התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • האישה המוזרה והעיר הגדולה - יד שניה

האישה המוזרה והעיר הגדולה - יד שניה

מק"ט מוצר: 136118
40 ₪
אין במלאי

מועמד ברשימה הסופית של פרס מעגל המבקרים הלאומי בקטגוריית כתיבה אוטוביוגרפית
שיר הלל מרגש לחברויות, לאהבה ולחיים בעיר הגדולה מאת מחברת רב־המכר "היקשרויות עזות" 

האישה המוזרה והעיר הגדולה חוקר את מערכות היחסים שמעצבות את חייה העירוניים של אישה עצמאית מאוד; קשרים רומנטיים לצד חברויות הנתונות לשינוי תמידי, מכרים שפוגשים מעת לעת בארוחות ערב, לצד מפגשים אינטימיים עם זרים ברחוב. 

בלשון שנונה וחדה, ויוויאן גורניק בוחנת את טיבם של קשרים ואת אותו דבר חמקמק שגורם להם להתהדק או להיפרם. זהו ממואר של גילוי עצמי שמיישיר מבט צלול אל האתגרים המשחרים לפתחו של כל מי שמעוניין ליצור קשר בימינו, וכתוב בידי אישה שמימשה את הקונפליקטים שלה, ולאו דווקא את הפנטזיות, ממש כמו העיר ניו יורק, שבה היא מתגוררת כל חייה.

ויוויאן גורניק, ילידת ניו יורק (1935), היא מחברת ממוארים ומסאית, מבקרת ספרות ועיתונאית. ספרה "היקשרויות עזות", שראה אור לראשונה ב-1987, פורסם לאחרונה בעברית (תשע נשמות, 2022) ותואר כ"ממואר גאוני" (מיה סלע, "הארץ") וכ"מלאכת מחשבת של כתיבה, התבוננות וחשיבה." (ירון פריד, "מעריב").

"מצחיק, נוגה, לא מתפשר על האמת... זהו ספר קצר עם הד גדול... מה שמבליט אותו במיוחד הוא העומק שבו גורניק נכנסת לעובי הקורה של הרגשות. היא הכותבת הטובה ביותר על חברות שיש לנו." – The New York Times

"הספרים הטובים ביותר, כמו החברים הטובים ביותר... גורמים לנו להרגיש מובנים. הם גורמים לנו להרגיש בבית. 'האישה המוזרה והעיר הגדולה' יכול להיקרא כמדריך לקיום." –Los Angeles Times Review of Books 

"מרגש להפליא." – The New Republic

"ממואר חמקמק ומסעיר." – Los Angeles Times

מחבר/ת ויוויאן גורניק
מק"ט מוצר 136118
שם יצרן ידיעות ספרים
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • מלכי שנגחאי - יד שניה
    סיפור אפי, רב דורי, מאת העיתונאי זוכה פרס פוליצר, על שתי שושלות יהודיות – משפחות ששוֹן, וכּדוּרי – ששגשגו בשנגחאי ובהונג קונג במשך דורות וליוו את פריצתה של סין אל תוך המאה העשרים.

    שנגחאי 1936. מלון "קתאי", שממוקם ברציף המפורסם של נמל העיר, הוא אחד הזוהרים ביותר בעולם. במלון שהוקם ביוזמת ויקטור ששון – פלייבוי מיליארדר וצאצא לשושלת ששון – מתארחים ידוענים מכל העולם. נואל קאוורד כתב בסוויטה שלו את טיוטת "חיים פרטיים". צ'ארלי צ'פלין בילה שם עם רעייתו לעתיד. ועל אשת החברה האמריקאית ווֹליס סימפסון נאמר שהיא הצטלמה שם ל"תמונות זוהר". וכל זאת, כאשר במרחק של קילומטרים אחדים, וקודם שאולצו להימלט מהעיר, עסקו מאו והמפלגה הקומוניסטית בתכנון מחתרתי של מהפכה.

    עד שנות ה־30 של המאה ה־20 ייסדו הששונים אימפריה עסקית בסין, והתחרו בעושר ובהשפעה עם השושלת האחרת – הכדורים. שתי משפחות יהודיות אלו חלשו על העסקים והפוליטיקה של סין במשך יותר מ־175 שנה. הם גרפו רווחים ממלחמות האופיום, יצאו בשלום מהכיבוש היפני, חיזרו אחרי צ'יאנג קאי־שק, וכמעט איבדו הכול לאחר שהקומוניסטים כבשו בסערה את השלטון.

    במלכי שנגחאי מגולל קאופמן את ההיסטוריה המרתקת של שתי המשפחות, ומתאר כיצד הן עוררו שגשוג כלכלי ופתחו את סין אל העולם, אך נשארו עיוורות לאי־השוויון החברתי החמור ששרר בה ולמהומה הפוליטית שעמדה לפתחם. בסיפור שמתפרס מבגדד להונג קונג, לשנגחאי וללונדון, נכנס קאופמן לחייהם ולמחשבותיהם של הגברים והנשים השאפתניים האלה, כדי לגבש סיפור על הברחת אופיום, יריבות של משפחות, תככים והישרדות.

    הספר חושף את הפשרות המוסריות של הכדורים והששונים ואת ראיית הנולד, הצלחתם ונדיבותם. בשיאה של מלחמת העולם השנייה הם חברו יחד לחילוץ והגנה על 18 אלף פליטים יהודים שנמלטו מזרועות הנאצים. הם פרשׂו עליהם חסות, אבטחו את דרכם מאירופה למזרח ועזרו להם להתמקם בשנגחאי עד יעבור זעם. אף שהשהות שלהם בסין התחילה כהזדמנות עסקית, המדינה הפכה לבית שהם לא ששו לעזוב, גם לא בערב המהפכה. הבניינים המפוארים שהם בנו והעסקים המשגשגים שהם טיפחו ממשיכים להגדיר את שנגחאי והונג קונג עד היום.
    המחיר שלנו: 39