התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • ריבועים פתוחים - יד שניה

ריבועים פתוחים - יד שניה

מק"ט מוצר: 134669
39 ₪
אין במלאי

שתי משפחות גרות דלת מול דלת בבניין משותף בחולון, וניבה מגדלת עם ילדיה גם את בן השכנים שהתייתם מאימו. רק שרגא בעלה מזכיר לו שוב ושוב שאינו בן המשפחה, וכשעסקיו המעורפלים צולחים לזמן־מה, הוא מעביר את משפחתו לכפר נטר, והקשר עם בן השכנים מתנתק. 

דרכי המשפחות נפרדות, אבל הזיכרונות המשותפים מוסיפים להשפיע על כל אחת מהדמויות, שהספר עוקב אחריהן בארבע קפיצות זמן בד בבד עם אירועים דרמטיים שמתרחשים בישראל, מן ההתנתקות עד מלחמת לבנון הראשונה.

בחלוף השנים, בן השכנים כבר לאחר לימודי ארכאולוגיה ועובד בתחומו, ניבה החליפה מקום עבודה, ושרגא בעלה אי־שם באפריקה, ואין לדעת אם ומתי יחזור. דווקא הבת הקטנה גפן, סטודנטית לקולנוע, תנסה כעבור עשרים שנה לקשור יחד את כל החוטים האלה, שיצאו מפקעת אחת.

זהו סיפור על אהבה שאינה תלויה בדבר, על בחירה מוסרית והפרתה, על סודות ושקרים, על משפחות שיציבותן עלולה להתערער בן־רגע. 

ערן בר־גיל מצליח לשזור יחד בכישרון רב צירים שונים של עלילה ולספר כך מה חוללו השנים בדמויותיו ובמסלולי חייהן. סקרן ועדין כמו גיבורו הארכאולוג הוא חושף אותן מתוך שכבת הזמן שפעלו בה וחופר בנחישות וברגישות אל תוך נפשן.

מחבר/ת ערן בר-גיל
מק"ט מוצר 134669
שם יצרן עם עובד
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • קיץ אלכסנדרוני - יד שניה

    קיץ אחרון באלכסנדרייה, בשכונה הסמוכה למסלול מרוצי הסוסים. רובי, ילד סקרן בן עשר, לא ישכח את הקיץ הזה לעולם: לא את התענוגות האסורים שהתנסה בהם, ולא את היצרים האחרים שהתוודע אליהם דרך משפחה קהירית אחת, שבאה לנפוש בעיר הנמל. בעוד הוא מתרועע עם הבן הצעיר של המשפחה, שקוע הבכור, רכב מרוצים מלידה, בתחרות חסרת פשרות עם אלוף הפרשים הבלתי מעורער, בדואי בן המדבר.


    סביב הגלעין הזה טווה גורמזאנו גורן את עולמה של משפחה יהודית במצרים, בקיץ האחרון שלפני מהפכת הקצינים. בעלילה מסחררת מוצגים במערומיהם המעמד הבינוני-גבוה ואורחותיו, חברה נהנתנית של אדונים ומשרתים העסוקה במרוצי סוסים, במשחקי קלפים, בנשפי ריקודים ובחיי לילה תוססים – רגע לפני שיתהפך עליהם עולמם. 


    כל 30,000 העותקים של הספר אזלו מזמן, ובמשאל שנערך לפני שנים אחדות בחרו בו המשיבים לראשון מכל כותרי המקור של עם עובד שהיו רוצים לראות בהוצאה מחודשת. ב־2015 ראה אור בארצות הברית וזכה שם לעשרות ביקורות נלהבות.

    המחיר שלנו: 30