התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • יומנו של מוכר ספרים

יומנו של מוכר ספרים

מק"ט מוצר: 001002799220

שוֹן בִּיתֶל לא חלם לנהל חנות ספרים משומשים, אבל איכשהו, בגיל 31 , הוא מצא את עצמו בעליו של מבנה קצת מתפרק ושל כמאה אלף ספרים. כפי שביתל למד במהרה, להיות בעליה של חנות ספרים אין פירושו לשבת ליד האח המבוערת, לקרוא בנחת בספרים עבי כרס ולנהל שיחות עם לקוחות נבונים המשאירים בידיך ערמות של כסף. למעשה, המציאות הרבה פחות זוהרת והרבה יותר משונה.

ביומנו ביתל מספר בכנות ובהומור על שגרת החיים בחנותו, ועל עובדיה האקסצנטריים - כולל ניקי, העובדת הוותיקה ביותר שלו, שנוהגת להביא לו מעדנים מפח הזבל של הסוּפּר הקרוב. הוא מתאר את הלקוחות השונים – אלה שרק רוצים להראות כמה הם חכמים, הקמצנים הכרוניים, ובעלי החיבה הבלתי מוסברת לספרים על רכבות. הוא גם שופך אור על המסעות לרכישת מלאי מבתיהם של אספנים שנפטרו ועל שלל הטיפוסים שמאכלסים את עיירת החוף הציורית שבה הוא מתגורר.

ביתל כותב בהומור עוקצני ואפילו מריר לעיתים, אבל מבין השורות עולה שוב ושוב אהבתו לספרים ולאנשים שקוראים אותם. יומנו של מוכר ספרים הוא ספר לאוהבי ספרים, חנויות ספרים, חתולים ואנשים. הספר תורגם ל־ 29 שפות והיה לרב־מכר.

"מצחיק עד כאב." בוקליסט

מחבר/ת שון ביתל
מק"ט מוצר 001002799220
שם יצרן מודן
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • הצמה
    המחיר שלנו: 69
     
  • אלזי בניו יורק

    אוֹ הנרי, בשמו האמיתי ויליאם סידני פורטר, הגיע לניו יורק בשנת 1902 וחי בה שמונה שנים בלבד, עד מותו ב־1910 בגיל ארבעים ושבע, עני וחסר כול. הוא נודע כשתיין מועד והשתייה "תרמה" לא מעט לבריאותו הרעועה ולבסוף למותו משחמת הכבד.

    יותר מכול ניו יורק שבתה את ליבו. בכתיבתו בולטים כמה מוטיבים המתייחסים לכרך שאהב כל כך, לעיר שכינה "בגדד על הרכבת התחתית". הוא אהב מאוד את מגוון טיפוסיה ומאפייניה הייחודיים שלא מצא להם דומים בערים אחרות שהשווה אותה אליהן. גם כאשר הוא מתאר את פושעיה, שוטריה, סרסוריה, אנשי הדת המושחתים שלה, צביעותם של "שומרי הסף" שלה – הכול נובע מאהבה עמוקה לעיר, לטיפוסיה ולאופייה הייחודי. כרך בעל שלל צבעים וגוונים, צחוק ודמע, טיפוסים קשוחים בעלי לב רחום, רחמנים בעלי אופי, בעלי שפה בוטה. בזכות או הנרי מובאות כל התכונות הללו אל ציבור הקוראים. ניכר בסיפוריו הניו יורקיים הרצון העז של או הנרי להשתייך, להיות חלק מן העיר הנפלאה, האכזרית, הסנטימנטלית והאנושית הזאת.

    ששת הסיפורים שבחרנו לקובץ צנוע זה עוסקים בהיבטים רבים של ניו יורק שאין־ספור גוונים לה. [המתרגם]

    המחיר שלנו: 51