התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • המאהבת הבדויה

המאהבת הבדויה

מק"ט מוצר: 064400011547

"דבר אינו דומה לאהבה שמימית יותר מאהבה ללא תקווה... מעולם לא היה לאישה רומן כזה בחייה". [אונורה דה בלזק, בתוך הספר]

"אפשר לומר על בלזק שהוא עצמו חיפש דמות נשית שתקפל בתוכה את כל צורות האהבה: אם, אחות, חברה, מורה, יועצת, מאהבת, שותפה, את האישה שלא קיימת אלא כאידיאל, כמיתוס, את "הבדויה".
ההסבר המניפסטי, שמספק הסופר לדינמיקה בתוך המשולש הרומנטי בנובלה המאהבת הבדויה היא הנאמנות המוחלטת של תדיאוש פאז כלפי חברו, אסירות תודה הנובעת מתחושת חוב, על שבמהלך שירותם הצבאי הציל אותו מנפילה בשבי. בשל כך הוא בודה "הרפתקת אהבים" כדי להסתיר את מושא אהבתו האמיתית, קלמנטין, אשתו של אדם לז'ינסקי, ובכך להציל קשר חברות נאמנה ואמיצה בין שני גברים.
רולאן בארת בספרו "שיח אהבה" מתייחס לסיפור זה בפרק "המשקפיים השחורים", וכותב כי גיבורו של בלזק בודה לעצמו מאהבת כדי להבטיח שיוכל להסתיר מקלמנטין את תשוקתו אליה. טענתו של בארת היא שלא ניתן להסתיר את התשוקה מפני שהתשוקה מעצם טבעה נועדה להיראות: "צריך שהנסתר ייראה". כלומר, לגישתו של בארת בהמצאתו מאהבת שלא הייתה, מצביע למעשה תדיאוש על קיומה של מסכה וחושף אותה. כך מתגלה האמת באמצעות השקר." [ענת רנן, מתוך אחרית הדבר].

מחבר/ת אונורה דה בלזק
מק"ט מוצר 064400011547
שם יצרן נהר ספרים
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • ילדת הים

    רומן סוחף ועשיר באווירה: חבורת מבריחים יורדי־ים נוחתת בחופי קורנוול - ושם אלמנה צעירה בעלת עבר מסתורי נשזרת בגורלם ובחייו של הקפטן הכריזמטי שלהם

    כשאיזבל, אלמנה צעירה ממלחמות נפוליאון, נאלצת לשוב אל כפר הדייגים בקורנוול שבו נמצאה בילדותה - נוטפת מי־ים ולבדה - היא מקווה לגלות סוף־סוף מי היא באמת. במקום זאת היא ניצבת בליבה של אמונה עתיקה, הטוענת כי דם של ים זורם בעורקיה.

    הכפר לוחש סיפורים ישנים. החוף רוחש מבריחים וקציני מכס חסרי רחמים. וכשקפטן פצוע מובא אל פתחה בלילה סוער, בחירתה של איזבל להצילו קושרת את חייה באנשי הים - ומעירה בה כוח ומשיכה שאינה יודעת להסביר.

    ממפרצי קורנוול ועד לחופי בריטני, במסע של נאמנות, אומץ וגילוי עצמי, איזבל נאבקת להבין את הקשר המסתורי הקושר אותה אל המים - ואל האיש שהים הביא לחייה.

    כי רק ילדת ים יכולה להפוך את הגאות.

    המחיר שלנו: 63.60
     
  • הנחלה
    המחיר שלנו: 58