התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • הרפתקאות מולייר בשפת הקודש

הרפתקאות מולייר בשפת הקודש

מק"ט מוצר: 020891417800

כבר מאה שנים מוצגות הקומדיות של מולייר על במות עבריות, עד שקל לשכוח שהמילים שאנחנו קוראים ושומעים אינן באמת של מולייר, אלא של מתרגמיו: נתן אלתרמן, אברהם שלונסקי, שאול טשרניחובסקי, לאה גולדברג, אהוד מנור, נסים אלוני, יהושע סובול, אלי ביז׳אווי ועוד. גדולי הספרות, השירה והתיאטרון העבריים תרגמו את מולייר שוב ושוב, כל אחד באופן שונה, ולעיתים גם מקורי ומפתיע.

הרפתקאות מולייר בשפת הקודש הוא מסע מרתק אל התווך שמחבר, אך גם מפריד, בינינו לבין היצירה בלשונות זרות: התרגום. הספר מיועד לכל מי שרוצה להתוודע לדרכים שבהן יצירה ספרותית ותיאטרונית מועברת משפה לשפה, מתקופה לתקופה, מתרבות לתרבות. כמו מחזה אופייני של מולייר, אף הוא בנוי מחמש מערכות. כל מערכה בוחנת את קורפוס התרגומים מזווית אחרת של תורת התרגום, מסבירה בבהירות מונחי יסוד תיאורטיים, מציעה מונחים חדשים ומאתגרת את הדעות המקובלות במחקר. כיצד מתרגמים מונחים ייחודיים לתרבותם ולתקופתם? איך משתנות מוסכמות התרגום מתקופה לתקופה? ובאיזו מידה משפיעים התרגומים הקודמים על המאוחרים? בין מערכה למערכה בספר מפרידים קטעי ביניים המתמקדים בדוגמאות ספציפיות כמו הפזמון שהוסיף שלונסקי לטרטיף, מסיה דה לה סושּ שהפך אצל ביז׳אווי למסיה דה לה ניַידֵי, הלטינית שאלתרמן תרגם לארמית, ואפילו גלגוליו העבריים של ״אוףּ!״ קטן אחד שנושא על כתפיו משמעות דרמטית גדולה.

מחבר/ת ניר רצ'קובסקי
מק"ט מוצר 020891417800
שם יצרן ספרות עכשיו
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • דברים שלא לימדו אותנו על אהבה

    "מערכת יחסים יכולה לעזור לכם לטפח אהבה, אבל בסופו של דבר – כמו מראה – היא רק תשקף את השפע או העדר האהבה שלכם כלפי עצמכם" משפט שסומן מאות פעמים על ידי קוראי קינדל ברחבי העולם

    דברים שלא לימדו אותנו על אהבה עוסק בנושא החשוב מכולם, שלא מלמדים עליו דבר בבית ספר או באוניברסיטה. לכולנו מגיע להיות נאהבים, אבל ראשית עלינו לדאוג לצרכים הרגשיים שלנו, כי אנחנו האהבה שאליה אנחנו משתוקקים. וגם אם נפגענו, אנחנו יכולים לטפל בעצמנו ולהתעלות מעל הכאבים והאגו. כך נוכל להעניק ולקבל אהבה טהורה ועמוקה. 

    לאנרגיית האהבה השפעה מרוממת, שמנטרלת תסכולים הנובעים מציפיות לא מבוססות. אנחנו מחפשים מישהו שישלים אותנו, כי החלטנו שאנחנו לא שלמים, והתרבות מחנכת אותנו לחפש אהבה שתגיע מבחוץ. אבל המקור שלה הוא תמיד פנימי.

    כך, גם אם נחווה גוסטינג או גזלייטינג בעידן המהיר שלנו, עדיין כדאי קודם להתבונן פנימה. כי טבעה של האהבה הוא אחד, בין שהיא מופנית כלפינו עצמנו, כלפי חברים, כלפי משפחה, כלפי בני או בנות זוג או כלפי היקום בכללותו. 

