התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • בעל היסורים - יד שניה

בעל היסורים - יד שניה

מק"ט מוצר: 135850
50 ₪
אין במלאי
פרשת חייו ומותו של רבי נחמן מברסלב, הלוטה במסתורין, מוארת בידי ההוגה הדתי והחוקר החריף אברהם יצחק (ארתור) גרין, המפענח את סוד יסוריו וגדולתו.
"ספרו המיוחד במינו, הכובש והמקיף של ארתור גרין על רבי נחמן ופועלו הוא תרומה רבת-משקל להבנת מחשבת החסידות ותורתה; הוא מקרב את הקורא לגדול מספרי הסיפורים החסידיים." (אלי ויזל)
"ספר זה הוא הרבה יותר מתרומה לחקר החסידות ולמדעי היהדות בכלל; הוא גם תורם לחיפוש הדתי של ימינו." (פיטר ל. ברגר)
 
מחבר/ת ארתור גרין
מק"ט מוצר 135850
שם יצרן עם עובד

אולי יעניין אותך גם

  • היסטוריה בלא נחת - יד שניה
    עורכים: בעז נוימן, רוני רצ`קובסקי וגלילי שחר
    מפגש בין ההיסטוריה הגרמנית המודרנית להיסטוריה היהודית ואף הארץ–ישראלית הוא ללא ספק דרמטי וטעון. שואת היהודים במלחמת העולם השנייה היא ציון דרך מכריע שחרץ את גורלו הטרגי של המפגש הזה. ואולם עלינו לזכור כי עוד טרם השואה נפגשו יהודים וגרמנים בצמתים שאי אפשר, ואל לנו, להתעלם מהם: האמנציפציה שניתנה ליהודים במאה התשע עשרה במדינות הגרמניות וברייך השני; שגשוגן של קהילות ישראל בגרמניה עד שנות העשרים של המאה העשרים; הרעיון והמעשה הציוניים, שצמחו במידה רבה מן השפה וה"רוח" הגרמניות; ההשפעה הגדולה ולעתים המכרעת של היהודים על ההיסטוריה של גרמניה, וההשפעה הגרמנית על אופיו ובניינו של העם היהודי בכלל ועל היישוב בארץ ישראל בפרט.

    בהיסטוריה בלא נחת קובצו מאמרים פרי מחקריהם של חוקרים צעירים, דור חדש של חוקרים בתחום, המבטאים כל אחת ואחד את האפשרויות הרבות והמגוונות לכתיבת ה"היסטוריה בלא נחת", המפגישה את גרמניה והגרמנים עם היהודים וארץ ישראל. במעשה זה הם אף מעמידים תמונת מצב של המחקר ההיסטורי המקורי בישראל.

    המאמרים המובאים בספר נכתבו לכבוד פרופ' שולמית וולקוב מהחוג להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. שולמית וולקוב העמידה שורה ארוכה של היסטוריונים, למעשה שני דורות, ואלה מציגים כאן מפרי מחקריהם. המאמרים מעידים על שיעור קומתה והשפעתה של המורה על תלמידיה ותלמידותיה הרבים.
     
    המחיר שלנו: 35