפשוטים, אופן ההכנה הבהיר, הדיוק והאמינות. ספרה החדש, "מלוחים לכל עת", כולל מתכונים של סלטים, פשטידות, חטיפים, לחמים, גבינות, ירקות כבושים - ועוד ועוד. נירה שויאר מיישמת בספר אותן שיטות פשוטות, מובנות ואמינות להכנת המתכונים, ועימן שיפורים שנולדו עם השנים. נירה שויאר, הבת הבכורה של קיבוץ כפר מנחם וחברה בו עד היום, עוסקת רוב שנותיה בתחום המזון. ב14 - השנים האחרונות היא מפתחת ומייצרת גבינות ומוצרי חלב משובחים במחלבה שבקיבוצה.
המחיר שלנו:
40
₪
|
|
|
|
-
|
|
|
לפסח יש טעם וריח משלו - תפוחי - אדמה, שמן זית וקמח תפוחי - אדמה, מצות מופלאות דקיקות, אטריות מבלינצ´ס, לאטקס ועוגיות קוקוס ושוקולד. בספר זה תמצאו למעלה ממאה מתכונים מובחרים, שהתפרסמו בשנים האחרונות בעיתון "משפחה" ונאספו על ידי השפית אביגיל מייזליק. תמצאו כאן עשרות רעיונו חדשים לצלי בשר חגיגי, דגים סלטים, תוספות והרבה הרבה עוגות, עוגיות ומנות אחרונות - כולם כשרים לפסח וכולם מתאימים לאוכלי "לא שרויה". הספר מתאים לבשלנים מכל הרמות, ומביא מתכונים מגוונים, חדשים ומעניינים, לצד מתכונים קלאסיים ומוכרים יותר. אביגיל מייזליק, שפית מקצועית, כתבה מספר שנים בעיתון "על השולחן", ובשבע השנים האחרונות, כותבת מדור בישול שבועי בעיתון "משפחה".
המחיר שלנו:
40
₪
|
|
|
|
-
|
|
|
ביקשנו מארבעה שפים מובילים לבשל את מנות החג הטובות ביותר שלהם. התוצאה היא חגיגה של טעמים, ניחוחות וצבעים, בגישה רעננה וייחודית. ארוחות החג לראש השנה, לפסח ולשבועות מעולם לא נראו מזמינות, מקוריות וטעימות כל כך. בכל אחת מארוחות החג המופיעות בספר, מבחר מרתק של מאכלי חגים, המשקף את סגנונו של כל שף. עמיר אילן מחבר בתבשיליו החדשניים והמקוריים מסורות בישול שונות, ממזרח למערב. אבי ביטון משלב את מסורות המטבח הטורקי והמרוקאי. סגנונו מצטיין בקריצה למטבחים עיליים, תוך שימוש בדמיון וביצירתיות קולינרית. איילת לטוביץ´ מביאה אל שולחן החג גישה נשית ייחודית. מתכוניה מתבססים על מסורות מהמטבח הפרסי, שעברו מאם לבת. עומר מילר מייצג את הישראליות השורשית, ומעניק למסורת החג פירוש עכשווי ומודרני. הוא עושה שימוש בחומרים מקומיים ועונתיים ומגיש אותם כחוויה חושית וחושנית, מקורית ויצירתית. המתכונים שבספר מבוססים על תפריטי המסעדות של השפים, אך נשענים על מסורות מבית. כל המתכונים בספר הותאמו להכנה במטבח הביתי הכשר. הצילומים המרהיבים והעיצוב האלגנטי הופכים את הדפדוף בספר לחוויה חגיגית ומרגשת.
המחיר שלנו:
39
₪
|
|
|
|
|