    דברים שלא לימדו אותנו על אהבה מפרק את המיתוסים והטעויות בנושאי אהבה וזוגיות, בכתיבה רוויית אמפתיה, אופטימיות וחוכמת חיים. הוא נועד לכל מי שמוצאים את עצמם מסתבכים בחיי האהבה שלהם. 

    וֶקס קינג הוא מחבר רבי מכר בריטי, מורה רוחני, ומאמן תודעה עם מאות אלפי עוקבים באינסטגרם. הוא התגבר על ילדות קשה שכללה התייתמות מאב בהיותו תינוק, תקופות שבהן משפחתו הייתה חסרת בית, וחיים בשכונות בהן סבל מגזענות ומאלימות. ספריו תורגמו לארבעים שפות.

    המחיר שלנו: 68.60
     
  • מעבר לשבר

    פרידה וגירושים הם מהאירועים המטלטלים בחיי אדם, צומת גורלי המשפיע על ההורה, על הילדים ועל המערכת המשפחתית כולה. האם אפשר למצוא צמיחה בתוך השבר?

    הספר מעבר לשבר מתמקד בליבת החוויה האנושית של ההורה מתוך מבט מעמיק על התהליכים הרגשיים וההוריים המתרחשים במהלך פרידה, גירושים והשנים שאחריהם. הספר, שנכתב על ידי כשלושים מטובי המומחים בנושא מתחומי הפסיכולוגיה, העבודה הסוציאלית, הטיפול באמצעות אמנויות והמחקר, משלב ידע תיאורטי, קליני ומחקרי עדכני. הוא נע בין התבוננות מעמיקה במשבר ובשינוי לבין מבט מעצים ומלא תקווה על האפשרויות לצמיחה ולהתפתחות חיובית.

    מעבר לשבר הוא ספר ראשוני ופורץ דרך בישראל המציע התייחסות מקצועית מקיפה, עדכנית ומגוונת לעולמם של משפחות בתהליכי פרידה וגירושים. מעבר להתמקדות המסורתית בילדים, הספר מתמקד בעולמם הרגשי של המתגרשים; הוא מציע נקודת מבט להבנה וריפוי לכל מי שפוגש, מלווה או חווה תהליכים אלו באופן אישי. הספר מפגיש בין אנשי טיפול וחוקרים מהשדה ומהאקדמיה, ופורש קשת רחבה של נקודות מבט על מצבי פרידה וגירושים: החל מהחוויה הפנימית הרגשית והמורכבת של ההורה, דרך אתגרים משפחתיים וקליניים יומיומיים, ועד לסוגיות מערכתיות ומשפטיות המשפיעות על חיי ההורים וילדיהם. מאמרי הספר משלבים ניסיון טיפולי רב-שנים עם תובנות מחקריות עדכניות, מודלים להתערבות וכלים יישומיים לעבודה עם משפחות. כל אלה מפגישים את הקורא עם המורכבות הרגשית של גירושים, בניסיון להבין כיצד ניתן לסייע בתהליכים אשר בהם הוא זקוק לליווי מקצועי אמפתי, מדויק ומבוסס.

    "כל איש מקצוע הנוגע בתחום של פרידה וגירושים יתעשר באופן משמעותי מעיון בספר זה".

    פרופ' אסתר כהן

    "ספר זה מהווה התבוננות ייחודית וראשונה מסוגה… הוא מהווה אבן דרך בסלילת הנתיב לסינרגיה הכה נחוצה שבין המשפט לטיפול".

    השופט אסף זגורי

    על העורכים: ד"ר דרור אורן הוא פסיכולוג בכיר (מדריך קליני וחינוכי), מומחה לטיפול בהורים ובהורות, מייסד ומנכ"ל שותף בעמותת אמפטיה. קלינאי, מרצה ומדריך. מבין פרסומיו: "הורות יחידנית" ו"הורות במחשבה שנייה".

    הילה קלעי נובוטני היא פסיכולוגית חינוכית מומחית, מרצה ומטפלת. ממייסדות עמותת אמפטיה ומנהלת שפ"ח. מחברת הספרים "דברים שלמדתי מאבא" ו"חלקי עצמי".

    המחיר שלנו: 99.40