התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • המרדף אחר צדק קוסמי - תומס סואל - יד שניה

המרדף אחר צדק קוסמי - תומס סואל - יד שניה

מק"ט מוצר: 88421
30 ₪
אין במלאי

כולם רוצים ״צדק חברתי״.
צעירים זועמים זועקים את שמו בהפגנות. פוליטיקאים מדביקים אותו למצע. לאף אחד אין מושג מה זה בכלל ״צדק חברתי״, האם או אפשרי, והאם הוא בכלל מועיל.
הדרישה ל"צדק חברתי" היא הרבה יותר מדרישה לתיקון עוולה. זו תביעה לצדק קוסמי — צדק שבו העולם, הטבע, ההיסטוריה, החברה ואפילו הרצון והנטיות האישיות של הפרט יתיישרו לפי משאלות ליבו של מתכנן יודע כל, בדרך שתספק לכל בני האדם שוויון מוחלט בתנאים ובתוצאות. זוהי שאיפה מוסרית אינטואיטיבית ורווחת.
אך כפי שמראה תומס סואל בספר בהיר, קולח ומנומק זה, כל ניסיון להשיג "צדק חברתי" חובק כול כזה יוביל תמיד לאי-צדק חמור מזה שניסה לתקן. סואל, כלכלן ופילוסוף פוליטי אמריקני, מוכיח בספר על יסוד ההיסטוריה, הניסיון וההיגיון כי המרדף אחר צדק קוסמי פוגע תמיד בשוויון בפני החוק, מערער את זכויות הפרט, ולא-פעם גם מוביל להקמת משטרי זוועה רצחניים.
קראו וגלו:

  • האם פעילי הצדק הקוסמי מונעים מחמלה או מתאוות כוח ותהילה?
  • "מדוע האפליה המתקנת פוגעת בעיקר בקבוצות שהיא מבקשת לסייע להן?
  • כיצד חקיקה המודרכת על ידי עקרונות צדק קוסמי ממוטטת את יסודות הדמוקרטיה?
  • "מדוע רדיפת שלום והתפרקות מנשק מובילות דווקא למלחמה


תומס סואל, עמית בכיר במוסד הובר, גדל בהארלם ובנעוריו נשבה בקסם המרקסיזם. עבודתו כמתמחה בממשל הפדרלי הפכה אותו עד מהרה לליברטריאן. סואל חיבר יותר משלושים ספרים, בהם יסודות הכלכלה ועימות בין השקפות. רבים מספריו האחרים עוסקים בסוגיות של גזע, השכלה וצדק. זוכה המדליה הלאומית של ארצות הברית בתחום מדעי הרוח

מחבר/ת תומס סואל
מק"ט מוצר 88421
שם יצרן סלע מאיר

אולי יעניין אותך גם

  • להיכשל כל הדרך למעלה - יד שניה
    "לראשונה בחיי הרגשתי סיפוק רב ועוצמתי מתוצאה שאינה מתורגמת לכסף, מתוצאה שאינה נמדדת ברווחים. לראשונה בחיי התמכרתי לאתגרים חדשים, רבים מספור, שבסופם מטרה אחת בלבד – הצלת חיי אדם".
    הטלפון של ערן אפרת לא הפסיק לרטוט מאז בוקר השבעה באוקטובר. המום, הוא קרא את העדויות הראשונות על המתרחש בעוטף עזה, אך דווקא הודעות מסוג אחר תפסו את עינו – חיילים, לוחמים ואזרחים שקפצו להילחם וגילו חוסרים חמורים בציוד. אפרת, יזם הרפתקן שחי בהולנד וחווה זה מכבר אובדן אישי כואב, קרא את הבקשות הנואשות והבין שלרגע הזה התכונן כל חייו. עם צוות קטן ומסור שליקט סביבו הוא איתר ברחבי העולם כל אפוד וכל קסדה, כל רחפן וכל מצלמה, ושלח אותם ברכבת אווירית לישראל. בעולם שבו ציוד הלחימה האיכותי נמכר כבר מזמן לאוקראינה, נדרשים לכך כישורים יוצאי דופן.
    את הכישורים הללו צבר אפרת בעשרות השנים בהן הקים חברות, נכשל, ניסה שוב וכמעט פשט רגל, עד שהקים חברת ביודיזל חובקת עולם. בספר משעשע וגלוי־לב, גדוש בהומור עצמי, מגולל אפרת את סיפורו – מילדותו הפרועה בירוחם, דרך נסיונותיו השאפתניים לחולל מהפך בעולם הביודיזל, ועד הרגע שכישוריו העסקיים גויסו במלואם להצלת חייהם של חיילי צה"ל. זהו ספר על תעוזה ועקשנות, על מזל ומזל־ביש, על גלובליזציה ועל פטריוטיזם, ועל איך מלחמת "חרבות ברזל" כמעט והוכרעה בגלל בעיות במכס.
    המחיר שלנו: 30