התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • תגובות בעת השואה - יד שניה

תגובות בעת השואה - יד שניה

מק"ט מוצר: 136341

יחסו של העולם החופשי - היהודי והלא יהודי - לשואת יהודי אירופה, יחס הממשלות במערב - ארצות הברית, בריטניה, צרפת ובמזרח - ברית המועצות, בולגריה ועוד, יחס הכנסיות, יחס הגופים היהודיים השונים, ציוניים ולא ציוניים ברחבי העולם ויחס היישוב העברי בארץ ישראל לשואה - באלה עוסק ספר זה, מהתקופה שלפני מלחמת העולם השנייה, כאשר החלו להצר את רגלי היהודים ועד פרוץ המלחמה ושליחתם אל מחנות המוות.

הנושא מעורר בעיות רבות: מה היתה העזרה שניתנה מבחוץ ליהודי גרמניה בשלב הראשון של השלטון הנאצי? למה לא ברחו היהודים בעוד מועד? למה לא נמלטו יהודים לארצות המערב? מה היתה עמדת הציונים לשואה? אלו ניסיונות הצלה נעשו מבחוץ והאם נוצלו ההזדמנויות המעטות שהיו? האם ממשלות, שהיה בכוחן לעזור, עמדו מנגד? האם דעת-הקהל בארצות אלו השפיעה על ממשלותיהן? ומה יכלו לעשות ומה עשו יחידי-סגולה בתוך מכונת-ההשמדה הנאצית? שאלות אלו ואחרות נדונות בספר, בלא יומרה להקיף את הנושא כולו, מתוך כוונה להאיר היבטים מסוימים של היריעה הגדולה. 
 
מחבר/ת יהודה באואר
מק"ט מוצר 136341
שם יצרן מודן