התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • חזרה לפוליטיקה - יד שניה

חזרה לפוליטיקה - יד שניה

מק"ט מוצר: 133550
תאור:
חזרה לפוליטיקה – המדינה המודרנית, לאומיות וריבונות הוא אסופה של ארבעה עשר מאמרים הבוחנת את המדינה המודרנית, העומדת כיום על פרשת דרכים. אף שהמדינה היא צורת הארגון הפוליטית השוררת בעולם, דומה שהיא איבדה בעשורים האחרונים הרבה ממרכזיותה בחיי האזרחים, במיוחד בארצות המערב. המשבר הכלכלי העולמי שפרץ בשלהי 2008 הציב גם הוא אתגר למדינה וחִייב אותה להגדיר מחדש את היקף ריבונותה, את לאומיותה ואת תפקידה כמכשיר המסייע לרווחת חיי תושביה.

הספר בוחן שאלות מרכזיות הנוגעות למדינה המודרנית: התהוות המדינה באירופה, מסגרות השלטון וסמכות השליטים בצרפת, בפורטוגל ובספרד בראשית העת החדשה, היווצרות מונחי היסוד של השיח הפוליטי המודרני, מושג הלאומיות וזיקתו אל הריבונות הפוליטית, ריבונות ומדינת הלאום באיחוד האירופי של ימינו, דרכי התגבשותן של מדינות ערביות מוסלמיות במזרח התיכון, התפיסות האידאולוגיות שעיצבו את הלאומיות במדינות אפריקה, ארגונים התנדבותיים ללא כוונת רווח בישראל, המדינה המודרנית וזיקתה לרעיון שלטון החוק, והשפעת הגלובליזציה על מדינת הרווחה והריבונות. שאלות אלה אקטואליוֹת גם בהווה, וקרוב לוודאי שגם בעתיד.

 
מחבר/ת אילן רחום
מק"ט מוצר 133550
שם יצרן זלמן שזר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • חיוניות - יד שניה
    התפקיד הגדול של הדמוקרטיה על סף המאה העשרים ואחת.
    המחיר שלנו: 30
     
  • שבט, אחים - יד שניה

    אחרי האסון הנורא בתולדותינו נבט רגע של תקווה: הרוח הישראלית קמה מחדש. מאז עולה השאלה: האם ביכולתנו להציל את האומה השסועה שלנו? האם האחווה שהתגלתה בעורף ובחזית יכולה לשמש מצפן אל מול הפוליטיקה הישראלית? 

    החברה הישראלית תצא בשנים הקרובות למסע בעקבות עצמה. שבט, אחים הוא נקודת מוצא לדיון הכרחי זה. זהו מסמך היסטורי פוליטי-חברתי מרתק, הטוען באומץ כי את מלכודת השבטיות יצרו ממשלות ישראל במו ידיהן. 

    בישראל ארבעה שבטים, אבל אין אף שבט שיכול להשיט לבדו את הספינה לחוף מבטחים. כעת כל אחד מהשבטים יידרש לשינוי מהותי – בתוכו וביחסו לשאר חלקי החברה. ישראל זקוקה בדחיפות למערכת הפעלה חדשה שתגרום לה לשגשג, ושבט, אחים מבקש להציע שפה שתחדש את הברית בינינו; שפה שבה מזרח ומערב, יהדות ואוניברסליות, מסורתיות וחלוציות פועלים יחדיו. 

    האם נֵענה לאתגר?

     

    חן ארצי סרור היא עיתונאית ובעלת טור ב"ידיעות אחרונות". כתיבתה מתמקדת בחברה הישראלית, פוליטיקה, תרבות יהודית וזכויות נשים. זוכת פרס המכון לעיתונות לשנת 2025. חן מנהלת את תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית בקרן מנדל-ישראל. ספרה "הדתיות החדשות" ראה אור בהוצאת ידיעות ספרים.

    עמיחי דנינו הוא מומחה לאסטרטגיה ועיצוב מדיניות המשמש כמנכ"ל חברת אינבוקאפ ועמית מחקר במרכז מנור מבית יוזמת המאה. הוא צבר ניסיון עשיר בעבודה אל מול המגזר הציבורי, חברה אזרחית והמגזר העסקי. עמיחי שימש בעבר כמנג'ר בכיר בחברת דלויט-אסטרטגיה וכעוזר מנכ"ל בקבוצת IDB.  

    המחיר שלנו: 35